• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Oyun alanındaki dışkı izleri

rilish26

Müdavim
İyi akşamlar kuşlarım için bir oyun alanı var baya da seviyorlar sürekli genelde orada takılıyorlar tabii dışkılarını da oraya bırakıyorlar. Oyuncaklarının hepsi tahtadan ama silsem bile üzerinde dışkılarının beyaz lekesi kalıyor. Köprüde ve oyuncakların belli kısımlarında var bu her ne kadar 2 haftada bir zirkon-s ile temizlesem ovalasam da geçmiyorlar bunlar bir sorun olur mu acaba oyuncaklar böyle olunca yenilemeli miyim?

Doğacı

Eski Forumcu
Yani belli oluyor sanirsam beyaz dışkı izleri oyun alaninda genel olarak belli yerlerde var
Verniksiz olduğu için tahtaya geçiyor dışkı. Bu tarz oyuncakları yıkarsanız şişme de yapabilir,deforme olabilir. Önce orayı ıslatın fısfısla ve beklesin,dışkı yumuşasın baya. Sonra kaba pisliği alıp ıslak peçete ile veya bezle silmeye çalışırsınız.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yani belli oluyor sanirsam beyaz dışkı izleri oyun alaninda genel olarak belli yerlerde var
Ahşaplar da oluyor izler
Ben önce sıcak suda bekletiyorum, yumuşuyor ve beyaz lekeler bez ile silince kayboluyor. Ardından sirkeli su ile yıkayıp duruluyorum. Kuruyunca yeni gibi oluyor🤗🦜👍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Verniksiz olduğu için tahtaya geçiyor dışkı. Bu tarz oyuncakları yıkarsanız şişme de yapabilir,deforme olabilir. Önce orayı ıslatın fısfısla ve beklesin,dışkı yumuşasın baya. Sonra kaba pisliği alıp ıslak peçete ile veya bezle silmeye çalışırsınız.
Tüm oyuncakları da yıkıyorum şişme olmadı hiç. Sunta olsa şişerdi. Sıkıştırma olduğu için birşey olmuyor ablacım 🤗🦜❤❤❤❤

rilish26

Müdavim
Yani virkon s li suya atıp süngerim var ovalıyorum aslında ahşap ve tahta arası bir şey olduğu çok suya sokmak istemiyorum şişiyor dediğiniz gibi sonrası temizlikte dediklerinizi deneyeyim ama zaten olabildiğince ovalıyom suyun içinde ama çıkmıyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yani virkon s li suya atıp süngerim var ovalıyorum aslında ahşap ve tahta arası bir şey olduğu çok suya sokmak istemiyorum şişiyor dediğiniz gibi sonrası temizlikte dediklerinizi deneyeyim ama zaten olabildiğince ovalıyom suyun içinde ama çıkmıyor
Fotoğrafdaki ise sadece şişmez. Sıcak suda 2-3 dakika bekletin.

Doğacı

Eski Forumcu
Tüm oyuncakları da yıkıyorum şişme olmadı hiç. Sunta olsa şişerdi. Sıkıştırma olduğu için birşey olmuyor ablacım 🤗🦜❤❤❤❤
İyi tahta kullanılmamış yüzeyi pürüzsüz değil alttakinin. Suyu içine alabilir.. Tahtaya benziyor,lekeyi çıkartmak için ovalanırsa yüzeyi de tahriş olur..

rilish26

Müdavim
Fotoğrafdaki ise sadece şişmez. Sıcak suda 2-3 dakika bekletin.
Vİrkon s içine attığım için sıcak suya atamıyorum ama bir dahakine oyuncakları bekleterim azıcık ama oyun alanındaki diğer bölgeler için yapabileceğim pek fazla bir şey yok galiba köprü falan özellikle onlar çıkmıyor zaten oyun alanı burada attığım

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Defalarca yıkadım🤗👍leke yok, kabarma, şişme yok. ☺
Senin materyal bambuya benziyor. Bambu sıkı yapılı ve suya dayanıklı oluyor. Bizim oyuncaklar da galiba bambudan. Yıkarım leke çıkar kolay temizlenir genelde.. Ama verniksiz ya da tahta gibi materyal kullanılmışsa deforme olması daha kolay. Arkadaşın materyal bana farklı geldi.
Yapacak bir şey yok eğer temizleme sonrası iz kalıyorsa kalsın zaten Virkon S kullanılıyor temizlenme olmuş oluyor. İzinden bir şey olmaz.

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Su bazlı vernik sağlığa zararsız deniyor. Bir araştırın soruşturun iyice. Eğer denildiği gibi zararsızsa hayvanlara uygun olduğu kesinse eğer su bazlı vernik sürebilirsiniz. Sonrasında kurusun iyice ve havalandırma yapılsın oyuncak..
Ama diğer türlü vernik kullanmanızı önermiyorum. En güzeli hiçbir şey kullanmamak tabi ama bazı materyaller çabuk aşınabiliyor içine su çekebiliyor ve ürün mahvoluyor.. Kuşlar tahtayı kemiriyorsa hiç bu işe girmeyin

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Biraz ıslatın bir iki damla kadar , ve zımpara yapın herhangi bir alet ile hafifçe zımpara yaparsanız geçer diye düşünüyorum

rilish26

Müdavim
Zımpara bi deneyeyim ama zaten sünger ile ovalıyordum ama bana mısın demedi bakalım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Oyun alanının aynısı bende var. İki yıldır kullanıyorum henüz şişme olmadı.
Ben iki üç kere yıkıyorum ve süngerle ovalıyorum. İlk önce sabunla yıkıyorum ben. Sonrasında virkons ve en son duruluyorum.

Üst Alt