• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Ördek yavrusu aldım

handanehirr

Yeni Üye
Merhabalar ben bugün pazardan ördek yavrusu aldım aslında karşıyım çünkü balkonum var fakat bahçem yok. Kutuda diğer yavrular aşırı eziyordu satan çocuk da müdahale etmiyordu, dayanamadım. Biraz büyütüp ardından güvenilir bir yere verceğim bahçesi olan. Balkonun fanyas temizledim arada oraya da salacağım kontrollü. Yapay çim falan koyayım mı?düzenli parka da götüreceğim. Bakımı hakkında tavsiyesi olan varsa çok açığım yardımınızı bekliyorum

limonvezeytin

Aktif Üye
Merhabalar ben bugün pazardan ördek yavrusu aldım aslında karşıyım çünkü balkonum var fakat bahçem yok. Kutuda diğer yavrular aşırı eziyordu satan çocuk da müdahale etmiyordu, dayanamadım. Biraz büyütüp ardından güvenilir bir yere verceğim bahçesi olan. Balkonun fanyas temizledim arada oraya da salacağım kontrollü. Yapay çim falan koyayım mı?düzenli parka da götüreceğim. Bakımı hakkında tavsiyesi olan varsa çok açığım yardımınızı bekliyorum
Ben küçükken birkaç ördek büyütmüştüm.Küçük çocuklar için şişme havuzlar oluyor içini ılık suyla dolduruyordum benim ördeklerim ona bayılıyordu bir leğene su katıp yıkanmasını sağlayabilirsiniz 🥰

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba, forumuza hoşgeldiniz. Ben 6 ay baktım özel olarak getirmiştim. Ev sahıplerının yüzünden göndermek zorunda kaldım. Sonra bir tatsız olay yaşadık. Fotoğraf görelim ördeğin. Çok küçükse sıcak tutmak gerekir. Marul sebze verebilirsiniz, cıvcıv yemi verin bir öğün. Leğene şu doldurup yüzderebilirsiniz. Ama günde bir kere çok kirletirse koku yapar hemen temizlemek gerekir. Ve acıktığında bagırır beslemen gerekir. Ben yattıgı yere yem şu koymanı önermem

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar, öncelikle foruma hoşgeldiniz. Ördeğinizin fotoğrafını yükleyebilir misiniz?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, forumuza hoşgeldiniz. Ben 6 ay baktım özel olarak getirmiştim. Ev sahıplerının yüzünden göndermek zorunda kaldım. Sonra bir tatsız olay yaşadık. Fotoğraf görelim ördeğin. Çok küçükse sıcak tutmak gerekir. Marul sebze verebilirsiniz, cıvcıv yemi verin bir öğün. Leğene şu doldurup yüzderebilirsiniz. Ama günde bir kere çok kirletirse koku yapar hemen temizlemek gerekir. Ve acıktığında bagırır beslemen gerekir. Ben yattıgı yere yem şu koymanı önermem
Civciv yemi ördekler için uygun değildir. Ayrıca sürekli sulu ortamda kalmamalılar yani günlük değil haftada 3-4 kere bir suya girmesi uygun olur.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba eşimde çocuklarım için almıştı, eşim civciv sanmış ördekleri🥰balkona bir banyo koyun yada leğen perdeli ayakları ile şıp şıp yüzerler, çok sıcaklarda günde 2 defa uygun olur, normal zamanda haftada 2-3 kere suda oynayabilirler, sebze çok yerler, buğday olur,
Koku yaparlar biraz, suya çok güzel dalıp çıkarlar, peşinizden gelirler🥰ergenliğe girince ses telleri değişikliğe uğrar komik olurlar🥰 parlak yağlı yüyleri olur, çok güzel büyütüp Kuğulu parka götürmüştük🥰🤲

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Civciv yemi ördekler için uygun değildir. Ayrıca sürekli sulu ortamda kalmamalılar yani günlük değil haftada 3-4 kere bir suya girmesi uygun olur.
Kullandım hiç bir sıkıntı olmadı. Ve üretici bunu öneriyordu baya arastırmıstım. Ve ördekler hergün suya girer. Çok küçük deilseler tabi . Tecrübe güvenerek söylüyorum dayanarak söylüyorum

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kullandım hiç bir sıkıntı olmadı. Ve üretici bunu öneriyordu baya arastırmıstım. Ve ördekler hergün suya girer. Çok küçük deilseler. Tecrübe dayanarak söylüyorum
Bende araştırmama dayanarak söylüyorum, civciv yemi besinsiz bırakır, onlara uygun yemler verilmeli. Her gün suya girerse hasta olabilir ve vücudun su dengesi bozulur. Ördekler doğada sürekli suda kalmazlar.

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bende araştırmama dayanarak söylüyorum, civciv yemi besinsiz bırakır, onlara uygun yemler verilmeli. Her gün suya girerse hasta olabilir ve vücudun su dengesi bozulur. Ördekler doğada sürekli suda kalmazlar.
Dikkatli okursan civciv yemini ekstra sebze meyve dısında bir öğün olarak verebilirsin diyorum. Ve ilk kez sen den duydum ördek yemini

limonvezeytin

Aktif Üye
ilkbahar/yaz aylarındayız her gün birkaç saatlik duşun etkisi nasıl olur? Bilmediğim için soruyorum.Ben kendi ördeklerimi her gün yüzdürüyordum havalar sıcak olduğu için de üşüme yaşamıyorlardı 🤔

handanehirr

Yeni Üye
Merhaba eşimde çocuklarım için almıştı, eşim civciv sanmış ördekleri🥰balkona bir banyo koyun yada leğen perdeli ayakları ile şıp şıp yüzerler, çok sıcaklarda günde 2 defa uygun olur, normal zamanda haftada 2-3 kere suda oynayabilirler, sebze çok yerler, buğday olur,
Koku yaparlar biraz, suya çok güzel dalıp çıkarlar

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Dikkatli okursan civciv yemini ekstra sebze meyve dısında bir öğün olarak verebilirsin diyorum. Ve ilk kez sen den duydum ördek yemini
İçindeki besinler yetersiz örneğin b vitamini çeşitlerinde eksiklik var. İnternette araştırırsan yemi görürsün bazıları ördek ve gezen tavuk yemi diye satabiliyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bebekken civciv yemi idealdir, büyüdükçe sebze meyve, yeşillik çok gerekir,balık ve haşlanmış tavuk sever, protein ihtiyacı çok olur
Bolll yemeyi seviyorlar

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
ilkbahar/yaz aylarındayız her gün birkaç saatlik duşun etkisi nasıl olur? Bilmediğim için soruyorum.Ben kendi ördeklerimi her gün yüzdürüyordum havalar sıcak olduğu için de üşüme yaşamıyorlardı 🤔
Her gün duş ayak bakımı ve deri bakımını olumsuz etkiler. Yazın haftada max 3-4 defa 2-3 saat maximum kalacak şekilde duş olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yazın çok girerler, baharda 2-3 günde 1, ayakları üşüyor suda😔

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bebekkende ileri zamanda da civciv yemi eksik kalır abla.
Ablacım yumurta maması gibi düşünelim, bebekken iyi, ilerde tabiki olmaz, karbonhidrat, vitamin, protein, Calsiyum gerekir, civciv yeminde bu oran yok denecek kadar az

handanehirr

Yeni Üye
Ya bide ilk gece bugün sıcak su torbası da koydum sevdim de gün boyu evde dolaştırdım ama uyumuyor cikleyip duruyor sesi kısıldı artık napmam lazım

Üst Alt