• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pakistan papağanı fakat çok vahşi

burak maraş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
yok
Herkese selamlar, yaklaşık 2 sene önce pakistan papağanı almıştım fakat bana büyük papağan vermişler yani 2 senede ne yapsam elime alışmadı ve çok vahşi. şimdi şöyle söyliyim elimden her şeyi yiyor ama elime gelmeden ve elimde bir şey yokken ona yaklaştırdığımda korkup kaçıyor, kafes içi eğitimi çok denedim olmuyor ve ısırma uyu var. bunlara ek olarak ne yersem yiyim o da istiyor hamburger, çikolata, jelibon, fastfood, çay vs vs ve hepsinden küçük küçük veriyorum elimle çokta seviyor fakat elime hiçbir zaman alışmadı.. ne koluma ne sırtıma kondu hep tek taraflı sevgi oluyor ve kendisi arada kafeste ensesini oyuncaklara sürtük mutlu oluyor e tabi ben de çok denedim ona öyle yapmayı hatta kendimden gösterdim falan ama yine elimi hiç kabul etmiyor. ((( lütfen kendimi ona nasıl alıştırabilirim yardım edin :( )))) duş almayı da çok seviyor fıs fıs ile.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Çikolata kuşlar için çok sağlıklı değil hatta çok zararlı diye biliyorum..
elinize omuzunuza alışması için perde yöntemi denediniz mi nette videolarını bulabilirsiniz perde yönteminin.. Okşamaya alıştırmak içinde benim yaptığım gibi deneyin kuşunu avucunuzu alıp sırt üstü yatın üstünüze yorgan örtüp kuşu kucağınıza okşayın elinizle dokunun karanlıkta eliniz ona tanıdık gelip yaklaşacak zaten, ısırmayıda deneyebilir ama sabırla bu yöntemi deneyin alışabilir. 2 senede az değil yani çok inat bir hayvanmış

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sadece çikolata değil yukarıda saydigi gıdaların hepsi çok zararlı. Bir daha bu tarz yiyecekler vermezseniz çok iyi olur. 🙏🏻

burak maraş

Yeni Üye
Aynen hepsi zararlı ama çikolata ölümcül!
şöyle yiyecek olarak 100 de 1 ini veriyorum yani dilinden küçük parça tadımlık diye ve perde yöntemini denemiştim fakat elime alana kadar zaten kuş kaça kaça nefessiz kalmıştı elime alınca da öyle bi ısırıyorki sanırsan parça kopacak elimden ve perdede sürekli aşağoya zıplayıp kaçıyor ve bir kez karanlıktayken odamda bir eşya düşmüştü ve aşırı korkup çığlık atmıştı kafeste kanat çırparak sonra ışığı açtığımda düzeldi ama yorgan içinde denemedim hiç yani yorgan altı karanlıkken elimi uzatsam ne olduğunu göremediği için extra korkmaz mı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
şöyle yiyecek olarak 100 de 1 ini veriyorum yani dilinden küçük parça tadımlık diye ve perde yöntemini denemiştim fakat elime alana kadar zaten kuş kaça kaça nefessiz kalmıştı elime alınca da öyle bi ısırıyorki sanırsan parça kopacak elimden ve perdede sürekli aşağoya zıplayıp kaçıyor ve bir kez karanlıktayken odamda bir eşya düşmüştü ve aşırı korkup çığlık atmıştı kafeste kanat çırparak sonra ışığı açtığımda düzeldi ama yorgan içinde denemedim hiç yani yorgan altı karanlıkken elimi uzatsam ne olduğunu göremediği için extra korkmaz mı
Ani hareeket ve köklü değişimler kuşların düzenini bozar uyku saatlerinin değişimi yem degişimi aniden ışık açma kapama ani ses degişiklikleri
ve yiycek konusunda o kadar çok bilgi varki yem meyve sebze vitamin dal darı yeterli çikolata bonbon vs vs kimyasal işlem geçirmiş yiyecekler boşverin bunları

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
verdiğiniz gıdalar kuşlar için çok zararlı tadımlık olsada vermemeniz gerekiyor.Özellikle çikolata kuşları zehirler vermeyin.Pakistan papağanı zaten zor eğitiliyo.Ben 2 kuşumuda perde yöntemiyle evcileştirdim,dal darı alıp elinizle dal darı yedirebilirsiniz

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Bizim için küçük ama kuşların bedeni çok daha küçük, bize köre minnacık olan bir parça onlar için büyük bir parça, ceviz ve daldarı ile deneyin bence

burak maraş

Yeni Üye
yani ani ışık açmalar, uyku değişimi, yem değişimi falan oluyor fakat çok sakin hareket ediyorum onun yanında o zaman perde denemesini tekrar yapayım fakat aşırı ısırıyor yani et koparacak gibi

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
yani ani ışık açmalar, uyku değişimi, yem değişimi falan oluyor fakat çok sakin hareket ediyorum onun yanında o zaman perde denemesini tekrar yapayım fakat aşırı ısırıyor yani et koparacak gibi
Önce ısırma sorununu çözmeniz lazım! Isırdığı zaman veya ısırmayı denediği zaman ürküp elinizi çekiyorsanız ısırmaktan asla vazgeçmez, gerekirse eldiven giyin ama ısırdığı veya ısırmayı denediği zaman kesinlikle refleks yapıp elinizi çekmeyin.. Bir süre sonra ısırmayı bırakır

burak maraş

Yeni Üye
Önce ısırma sorununu çözmeniz lazım! Isırdığı zaman veya ısırmayı denediği zaman ürküp elinizi çekiyorsanız ısırmaktan asla vazgeçmez, gerekirse eldiven giyin ama ısırdığı veya ısırmayı denediği zaman kesinlikle refleks yapıp elinizi çekmeyin.. Bir süre sonra ısırmayı bırakır
onu çok denedim böyle elimi çekmedim falan ama tutup öyle bir basınç yapıyor ki ama neyse artık eldiven güzel fikir aklıma gelmemişti denerim onla

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlara Zarar Veren Yiyecek ve İçecekler:

• Kafein içeren her şey kuşlarımıza zarar verir. Kalp krizi, ritim bozulması, toksik etkisiyle karaciğere zarar verir. Kahve ve kola gibi ürünlerde kafein vardır ve kuşumuzu bunlardan uzak tutmak gerekir.
  • Alkol her canlı için zararlıdır. Alkol kuşlara toksik etki yapar. Kuşlar için ölüme neden olur. Kuşlara asla alkol verilmez.
  • Süt ve süt ürünleri solunum durmasına, kalp etrafında sıvı toplanmasına ve dolayısıyla kuşun ani ölümüne sebep olur. Laktoz içeren ürünler kuşlar için toksik etki yapar. İshale de yol açmaktadır. Kuşlar süt ve süt ürünlerini kesinlikle hazmedemez. Onun için içinde süt olan hiçbir gıda kuşlara verilmediğini iyi bilelim. Buna bebe bisküvileri de dahildir.
  • Her türlü asitli ve asitsiz ticari içecekler kuşlara asla verilmez. Şalgam, meyve suları, kola ve buna benzer içecekler kuşlara verilmez.
  • Tütün ürünlerinin kuşun yanında tüketilmesi veya kuşun bu ürünleri kemirmesi kuşun hızlı solunumuna, tükürük salgılamasına, kas zayıflamasına, solunum güçlülüğüne, kalp durmasına, solunum felçleri geçirmesine, içe kapanmasına, kusmasına neden olduğu gibi ölümüne sebep olur.
  • Siyah çayın içerisinde kafein olduğu gibi kuşların kanını koyulaştırır. Onun için kuşlarınıza asla siyah çay vermeyiniz.
  • Avakado kuşlar için çok zararlıdır. Onlar için zehirdir. Kalp iflasına neden olur. Kuşlar için en tehlikeli yiyeceklerden birisidir. Toksik bir gıda olması nedeniyle solunum durmasına, kalp etrafında sıvı toplanmasına ve bu nedenle ani ölümlere neden olmaktadır.
  • Kiraz, Erik, Elma, Şeftali, Armut gibi meyvelerin çekirdekleri kuşunuza zehirleyici bir etki yapar. Çoğu meyvenin çekirdeği kuşlar için zehirleyici etkiye sahiptir.
  • Şekerli ürünler kuşlarımız için çok zararlıdır. Kuşların kursağında candida mantarı adında bir mantar vardır. Bu mantar tetikte bekler ve sizin kuşa şekerli besinler vermeniz durumunda üremeye hazırlanır. Şekerli besinlerle beslenen kuşlar aslında kursaktaki candida mantarını besler ve üremesini sağlar. Bu da kursak mantarına sebep olur. Diğer taraftan şekerin fazla tüketilmesi kuşunuzun sindirim sistemini bozacağı gibi kör olmasına da sebep olabilmektedir.
  • Mantarın toksik etkisiyle karaciğerin iflasına neden olabilmektedir. Çok ciddi sindirim sorunlarına sebep olur.
  • Soğanın toksin etkisi vardır. Kan değerini düşürür. Kuşlara soğan verilmez. Sindirim sistemi problemlerine yol açabilir.
  • Patlican kuşlara toksin etkisi yapar. Kuşlara patlıcan verilmez.
  • Domatesin yağrağı ve sapı kuşlara toksindir ve dolayısıyla kuşlara verilmez.
  • Her türlü cips, şekerleme ve bisküvi kuşların sindirim sistemini çökertir. Kuşların böbreği ve karaciğeri iflas eder. Tuzlu yiyecekler kuşlarımız için zararlıdır.
  • Çiğ patates, bezelye ve fasulye kuşlara zararlıdır. Pişmemiş fasulye ve bezelye yani çiğ olarak verilmesi durumunda kuşlar hemaglutin adlı zehirin etkisinde kalır.
  • Çikolata ve kakaolu ürünler kuşların sindirim sistemine çok zararlıdır. Kuşun ani ölümüne sebep olabilir. Kusma, ishal ve en sonunda kuşu krize sokar.
  • Yerfıstığının kabuğunda mantar rahatsızlıklarına neden olacak bakteriler vardır. Bu da kuşa zarar verecektir.
  • İşlenmiş gıdaların toksit etkisi vardır. Kuşlara verilmemelidir.