• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Öneriniz Nedir?

AcemiCan

Aktif Üye
Bugün 2 papağan edindim. Aynı kafeste görünce ayırmadan aldım! Sultan papağanı erkek dedi. Malesef diğer sultan papağanı gibi hareketli değil. Uyuyor gibi.

Aynı tür olmasa da aynı kafeste durmaları doğrumu?

Ne yapmam gerek yeni ortama alışmaları için?

Tavsiyenizi önerinizi bekliyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. İkiside aynı cinsiyette ise ve birbirlerine zarar vermeyecek şekilde duruyorlarsa aynı kafeste durabilirler ama yeni kafes almaya imkanınız varsa ayırmanızı tavsiye ederim ben. :)

Hareketli olmayan sultan mı? Cennet mi?
Üç gün probiyotik kullanıp bu süreçte kafes içinde eğitim verebilirsiniz. Hemen dışarıya salmayın ama ortamı bir gözlemleyip benimsesinler.

hazaly

Paylaşımcı
Bugün 2 papağan edindim. Aynı kafeste görünce ayırmadan aldım! Sultan papağanı erkek dedi. Malesef diğer sultan papağanı gibi hareketli değil. Uyuyor gibi.

Aynı tür olmasa da aynı kafeste durmaları doğrumu?

Ne yapmam gerek yeni ortama alışmaları için?

Tavsiyenizi önerinizi bekliyorum.
Plastik tünekler yerine ahşap tünekler kullanmanızı öneririm bu arada plastik kuşum ayaklarına zararlı

AcemiCan

Aktif Üye
Plastik tünekler yerine ahşap tünekler kullanmanızı öneririm bu arada plastik kuşum ayaklarına zararlı
Teşekkür ederim, plastik tünekleri geçici olmak şartı ile taktım. Prinç kafeste malesef tabanı siyah bit vs olursa anlamam zor onun için bir de ortadaki tahta tünek 2 gün içinde inceliyeceğim bit pre orada kolay haznelenir diye. Ama 2 güne değişicek tünek vs. Teşekkürler

AcemiCan

Aktif Üye
Merhaba. İkiside aynı cinsiyette ise ve birbirlerine zarar vermeyecek şekilde duruyorlarsa aynı kafeste durabilirler ama yeni kafes almaya imkanınız varsa ayırmanızı tavsiye ederim ben. :)

Hareketli olmayan sultan mı? Cennet mi?
Üç gün probiyotik kullanıp bu süreçte kafes içinde eğitim verebilirsiniz. Hemen dışarıya salmayın ama ortamı bir gözlemleyip benimsesinler.
Cennet papağanını yuvarlak papağan kafesine aldım. Fotoğrafta belli oluyormu bilmiyorum tüy kabartması varmı gaga durumu nasıl? Dışarı üfler gibi ses çıkartıyor serçe parmağımı götürünce. Sultan hareketsiz bugün geldi diyemi. Eğitim nasıl ve ne zaman başlamalıyım?

efe1903

Tutkulu
Riske gerek yok yan yana koymayın kavga ederlerse kötü şeyler olabilir.

hazaly

Paylaşımcı
Parmağınızı götürünce ses çıkarması tehlikede hissettiği için sizi tanımıyor daha çok normal. Kafesin içine elinizi götürüp birkaç gün elinizden yemek yedirmeye çalışın. Bence en az 3-5 gün de kafesten dışarı çıkarmayın yoksa etrafa vurabilir. Eğer dışkısı normalse hareketsiz olması da normal çünkü yeni geldi eve alışma süreci var. Sonra alışınca bağırmaya hareketlenmeye başlar 😂

AcemiCan

Aktif Üye
Parmağınızı götürünce ses çıkarması tehlikede hissettiği için sizi tanımıyor daha çok normal. Kafesin içine elinizi götürüp birkaç gün elinizden yemek yedirmeye çalışın. Bence en az 3-5 gün de kafesten dışarı çıkarmayın yoksa etrafa vurabilir. Eğer dışkısı normalse hareketsiz olması da normal çünkü yeni geldi eve alışma süreci var. Sonra alışınca bağırmaya hareketlenmeye başlar 😂
Dışkısı böyle

Üst Alt