• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pakistan papaganı kafes tabanındaki kagıdı parcalıyor

AKN

Yeni Üye
Herkese merhaba yakın zamanda aldığım Pakistan papağanın eğitimi tam anlamıyla felaket ilerliyor kafesteki ızgaranın altına serdiğim kağıt , peçete gibi şeyleri parçalıyor ve bu yüzden kendi dışkısına falan temas ediyor forumda bunun stres belirtisi olabileceği yazıyordu şuan muhtemelen gerçekten çok stresli ve canı sıkılıyor kafesten dısarı çıkartamıyorum beni gördüğü anda geriliyor. kuşlar için sakinleştirici ilaç varmış bu işe yarar mı ve kafes altındaki kağıdı parçalamasına karşın alabilceğim bir önlem var mı ?

Bu arada yakın zamanda yaralandığı için her gün sprey sıkmam gerekiyor karnına, bu yüzden ekstra geriliyor elimle tutamıyorum tişörtle kafesin içine ufak bir kovalamaca yaşayıp yakalıyorum ardında çığlıklar eşliğinde ilacı sıkıyorum buda alışma sürecini ekstra olumsuz etkiledi

özet olarak bu durumda strese karşı napa bilirim
sıkılmaması için kuşu salmalı mıyım alalı 16 gün oldu salarsa yakalaması ekstra stresli oluyor
kafesin altında ki yer için çözüm öneriniz var mı

cevaplar için şimdiden çok Teşekkür Ederim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Izgara var gibi duruyor ama sanırım kağıda ulaşmaması için yeterli değil. Ben Pakistan için kafesiniz fazlasıyla küçük buldum. Büyük papağan kafeslerinden edinmeli içerisine kemireceği oyuncaklar koymalısınız. Bu kağıdı kemirmesinide engeller. Bu ortam onun için hiç uygun değil. Tünek sabit olmadığı için kendini orada güvende hissetmeyip kafes tabanında geziniyor olabilir. Benimde Pakistan papağanım var bilgilerimi deneyimlerime dayanarak yazıyorum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşu buzdolabının üstüne koyduğunuzdan bahsetmişsiniz ama dolap açma kapama esnasında soğuk havaya maruz kalıp hastalanabilir. Ben pek uygun bulmadım yerini. Kafes içi eğitmini tamamlamadan kafes dışına çıkarmamanızı tavsiye ederim. Kuş bana yetişkin gibi geldi eminde değilim ama. Eğer yetişkin bir kuşsa eğitim vermeniz çok daha zor bir süreç olacaktır. Eğer yetişkin bir kuşsa cinsiyetide dişi diyebiliriz.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Katılıyorum. Kafes pakistan papağanı için çok küçük. Ayrıca tek, kısa tünek olması da iyi değil. Eğitim için bu şekilde düzenlediyseniz bile uzun tek bir tünek koyun ki kuşunuz güvenerek üzerinde dursun, tamamen size ve eğitimine konsantre olsun. Bu şekilde stres olabilir.

AKN

Yeni Üye
Yardımlarınız için Çok Teşekkür ederim kafes boyutu için aldığım yer bana uygun demişti şimdi ölçtüm yükseklik 58 60 genişlik 45 cm falan olması lazım kaba hesapla ama uygun değil diyorsanız büyük kafeslerede bakarım

ve kafesi yavaşça ölçmek için yaklaştığımda bile çığlık atıp kendini biryerlere çarptı arkadaş hiç yardımcı olmuyor bana gerçekten çok zorlandım ya dediğiniz gibi yetişkin olabilir mi aldığım yerde ki adam bana 6 7 aylık olduğunu ve erkek oluğunu söyledi

WhatsApp Image 2024-06-24 at 18.53.25.jpeg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
IMG_20240625_140612.jpg

Benim kafesim bu şekilde. Kafesteyken ahşapları ipleri kemirerek zaman geçiriyor genelde. Yani onlara gerekli ortamı sunmanız gerek. Boş kafes üzgünüm ama hapis hayatından farklı değil 😕

olmuyy

Yeni Üye
Yardımlarınız için Çok Teşekkür ederim kafes boyutu için aldığım yer bana uygun demişti şimdi ölçtüm yükseklik 58 60 genişlik 45 cm falan olması lazım kaba hesapla ama uygun değil diyorsanız büyük kafeslerede bakarım

ve kafesi yavaşça ölçmek için yaklaştığımda bile çığlık atıp kendini biryerlere çarptı arkadaş hiç yardımcı olmuyor bana gerçekten çok zorlandım ya dediğiniz gibi yetişkin olabilir mi aldığım yerde ki adam bana 6 7 aylık olduğunu ve erkek oluğunu söyledi

Ekli dosyayı görüntüle 65843
Kuş daha yavru ,pakistan papaganlari zarzor egitilir inatcidirlar elinizi illaki isiracak ve hic tepki vermemeniz gerek ele alistirirken