• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Öğürme hareketi ve kuyruk sallaması

sasha

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Öğürme, kuyruk titremesi, hapşırma, kaşınma
Arkadaşlar erkek muhabbet kuşumda günde 1-2 defa öğürme hareketi yaparken görüyorum birkaç gündür. Bir defa ağzını açıyor sonra kapıyor üst üste yapmıyor o yüzden çekemedim. Onun dışında kuyruğu paylaşacağım videodaki gibi hareket ediyor. Arada hapşırıyor. Kustuğunu hiç görmedim ancak aynası üzerinde 2-3 tane yem buldum bugün. Bir haftadır falan kaşınıyor, kafasını da televizyona sürtüyor. Tüy dökme döneminde mi emin olamadım minik tüyler döküyor yerde görüyorum. 4martta da erkek olan diğer kuşum vefat etti gut hastasiydi ancak son gün kuruma belirtisi de vardı göğsü biraz sivrilmişti veteriner emin olamayız ,kursak mantarı vs de olabilir demişti onun için. Diğer kuşumla temas etmiyorlardı şu anki kuşum yanına gitmiyordu son zamanlarda, aynı kafeste de uyumuyolardi. İştahı da kuşum vefat ettiğinden beri biraz azaldı. Sizce nesi var ne yapmam gerek?
not: peçetenin üstündeki yemler yanda yemlik olduğu için oradan yediklerinin çöpü

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuyrukta pek sorun yok nefes alıp veriyor normaldir. Öğürme dediğiniz olay nasıl kursak hareketi arada yapar normaldir kardeşim bana sorun var gibi gelmedi

sasha

Aktif Üye
Kuyrukta pek sorun yok nefes alıp veriyor normaldir. Öğürme dediğiniz olay nasıl kursak hareketi arada yapar normaldir kardeşim bana sorun var gibi gelmedi
sitede öğürme diye paylaştıkları videolarda arka arkaya yapıyolar ya ondan tek bir defa yapıyor. bir defa ağzını açıp kapıyor. Diğer kuşumu da kaybedince ondan hastalık bulaşmış mıdır diye endişelendim. Sağ olun

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
sitede öğürme diye paylaştıkları videolarda arka arkaya yapıyolar ya ondan tek bir defa yapıyor. bir defa ağzını açıp kapıyor. Diğer kuşumu da kaybedince ondan hastalık bulaşmış mıdır diye endişelendim. Sağ olun
Uyurken genellikle her kuş yapar benimde kuşlarım esner gibi hareket yapıyor endişe etmeyin. İlerleme olursa herhangi bir kusma hareketi vs o zaman müdahale ederiz. Kuyruk sallantısı nefesten dolayı olur aşırı derecede olursa doksimis kullanabilirsiniz 3 gün geçmezse 5 güne yükseltirsin. Önlem amaçlı

EnesGenç

Eski Forumcu
Kusma hareketi ni sindiremedigi yemleri kursaktan ağıza getirip sindirmeye calisiyir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun durumunda bir problem görmedim kursak mantarı değil kuşunuz içiniz rahat olsun yem sindiremediginde de kusma hareketi yapar Furkan beyin dediği gibi de tek esneme hareketi kuşlarda uykuya hazırlanmalari anlamına gelir esneme hareketi deriz buna da 🙂

sasha

Aktif Üye
Kuşun durumunda bir problem görmedim kursak mantarı değil kuşunuz içiniz rahat olsun yem sindiremediginde de kusma hareketi yapar Furkan beyin dediği gibi de tek esneme hareketi kuşlarda uykuya hazırlanmalari anlamına gelir esneme hareketi deriz buna da 🙂
Teşekkür ederim. Dışkısında bir problem var mı? Birisi bana dışkı gidişatı iyi görünmüyor , bactrim ve flagly şurup alıp 4in 1 mix oluştur dedi. :(

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Furkan beyin dediklerini yapmanız yeterli olacaktır, bulunduğu oda temiz hijyenik olsun sık sık kafesini temizleyin ve bulunduğu odanın ısısını ve nemini ayarlarsınız.

sasha

Aktif Üye
Arkadaşlar demin böyle dışkı buldum öğütülmemiş yem mi çıkarmış oluyor yoksa düşen yemlere mi yapışmış anlamadım @Didemkaya @Furkanmurat

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence strese bağlı dışkı ve hareketler ben olsam yanına bir tane Yavru alırdım çünkü yanlizliga alışmamis kuşlarda bu tür durumlar oluyor ve sonuc iyi olmuyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yemin üzerine diskiyi yapmış olabilir yemli dışkı gibi görünmüyor bahar hanımın da dediği gibi yem ile dışkı iç içe olursa ancak..

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bence dişi al beraber büyürler eş olurlar

Üst Alt