• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

pakistan papağanım hakkında

canbatis

Yeni Üye
Merhaba yaklaşık 3 hafta önce 5-6 aylık bir erkek mutasyon pakistan papağanı sahiplendim. ele insana alışık çok evcil bir papağan gerçekten. şu ana kadar dönmeyi ve ayağıyla selam vermeyi öğrettim ve bunları sadece 1 saatte öğrendi. ama iş nokta atışına gelince çok zor öğretemedim bi türlü. parmağımla gösterdiğim yere bi türlü gelmiyor. en sevdiği şey elma onunla zar zor getiriyorum ama anlamadı bi türlü. kuş şu an tüy dökme sürecinde huyları da biraz değişti. mesela geniş bir masaya koyunca elimden kaçıp en köşesine gidiyor elmayla zar zor getiriyorum. benden kaçıyor gibi hissediyorum geniş alanlarda. ama elimi uzatınca da direkt geliyor omzuma çıkıyor garip bir hayvan sanırım hala tam olarak alışmadı ya da tüy döktüğü için streste. bir de çok garip bir huyu var. sadece kadın eli görünce ötmeye başlıyor ama aynı zamanda öterken kadınları ısırıyor. erkekleri hiç ısırmıyor. benle asla konuşup ötmüyor ama kız arkadaşım veya kız kardeşim elini yaklaştırdığı an ısırmaya yeltenip ötmeye başlıyor bildiği tüm şeyleri sıralıyor ama bunları sinirli gibi de yapmıyor bir garip. hem kadınlara ötüp hem sadece kadınları ısırması garip ama ısırmadığı zamanlarda oluyor tabi. daha küçük umarım ileride değişir bu huyu. bir de kafes içinde normalde elimi soktuğumda ilk başlarda direkt elime geliyordu ama şimdi çoğu zaman elimi kafese yaklaştırsam bile sinirlenip tıslıyor ısırık atıyor. sanırım şu an yaşı küçük ve tüy dökmede olduğu için bu tür davranışlar normal gibi. ama bunları alışkanlık haline getirmez umarım. geceleri aşırı sevecen oluyor uyku halindeyken yanıma yatağıma geliyor kafasını sevdiriyor. garip bir kuş ama çok tuhaf huyları gerçekten. fotoğraflarını da bırakayım. şu an vücudu açık mavi tonlarında ama kafası bembeyaz. henüz halkası çıkmaya başlamadı zaten. sanırım tam renkleri böyle olacak mavi vücut beyaz kafa. yem olarak da pelet yem yiyor ve kuru meyve, kuruyemişli verse laga markasından yemleri var. tabi arada sırada elma, armut, yeşillik, havuç vs karıştırıp veriyorum bazen haşlanmış yumurta da veriyorum. bence beslenmesi gayet iyi.
kafesi hep açık istediği zaman girip çıkıyor hiç kafese tıkmadım hayvanı.
yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pakistan papağanları biraz hırçın ve asabi olabiliyor, ruh halleri değişebiliyor ☺ Tüy döneminde agresiflik, halsizlik, huzursuzluk normaldir davranışları değişebilir haftada 2 gün bt amin forte verin ☺

canbatis

Yeni Üye
Pakistan papağanları biraz hırçın ve asabi olabiliyor, ruh halleri değişebiliyor ☺ Tüy döneminde agresiflik, halsizlik, huzursuzluk normaldir davranışları değişebilir haftada 2 gün bt amin forte verin ☺
teşekkür ederim :) peki bu tüy dönemi ne kadar sürer? bir de başka ne önerirsiniz vitaminlerden veya başka bir şey?

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bunları düzenli kullanıyorum ben kendi Pakistan'ıma ☺ Bt amin forte kısa sürmesini sağlıyor benim kızım bir hafta döktü, bir haftada da yeni tüyler gelmeye başladı ☺

canbatis

Yeni Üye
peki çok teşekkür ederim. sizce bu kadınlara farklı davranışlarının erkek olmasıyla alakası var mı? yaş aldıkça geçer mi bu huyu acaba. sizin kuşunuzun fotoğrafı var mı merak ettim :)

canbatis

Yeni Üye
bizimki bikaç bi şey söylüyo bayağı da ritimli ötüyo erkektir yüksek ihtimal ya tam erkeklik hareketleri var. fıstıkta konuşma ya da ritimli ötme var mı dişiler az konuşuyor sanırım pakistan papağanlarında da. evet çapkın sanırım ondan böyle 😃

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
bizimki bikaç bi şey söylüyo bayağı da ritimli ötüyo erkektir yüksek ihtimal ya tam erkeklik hareketleri var. fıstıkta konuşma ya da ritimli ötme var mı dişiler az konuşuyor sanırım pakistan papağanlarında da. evet çapkın sanırım ondan böyle 😃
Fıstık konuşuyor evet bayağı konuşuyor hatta ama bence ilgi her şeyin başı ☺ Pakistanlarda boyundaki halkadan anlaşılır dişi ya da erkek olduğu ☺ Siyah halka varsa erkek yoksa dişidir ☺

canbatis

Yeni Üye
Fıstık konuşuyor evet bayağı konuşuyor hatta ama bence ilgi her şeyin başı ☺ Pakistanlarda boyundaki halkadan anlaşılır dişi ya da erkek olduğu ☺ Siyah halka varsa erkek yoksa dişidir ☺
bakalım halkasını bekliyoruz biz de. 1 yaş civarı çıkmaya başlıyomuş güzel bi halka bekliyoruz necipe :)

Üst Alt