• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! ÖNEMLİ! Sultan papağanı nasıl mutlu edebilirim çok huzursuz gibi

mortsvivants

Paylaşımcı
Bu ilk deneyimim. Genelde bu şekilde ses çıkarıyor ve bunu yaparken de kafasını kaba doğru yaklaştırıp bir ayağını kaldırarak yapıyor. Ben değil de evdekiler rahatsız oluyor epey. Kafesin büyüklüğü vs. bu konuda çok mu önemli? Hep korkak ve husursuz gibi duruyor. Mama kabını gagalıyor ağaçkakan gibi. Kuşumu nasıl mutlu edebilirim?

Ekli dosyalar

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu ilk deneyimim. Genelde bu şekilde ses çıkarıyor ve bunu yaparken de kafasını kaba doğru yaklaştırıp bir ayağını kaldırarak yapıyor. Ben değil de evdekiler rahatsız oluyor epey. Kafesin büyüklüğü vs. bu konuda çok mu önemli? Hep korkak ve husursuz gibi duruyor. Mama kabını gagalıyor ağaçkakan gibi. Kuşumu nasıl mutlu edebilirim?
Merhaba kusunuzun yaptığı hareketleri streamble.com üzerinden yollayabilir misiniz? kuşun birikmiş 5-6 tane dışkısını da beyaz peçete üstünde bize yollar mısınız?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kur ötüşü yapıyor maşallah. Evdekiler sesinden mi rahatsız. Bu onların doğası öten hayvanlar bunlar. Çokta güzel oturup dinlemek aksine huzur verici. Bu sesi maalesef yok edemezsiniz. Kafes dışında zaman geçirmiyor mu? Sosyal hayvanlar Kafes dışında daha mutlular. Kafes onları genelde hep huzursuz eder.

cerenmiki

Yeni Üye
Yanlış hatırlamıyorsam dışarıda bulmuştunuz kuşunuzu, öncelikle sahibini aramanızı öneririm sahiplerini tanırlar ve özlerler çünkü. Sahibiyle kavuşturursanız mutluluğundaki ilk adımı atarsınız. Size alışamadıysa kafesine alışamadıysa huzursuz olması gayet doğal dışarıda da neler yaşadığını bilemeyiz. Ötüşünü durduramazsınız durdurmaya da çalışmayın hayvanın doğası bu.

mortsvivants

Paylaşımcı
Yanlış hatırlamıyorsam dışarıda bulmuştunuz kuşunuzu, öncelikle sahibini aramanızı öneririm sahiplerini tanırlar ve özlerler çünkü. Sahibiyle kavuşturursanız mutluluğundaki ilk adımı atarsınız. Size alışamadıysa kafesine alışamadıysa huzursuz olması gayet doğal dışarıda da neler yaşadığını bilemeyiz. Ötüşünü durduramazsınız durdurmaya da çalışmayın hayvanın doğası bu.
durdurmaya çalışmıyorum, geceleri çok fazla öttüğü vakit sevebileceği müzikleri açıp hafif örtü örtüyorum, elbete doğası olduğunu biliyorum. sahibi de henüz bulunamadı, henüz bir ay oldu alışacaktır.

mortsvivants

Paylaşımcı
Kur ötüşü yapıyor maşallah. Evdekiler sesinden mi rahatsız. Bu onların doğası öten hayvanlar bunlar. Çokta güzel oturup dinlemek aksine huzur verici. Bu sesi maalesef yok edemezsiniz. Kafes dışında zaman geçirmiyor mu? Sosyal hayvanlar Kafes dışında daha mutlular. Kafes onları genelde hep huzursuz eder.
Rahatsızdan kastım evde genel bir sessizlik hakimdi, yavaş yavaş alışıyorlar :)
Ben rahatsız olmuyorum aslında sadece bu şekilde sürekli ötünce o mu bir şeylerden rahatsız acaba diye düşünüyorum. Bir ay oldu yalnızca 3-4 kere çıktı. Kafesin kapısı hep açık ama işte kendisi çıkmıyor.
Bir şey daha soracağım, kafes ortalama boyutta ancak ona biraz küçük kaçıyor. 5-6 ay sonra alsam çok sıkıntı olur mu bu süre içinde?

mortsvivants

Paylaşımcı
Merhaba kusunuzun yaptığı hareketleri streamble.com üzerinden yollayabilir misiniz? kuşun birikmiş 5-6 tane dışkısını da beyaz peçete üstünde bize yollar mısınız?
kusura bakmayın maalesef ki kameram gerçekten kötü olduğu için video gönderemiyorum. ancak dışkısını atabilirim.

Ekli dosyalar

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Rahatsızdan kastım evde genel bir sessizlik hakimdi, yavaş yavaş alışıyorlar :)
Ben rahatsız olmuyorum aslında sadece bu şekilde sürekli ötünce o mu bir şeylerden rahatsız acaba diye düşünüyorum. Bir ay oldu yalnızca 3-4 kere çıktı. Kafesin kapısı hep açık ama işte kendisi çıkmıyor.
Bir şey daha soracağım, kafes ortalama boyutta ancak ona biraz küçük kaçıyor. 5-6 ay sonra alsam çok sıkıntı olur mu bu süre içinde?
Merhaba kuşunuzu kendinize alıştırdınız mı? Kafes içinde el eğitimi verdiniz mi? Yani elinizde yem yedirme elinizden korkmamasını sağladınız mı? Eğer sağladıysanız parmağınızla yavaşça kafesinden dışarı çıkarmaya çalışın dışarıda sizden kaçacaktır ama siz izin vermemelisiniz. Kuşunuzu sürekli nereye giderse gitsin parmağınızla yavaşca almaya çalışmalısınız. Kafesinin kapılarının sürekli açık olması üzücü sonuçlara sebep olabilir örneğin aileden birisi camı açarsa kuşun çıkası gelirse camdan kaçabilir yada siz evde yokken yememesi gereken birşey yiyebilir biryere takılabilir. Kafesini ve kafesinin ortamının fotoğrafını çekip yollayabilir misiniz?

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
durdurmaya çalışmıyorum, geceleri çok fazla öttüğü vakit sevebileceği müzikleri açıp hafif örtü örtüyorum, elbete doğası olduğunu biliyorum. sahibi de henüz bulunamadı, henüz bir ay oldu alışacaktır.
Uyku zamanında uyanık olması iyi değil. Geceleri uyuyacağı zaman çok ufak bir ışık olabilir ama her kuş aynı değildir. Mesela benim kuşum ufacık bir ışık veya ses olduğunda hemen uyanır. O yüzden çok az ses ve 0 ışıkta uyuyor. Sizde deneyerek kuşunuzun nasıl uyuduğunu anlayabilirsiniz.