• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pakistan Papağanı Yem Kırma YARDIM!!

CanKorkmaz76

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, tam 1 hafta önce ortalama 2 aylık el besleme mavi mutasyon bir pakistan papağanı aldım. Günde ortalama 3 kez el besleme yapıyorum şırınga yardımıyla. Iştahı Maşallah çok iyi ama sadece şırınga ile mama yiyor, kursağının doluluk oranını mama ile beslediğimde anlıyorum. Dal darı veriyorum yiyor ama elimde yiyor. Kafeste dışarı çıkmak için çabalıyor dal darıyı falan yemiyor kafeste. Elimde yulaf, dal darı, çekirdek vs. yiyor ama kafeste nafile. Elmayı kağıt gibi ince kesiyorum gagasıyla dokunarak az az yiyor. Ama çekirdeği takır takır kırıyor. Ben bu küçük canavarı nasıl kafeste yeme alistirabilirim lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim..

CanKorkmaz76

Yeni Üye
Elle beslemeyi kademe kademe gözlemleyerek azalt. Aspur dal darı gibi tohumları denemeye devam et eksik etme bu süreçte
Hocam çok sağolun cevabınız için, yalnız kafeste yemiyor sadece elde yiyor dal darıyı ve yulafı, kafeste yemeye nasil alıştırabilirim? Ayrıca mama ile kursağı doluyor fakat dal darı ve diğer yiyecek türlerini yediğinde aç veya tok olduğunu anlamıyorum kursak şişmiyor

CanKorkmaz76

Yeni Üye
Yani yediği yemi görmek önemli diyorsunuz. Yediği yemi kursak kontrolü ile anlayamıyorsak, bol bol gıda yedirmek gerekiyor galiba. Yine de sağolun hocam

Üst Alt