• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Nijer tohumu+ kızıştırıcı yem+ yumurta

Svl_brt

Paylaşımcı
Merhabalar bugün nijer tohumu ve quik kızıştırıcı yem aldım aldığım yer bana birde ek olarak yumurta hazırlamamı söyledi( nasıl yapacağımı bilmiyorum) yardımcı olurmusunuz lütfen

Bahar Y.

Müdavim
Yumurtayı normal haşlıyorsunuz iyice katı olana kadar sonra eziyorsunuz

Semihzz123

Tutkulu
Merhabalar bugün nijer tohumu ve quik kızıştırıcı yem aldım aldığım yer bana birde ek olarak yumurta hazırlamamı söyledi( nasıl yapacağımı bilmiyorum) yardımcı olurmusunuz lütfen
Yumurtayı mama yapmayacaksan normal haşlayıp kabuğunu soyup verebilirsin, mama yapacaksan yumurtayı hasladiktan sonra rendele ve içine istediğin şeyleri katabilirsin örneğin:Cici bebe, sağlık tohumu, havuç ve mısır unu gibi şeyler.

Svl_brt

Paylaşımcı
Yumurtayı mama yapmayacaksan normal haşlayıp kabuğunu soyup verebilirsin, mama yapacaksan yumurtayı hasladiktan sonra rendele ve içine istediğin şeyleri katabilirsin örneğin:Cici bebe, sağlık tohumu, havuç ve mısır unu gibi şeyler.
Yumurta havuç ve pupa yem ( çok seviyorlar) karıştırdım verdim sade yumurta yemediler

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Nijer yağlı bir tohumdur. Kizistirici yemdede mevcut. Dikkatli kullanın özelikle yaz aylarinda

Svl_brt

Paylaşımcı
Eş tutmasını istediğiniz çiftin ve kafes düzenlerinin resmini çekebilirseniz yanlış ya da eksik şeylere bakarak yardımcı olabiliriz
Kafesinde yemlik ve tüneklerden başka bişi yok kuşlarda 6 7 aylık

Soner

Aktif Üye
Nijerin fazla kullanılması kuşları tüye sokar defalarca yasadım dikkat edin ayrıca kuşlarınız daha genc acele etmeyin bence hele ki bu yaz aylarında sıcak havalarda kızıştırıcı yemler takviyeler vermek bence pek sağlıklı değil bir kac ay daha beklemelisiniz emin olun zamanı geldiğinde şartlar oluştuğunda onlar yavru verecektir size zaten

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşların yorumlarının geneline katılıyorum. 6-7 aylık kuşları, hele ki bu sıcaklarda kızıştırmayın, hem kuşlar daha küçükler hem de bu sıcaklarda sağlıklı kuluçka çok zor.
Siz en azından Ekim-Kasım ayını bekleyin.

Sağlıklı günler.