• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Neden olur?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Arkadaşlar ya ben paranoyak oldum. Ya da doğru söylüyorum. Akşamları yaptığı dışkılarla sabah yaptıkları bir olmuyor. Akşam strese girdiği için diye düşündüm ama dün de öyleydi, önceki gün de. Akşam uyurken abimin kullandığı eski telefonun alarmı açık kalmış. 4 civarı çaldı. Hemen kapattım sakinleştirip tekrar yattım. Dün o yüzden diye olduğunu düşünüyorum. Ama önceki gün hiç bir şey olmamıştı. Gün için de takip ettim normal yapıyordu. Demin tekrar baktım o kadar korkmuş ki stresten ağzını açıp kapıyordu. Dışkısı beyazımsı bir renk almıştı. Ama şekli felan normaldi sadece daha açık renkliydi.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
2 durumda da bir foto atarsın iyi olur ama bence stresten omuz hizasında sakin bir yere as.
Kafesi zaten çok yüksekte boyumu bile aşıyor. Ağzını yaparken yanımda telefonum yoktu ama yakalarsam atarım abi. Dışkıyı yollarım. Bu koyduklarım akşam yaptıkları.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dışkı rengini ve değişimi bende beğenmedim umarım düşündüğüm değildir sen ronayin dediğini yap bir kaç gün bir bakalım sonrasında tekrar dışkı resmi görelim.cok su tüketiyor mu?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Şuan dışkıları normal renginde değişiklik olursa yazarım yaptığı son 3-4 dışkı normal.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Benim görmediğim zamanlar da sanırım bunları kemirmiş. Dışkısının öyle olmasının sebebi olabilir mi?

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hiç bişey verme şimâl sadece agzina bir damla balı sıcak suyla karıştırdıktan sonra şırıngaya çek ve ağzına 4 damla damlat ve taze su ver bol bol su içsin iki gün sonra tekrar dışkı resmi görelim

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Hiç bişey verme şimâl sadece agzina bir damla balı sıcak suyla karıştırdıktan sonra şırıngaya çek ve ağzına 4 damla damlat ve taze su ver bol bol su içsin iki gün sonra tekrar dışkı resmi görelim
Dediklerini su biraz soğuduktan sonra yapayım abi ama suyu pek içmiyor. Gün de 3 defa tazeliyorum. Temiz kalsın diye. Bir de hani problem nedir? Çok mu kötü iyi mi anlamadım. Dinlensin diye bugün salmadım salmayınca da yorulmadı haliyle su içmiyor.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Balı karıştırdım ama bu bal petek balı birde üstünde garip birşey olunca yarısını döküp temizledim sonra soğuk su koydum. Böyle için de tanecikler oldu versem sıkıntı olur mu?

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Şimâl sen yanlış anladın galiba :) Yarım şırınga sıcak suya bir damla bal koy iyice karıştır tekrar şırıngaya çek 10 dakika sonra ağzına sadece 4 damla damlat ekstra başka hiç bişey verme yem ve su sadece ben sadece karaciğer yağlanmasindan şüphelendim bu yüzden dışkı kontrolü yapmak için kardeşim

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Şimâl sen yanlış anladın galiba :) Yarım şırınga sıcak suya bir damla bal koy iyice karıştır tekrar şırıngaya çek 10 dakika sonra ağzına sadece 4 damla damlat ekstra başka hiç bişey verme yem ve su sadece ben sadece karaciğer yağlanmasindan şüphelendim bu yüzden dışkı kontrolü yapmak için kardeşim
Ay evet ben yanlış anlamışım pardon. Hepsini yaparım ama şırıngayla nasıl içirebilirim bilmiyorum. Şuana kadar hiç şırıngayla bişey vermedim. Nasıl verebilirim öneriniz var mı? Bir de siz yazınca baktım da halsizlik görülüyormuş ve gözlerini kapatarak duruyorlarmış. Bubi de hiçbiri yok. Tam tersine hala çok hareketli.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Bu sonuncu sorum abi biraz uğraştırdım kusura bakmayın. Evde ki şırıngayı kaybetmişim de fotoğraf da ki damla ölçeklerinden olur mu? (Bunu propolisin içinden çıkardım diye böyle, temizini annem yıkıyor o yüzden koyamadım.)

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Ballı sudan verebildim ancak avuçlamam gerekti Çünkü maalesef kafasın felan geldi. Bu nedenle bende avuçlayıp öyle koydum biraz korktu sakinleştirip altlığı temizledim. Dışkı yapınca fotoğraf ekleyeceğim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşu tutuyorsun sırt üstü çevirip üst gagasına damlalık ile damlat ağzına gider zaten bu damlalık ile de olur sıkıntı yok