sasha
Aktif Üye
- Hastalık Belirtileri
- Öğürme, kuyruk titremesi, hapşırma, kaşınma
Arkadaşlar erkek muhabbet kuşumda günde 1-2 defa öğürme hareketi yaparken görüyorum birkaç gündür. Bir defa ağzını açıyor sonra kapıyor üst üste yapmıyor o yüzden çekemedim. Onun dışında kuyruğu paylaşacağım videodaki gibi hareket ediyor. Arada hapşırıyor. Kustuğunu hiç görmedim ancak aynası üzerinde 2-3 tane yem buldum bugün. Bir haftadır falan kaşınıyor, kafasını da televizyona sürtüyor. Tüy dökme döneminde mi emin olamadım minik tüyler döküyor yerde görüyorum. 4martta da erkek olan diğer kuşum vefat etti gut hastasiydi ancak son gün kuruma belirtisi de vardı göğsü biraz sivrilmişti veteriner emin olamayız ,kursak mantarı vs de olabilir demişti onun için. Diğer kuşumla temas etmiyorlardı şu anki kuşum yanına gitmiyordu son zamanlarda, aynı kafeste de uyumuyolardi. İştahı da kuşum vefat ettiğinden beri biraz azaldı. Sizce nesi var ne yapmam gerek?
not: peçetenin üstündeki yemler yanda yemlik olduğu için oradan yediklerinin çöpü
not: peçetenin üstündeki yemler yanda yemlik olduğu için oradan yediklerinin çöpü