• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ne yapmam gerek?

kaan7532

Aktif Üye
Herkese merhaba benim kuşlarımın 2 yavrusu oldu büyük olan yavru (16 günlük) yuvadan dışarı çıkıyor ve kafesin tabınında kalıyor bende elimle alıp yuvaya koyuyorum 3-4 defa böyle oldu. Acaba bir daha olursa ne yapmalıyım yani geri yuvaya salayım mı yoksa orda dursun mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. 25 günlük olana kadar yuvada kalsın. Merakından iniyordur aşağıya. 😊 25 günlük iken yuvadan ayırmaya alıştırırsınız.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
4-5 gun daha yuvaya koymayi deneyin sonrasinda atladiginda kalsın. Ebeveynler kafesin dibinde de besler. Elinizle yuvaya koydugunuzda anne de girdiginde gözlemleyin bazen yuvadan cikani geri koydugunuzda vurabilir yavruya.

kaan7532

Aktif Üye
Kanat altı tüyü tamamlanana kadar yuvada kalması iyi olur.
Onu nasıl anlaya bilirim? (Kuşun fotoğrafını yükledim.)
4-5 gun daha yuvaya koymayi deneyin sonrasinda atladiginda kalsın. Ebeveynler kafesin dibinde de besler. Elinizle yuvaya koydugunuzda anne de girdiginde gözlemleyin bazen yuvadan cikani geri koydugunuzda vurabilir yavruya.
Elime poşet eldiven takıp öyle koyuyorum şimdye kadar vurduğunu görmedim.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Henüz çok küçük dışarıda üşüyebilir siz yinede annesi babası vurmadığı sürece yuvaya bırakınız ayrıca eldivene gerek yok 😊 eliniz temiz steril olduğu müddetçe hiçbir sorun olmaz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Henüz çok küçük yuvada kalması gereken zaman. İçerde görünen tüneği çıkarma şansınız varmı. Muhtemelen ondan destek alıp çıkıyor. Kanat altı tüy dediğim kuşun tüylerini tamamen tamamlamış olması. Kanatlarının altında da tüyler tamamlanmış olur.

kaan7532

Aktif Üye
Henüz çok küçük dışarıda üşüyebilir siz yinede annesi babası vurmadığı sürece yuvaya bırakınız ayrıca eldivene gerek yok 😊 eliniz temiz steril olduğu müddetçe hiçbir sorun olmaz
Yardımınız için teşekkürler
Henüz çok küçük yuvada kalması gereken zaman. İçerde görünen tüneği çıkarma şansınız varmı. Muhtemelen ondan destek alıp çıkıyor. Kanat altı tüy dediğim kuşun tüylerini tamamen tamamlamış olması. Kanatlarının altında da tüyler tamamlanmış olur.
O tünek yuvaya yapıştırılmış o yüzden çıkaramıyorum. Yardımınız için teşekkürler.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici

kaan7532

Aktif Üye
Hayata bu kadar erken atılması enteresan :) içeri koymaya devam edin ve odanın ışığını loş hale getirin. Yuva girişini çok ışıklı görüp dikkatini çekmesin.
Galiba babasına benzemiş :). Tamamdır birde yuvadan yere bir kaç defa düştü ayağına bir şey olur mu? (Şimdi aşağıya bi kabın içinde talaş koydum)

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Hayata bu kadar erken atılması enteresan :) içeri koymaya devam edin ve odanın ışığını loş hale getirin. Yuva girişini çok ışıklı görüp dikkatini çekmesin.
Eğer odanın ışığı Los olursa anne baba kuşunu besleyebiliyormu ki?

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Galiba babasına benzemiş :). Tamamdır birde yuvadan yere bir kaç defa düştü ayağına bir şey olur mu? (Şimdi aşağıya bi kabın içinde talaş koydum)
Hayır sorun olacağını sanmıyorum kendisi atlıyorsa ama halen çok küçük dışarıda üşüyecektir geceleri iyi olmaz siz yinede yuvaya koymaya devam edin 😅 yuvanın önünde duruyorsa acıkınca girer fakat aşağı düşme gibi durumlar olabileceğinden yuvada kalması daha iyi olacaktır

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yuvalığın içindeki tüneği çıkardınız mı? Belki ondan destek alarak çıkıyordur. :)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Evet o tüneğin çıkması lazım ilk defa öyle bir şey görüyorum.

Üst Alt