• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ölen kuşun eşyaları kullanılır mı?

acn97

Aktif Üye
Bir kuşum kursak mantarı ve mide bakterisi sebebiyle vefat etti 2 aya yakın oluyor yeni bir kuş sahiplendik onda yaptığımız hataları yapmamaya çalışıyoruz ve elimizden geldiğince titiz bakıyoruz bu kuşuma şuan kuş kumu vereceğim ama kuş kumu için bir kap var elimde ama önceki kuşum bu kabı kullandı o öldükten sonra yıkayıp kurulayıp dolaba kaldırmıştım o kabı yeni buldum yeni kuşuma bu kaptan kum versem sorun olur mu acaba nasıl dezenfekte edeyim bu kabı elimde virkon-s mevcut virkon sli suda mı bekleteyim yoksa normal bir şekilde bulaşık deterjanı ile falan yıkayıp durulayıp mı vereyim yoksa hiç kullanmayıp yeni 0 bir kap mı alayım?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir kuşum kursak mantarı ve mide bakterisi sebebiyle vefat etti 2 aya yakın oluyor yeni bir kuş sahiplendik onda yaptığımız hataları yapmamaya çalışıyoruz ve elimizden geldiğince titiz bakıyoruz bu kuşuma şuan kuş kumu vereceğim ama kuş kumu için bir kap var elimde ama önceki kuşum bu kabı kullandı o öldükten sonra yıkayıp kurulayıp dolaba kaldırmıştım o kabı yeni buldum yeni kuşuma bu kaptan kum versem sorun olur mu acaba nasıl dezenfekte edeyim bu kabı elimde virkon-s mevcut virkon sli suda mı bekleteyim yoksa normal bir şekilde bulaşık deterjanı ile falan yıkayıp durulayıp mı vereyim yoksa hiç kullanmayıp yeni 0 bir kap mı alayım?
Virkon-s ile dezenfekte edin, bazı bakteriler yeterli ortamı bulursa ölmez,
2 ay uzun bir süre fakat garanti değil
Yemlik gibi birşey ise kullanmayın
Tünekleri ateşte tavlayın
Yok atmam derseniz sirkeli suda yıkayın

acn97

Aktif Üye
Virkon-s ile dezenfekte edin, bazı bakteriler yeterli ortamı bulursa ölmez,
2 ay uzun bir süre fakat garanti değil
Yemlik gibi birşey ise kullanmayın
Tünekleri ateşte tavlayın
Yok atmam derseniz sirkeli suda yıkayın
yarın yenisini almayı planlıyorum, bugün bt amin forte verdim kokusu gitsin diye suluğunu bulaşık deterjanı ile yıkadım ve çok fena duruladım yani baya baya 7-8 dakika akan suyun altında duruladım güzelce sildim ve tekrar yıkayıp tekrar sildim ama aklımda kaldı acaba bulaşık deterjanı ile suluğu yıkamak yanlış mıydı bilemedim çok fazla duruladım ama genede içimde acaba yapmasa mıydım hissi var

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
yarın yenisini almayı planlıyorum, bugün bt amin forte verdim kokusu gitsin diye suluğunu bulaşık deterjanı ile yıkadım ve çok fena duruladım yani baya baya 7-8 dakika akan suyun altında duruladım güzelce sildim ve tekrar yıkayıp tekrar sildim ama aklımda kaldı acaba bulaşık deterjanı ile suluğu yıkamak yanlış mıydı bilemedim çok fazla duruladım ama genede içimde acaba yapmasa mıydım hissi var
Endişe etmeyin lütfen, bende bulaşık deterjanı ile yıkıyorum ve duruluyorum😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
tesekkur ederim en yaşlı kuşunuz kaç yaşında acaba ve sağlık durumları nasıl bizimki henüz 2-3 aylık civarında
Kuşlarım çok fazla😊🤲bebekte var, anne baba, dede😊🤲2-3 yaşlarında olanlar da var

acn97

Aktif Üye
Kuşlarım çok fazla😊🤲bebekte var, anne baba, dede😊🤲2-3 yaşlarında olanlar da var
yok o anlamda sormadım yani en fazla kaç yaşına kadar bir kuş yaşadı sizinle bir veteriner hekim 18 yaşına kadar yaşatmış onu merak ettim yani tecrübeli kişiler kaç yaşına kadar götürebiliyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
yok o anlamda sormadım yani en fazla kaç yaşına kadar bir kuş yaşadı sizinle bir veteriner hekim 18 yaşına kadar yaşatmış onu merak ettim yani tecrübeli kişiler kaç yaşına kadar götürebiliyor
16 yaşında kanaryam vardı, gözleri kapandı, tırnakları döküldü çok yavaş hareket ediyordu, yaşlılığin tüm belirtisi vardı.🤲🥰 Rabbim cennetinde muhafaza ediyor şimdi🤲

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
16 yaşında kanaryam vardı, gözleri kapandı, tırnakları döküldü çok yavaş hareket ediyordu, yaşlılığin tüm belirtisi vardı.🤲🥰 Rabbim cennetinde muhafaza ediyor şimdi🤲
İyi Bakıma Bağlı Sanirim Ablacım Değil mi ? Allahını Verdiği Ömürde Var Tabii Ki Rabbım Hepsine Sağlıklı Tüyü Kadar Ömür Versin.🌸 Basın Sağ olsun Demet Abla Bu Arada🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İyi Bakıma Bağlı Sanirim Ablacım Değil mi ? Allahını Verdiği Ömürde Var Tabii Ki Rabbım Hepsine Sağlıklı Tüyü Kadar Ömür Versin.🌸 Basın Sağ olsun Demet Abla Bu Arada🙏
Sağol canım benim, çok önceydi ismi Burak tı💓🤲 görünüş serçe gibi fakat şampiyon bir kanaryaydı😊💓 yaklaşık 17-18 tür ötüşü vardı Ankara Kanarya federasyonu birinciliği vardı
O zamanlar vitamin mineral bu kadar yoktu😊hatta hiç yoktu, kürdan bacaklıydı, öyle severdim,
Hatıralarda yaşıyor şimdi💓😊

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Ya Cok Tatliymiş Masallah Ablacim Guzel Yasamis Seninle Birlikte🌸 Canım benim Melek Oldu❤🌸 Benim Gözümde Melektir Hepsi. Allah Kalan Hepsine Güzel sağlıklı uzun Ömürler Versin. Hepsi Evladimiz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sağol canım benim, çok önceydi ismi Burak tı💓🤲 görünüş serçe gibi fakat şampiyon bir kanaryaydı😊💓 yaklaşık 17-18 tür ötüşü vardı Ankara Kanarya federasyonu birinciliği vardı
O zamanlar vitamin mineral bu kadar yoktu😊hatta hiç yoktu, kürdan bacaklıydı, öyle severdim,
Hatıralarda yaşıyor şimdi💓😊
Ablacım vitaminsiz takviyesiz 16 yıl yaşadıysa vitaminlerle 20 yi görürdü heralde 🤗🙏🏻 Cennet kuşu güzel melek kanarya 🩷

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Teşekkür ederim ablacım, nerelere götürdünüz beni😊dün gibi bakınca yıllar geçmiş💓😊🤲
Dur kız abla daha çok yıllar görcez birlikte inşallah ☺🙏Burağı bana anlatmıştın gözlerim dolmuştu maşallah çok güzel bir bağınız varmış ablacım 🥰

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dur kız abla daha çok yıllar görcez birlikte inşallah ☺🙏Burağı bana anlatmıştın gözlerim dolmuştu maşallah çok güzel bir bağınız varmış ablacım 🥰
Teşekkür ederim ablacım, evet anlatmıştım o apayrıdı, yoklukta kendini belli eden elmas gibiydi😊💓🤲