• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Neden ithal kuş almıyım!!!

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Arkadaşlar konumuz tartışma yaratmak değildir öncelikle belirteyim sadece öneride bulunmak istiyorum..İthalat yine gerçekleşti ve iki aydır hastaliklar yine artmaya başladı bunun sebebi tabiki ilk olarak hava şartları ve sevkiyat diyorum..Aslında ithal kuş geldiği ülkede sağlıklıdır, hastalık taşımıyor, bu yüzden üreticilerin bir suçu olduğunu düşünmüyorum,eğer öyle bişey olsaydı neden bu kadar çok kuş üretebiliyorlar...
Ben tamamen sebebin yer değişikliği,hava şartları , taşıma ve sevkiyat düzensizliği,birde geldikten sonra en az bir hafta karantina yapılmadan satışa sunulması diyorum..çok yazık can taşıyorlar bu kadar basit olmemesi gerektiğini düşünüyorum.ithal olunca kötü kuş görünümünü malesef bu durumlar yüzünden yaşıyoruz.. hastalıklar yine bu yüzden yayılıyor, insanlar bu yüzden hoby e son veriyorlar.sebepler birbirine zincirleme gidiyor aslında herkes işini düzgün yaparsa ve sadece amaç para kazanmadan önce hayvan sevgisi olursa bence herşey çok daha iyi olacağını düşünüyorum 😊
Kuş alırken öncelikle dikkat etmeniz gereken hususlar forumda bilgisi var forumumuzu zaman buldukça konuları okuyup daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz ve çevrenize de paylaşabilirsiniz.. sağlıklı günler dilerim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşlar konumuz tartışma yaratmak değildir öncelikle belirteyim sadece öneride bulunmak istiyorum..İthalat yine gerçekleşti ve iki aydır hastaliklar yine artmaya başladı bunun sebebi tabiki ilk olarak hava şartları ve sevkiyat diyorum..Aslında ithal kuş geldiği ülkede sağlıklıdır, hastalık taşımıyor, bu yüzden üreticilerin bir suçu olduğunu düşünmüyorum,eğer öyle bişey olsaydı neden bu kadar çok kuş üretebiliyorlar...
Ben tamamen sebebin yer değişikliği,hava şartları , taşıma ve sevkiyat düzensizliği,birde geldikten sonra en az bir hafta karantina yapılmadan satışa sunulması diyorum..çok yazık can taşıyorlar bu kadar basit olmemesi gerektiğini düşünüyorum.ithal olunca kötü kuş görünümünü malesef bu durumlar yüzünden yaşıyoruz.. hastalıklar yine bu yüzden yayılıyor, insanlar bu yüzden hoby e son veriyorlar.sebepler birbirine zincirleme gidiyor aslında herkes işini düzgün yaparsa ve sadece amaç para kazanmadan önce hayvan sevgisi olursa bence herşey çok daha iyi olacağını düşünüyorum 😊
Kuş alırken öncelikle dikkat etmeniz gereken hususlar forumda bilgisi var forumumuzu zaman buldukça konuları okuyup daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz ve çevrenize de paylaşabilirsiniz.. sağlıklı günler dilerim
çok doğru tespitler, ben ithalat işini pimi çekilmiş bombaya benzetiyorum. Şöyle ki: bu forumdaki konularda da sıkça bahsettiğimiz üzere kuşlar yer, ortam, sıcaklık, şehir, ülke, iklim vs. değiştirdiğinde normal olarak bocalama yaşıyorlar ve birçoğu bu değişen şartlar sebebi ile hasta oluyor. Biz insanlar bile normalde yaşadığımız yerden başka bir yere gittiğimizde düzenimiz bozuluyor, bir müddet ayak uyduramıyoruz. Kuşlar vücutsal durumları gereği bu değişen şartlardan daha çabuk etkileniyor. İthalatta üreticiden başlayıp nihai besleyiciye gelene kadar aradaki tüm aracılar en kısa sürede kuşları yerine ulaştırmayı hedefliyorlar ki tabiri caizse bomba ellerinde patlamasın. Dolayısıyla korunaksız ve kötü şartlardan etkilenen kuşlar nihai besleyiciye geldiğinde alan kişi bilgi sahibi değilse tüm dengesi bozulmuş kuşu alıyorlar.

Dediğiniz gibi karantina kesinlikle şart olduğu gibi taşıma esnasında mümkün olan en iyi şartlarda korunmalılar.
ama maalesef ki maddi kazanç birçok şeyin önünde geliyor, üzücü

Biz üreticiler bile birbirimizden kuş alıp kümeslerimize kan katarken alacağımız kümesi ve o kişinin kümes sıcaklığından, şartlarından tutunda hangi katkılarla kuş beslendiğine kadar her şeyi irdeliyor ve kuşu aldıktan sonra da karantina uygulayıp kürlerimizi tamamlamadan kuşları kendi kuşlarımıza dahil etmiyoruz.

Tüm hobiciler olarak bizden önceki şartları bilmiyorsak bile araştırıp okuyarak/sorarak daha doğru adımlar atılabilir.
Forumda birçok konuda tecrübe edinilmiş çok doğru bilgiler mevcut.

Kapanışı ise bir atasözü ile bitirmek isterim; " Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp "
Sağlıklı günler

Üst Alt