• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

NEDEN CİFTLESMİYORLAR 🙁

Yunus_Tk

Yeni Üye
Kafesi yüksek yere koydum üstünü örtüyorum geceleri rahatsızlık veren bisey de yok ama ciftlesmiyorlar aile içi geçimsizlik de oluyor ara sıra 

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sanırım dişi yeni tüyden çıkmış ve kızgınlığı gitmiş tekrar kızışınca inşallah çiftleşme olacaktır.sadece onlara kalamar ve güzel mama verin eğer ayırma imkânınız varsa ayırıp kafesleri birleştirin daha çabuk adapte olurlar.sormak istediğiniz ne varsa cekinmeden sorabilirsiniz :)

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Dişi kuşunuzun biraz daha zamanı var gibi ustamızında dediği gibi mama takviyesi yapın inşaallah olur.

Yunus_Tk

Yeni Üye
Bugün kafeslerini ayirdim dişi kuş yerinde durmuyor tavana felan tırmanıyor. Birkaç hafta böyle kalsınlar bakalım. Bide kalamari ikisine paylaştırayım dedim içinden küçük küçük kırmızı böcekler çıktı onlar nedir acaba ?

Yunus_Tk

Yeni Üye
bu arada beyaz olan dişi mavi erkek diye biliyorum doğru değil mi

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Beyaz dişi mavi erkek ancak o böcek işi iyi olmamış bit olabilir bit ilacı kullanın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşlarda bit varsa bu onları huzursuz eder ve yuvadan kaçarlar genel olarak.kuslara ilaç kullanın ve ertesi gün kafesleri çamaşır suyu ile yıkayın iyi durulayın

Yunus_Tk

Yeni Üye
Biyopet var kafese uygulanıyormuş yeterli mi ?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Ben vilmectin kullanıyorum bu konuda bir fikrim yok ancak ilaçlamanız gerekir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yunus_Tk' Alıntı:
Biyopet var kafese uygulanıyormuş yeterli mi ?
Bitler canlıdan beslenir.yusufun dediği gibi vilmectin canlıya kullanilan bir ilaç deriye ve kana bulaşarak bitleri zehirliyor bu yüzden onu kullanın ben stronghold diye bir kedi dış parazit kullanıyorum çok etkili bir ilaçtır ama pAhalı olduğu için bir kuşa gerek yok vilmectin daha uygundur ve düzenli kullanırsaniz hiç bit kalmaz  ;) önce ilacı kullanın ertesi gün kafesi güzel dezenfekte edin bunu bir hafta sonra tekrarlayın.sağlıklı günler dilerim :)