İlaç verenler var ama ilaç yerine temizliğe ve beslenmesine önem göstermek daha iyi olur. Bazı hocalarımız kuşlara kür yapıyorlar ama üretimhaneniz yoksa kuşlara verilmemesi gerekenleri vermeyin yeterli olur. Birde kafes ve suluk yemlik temizliği önemli.
Aynen öyle @Tuğçe G. hanıma katılıyorum kuş hasta olmadan ilaç verilmemeli bunu yerine bağışıklığını yüksek tutmakta fayda var. Kafes ve ekipman temizliği, gerekli takviyeler ve zengin tohum içerikleri yeterli olacaktır. Ancak sezonluk kürler geçilebilir ama ağır olmayan ilaçlarla. Bunu da çok fazla kuşunuz varsa yaparsınız.
Hasta olmadığı sürece iç parazit uygulamasına bence gerek yok.Probiyotik,Gerwit tarzı şeyler kullanırsanız,dışkı takibi ve kafes temizliği yaparsanız bi sorun yaşamazsınız
kafesini her hafta virkons ile yıkıyorum, tunekleri yemlik ve suluklari gunluk yikaniyor. Haftada 1 gerwit ve entrobac veriyorum. Grpetten K vitamini, sedachol, usne, calcimax vs aldim. kullanım talimatina gore onlarida ek yapicam. veterinere goturup ic parazit yaptirmama gerek yok ozaman. diski takibimife yapiyorum
kafesini her hafta virkons ile yıkıyorum, tunekleri yemlik ve suluklari gunluk yikaniyor. Haftada 1 gerwit ve entrobac veriyorum. Grpetten K vitamini, sedachol, usne, calcimax vs aldim. kullanım talimatina gore onlarida ek yapicam. veterinere goturup ic parazit yaptirmama gerek yok ozaman. diski takibimife yapiyorum
Bu kadar takviyeyi 1 hafta içinde kullanmak fazla olur düzenli olarak gerwit ve entrobac kullanımı yeterli olacaktır.Diğerlerini ayda 1 falan kullansanız yeterli olacaktır ama usne'yi daha önce kullanmadım onunla ilgili bir şey diyemem
Bu kadar takviyeyi 1 hafta içinde kullanmak fazla olur düzenli olarak gerwit ve entrobac kullanımı yeterli olacaktır.Diğerlerini ayda 1 falan kullansanız yeterli olacaktır ama usne'yi daha önce kullanmadım onunla ilgili bir şey diyemem