• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık dönemi Muhabet kuşum yediği yemi çıkarıyor

İrem Karahan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yemlerini yiyip çıkarıyor tekrar yemeye çalışıyor
Hastalık Belirti Tarihi
8 Nis 2026
Kullanılan İlaç
Yok
1 yaşına giricek bir dişi diye verdiler ama bize göre erkek muhabbet kuşum var son birkaç haftadır salıncağın yapmaya başladı yediği yemleri çıkarıyor herhangi bir sıvılık yok kusma gibi değil ama tane tane çıkarıyor bi kerede aynanın yanında yapmış aynamla oynamayı çok sever ama çoğunlukla kafesinde yapıyor ve beni tedirgin ediyor bunun sebebi mantar olabilir dediler biraz araştırınca yemini ve kuş kumu almam önerileri gördüm napabilirim bu durum hakkında

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
1 yaşına giricek bir dişi diye verdiler ama bize göre erkek muhabbet kuşum var son birkaç haftadır salıncağın yapmaya başladı yediği yemleri çıkarıyor herhangi bir sıvılık yok kusma gibi değil ama tane tane çıkarıyor bi kerede aynanın yanında yapmış aynamla oynamayı çok sever ama çoğunlukla kafesinde yapıyor ve beni tedirgin ediyor bunun sebebi mantar olabilir dediler biraz araştırınca yemini ve kuş kumu almam önerileri gördüm napabilirim bu durum hakkında
Merhaba Geçmiş Olsun. Kursak Kusmasi Gibi Duruyor. Erkek Kuşlar Genelde Benimsedikleri Bir Objeye Kur Kusmasi Yaparlar. Bir Süre Yeni bir Salincak Alabilirsiniz. Diskilari maşallah İyi. Mantar Olsa Diskilarda da Bozulma Olurdu. Biraz Takip Edin. Hal Ve Hareketlerinde Sorun var mı Bir Gözlemleyin Lütfen. Kuş Kumu İçin Versele Laga Grit Kuş Kumu Alabilirsiniz. Kafesinde Ayrı Bir Yemlikte Yada Kumlukta Mutlaka Bulunsun. İhtiyacı Olduğu Zaman tüketir. Yine de Emin Olmak İçin Fotoğrafını Gagasi Net Görünecek şekilde Çekip Paylaşır mısınız ?

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, ben sadece bir öneride bulunmak isterim çünkü Ezgi Hanım zaten açıklamış bencede kur kusması durumu :) Yeni salıncak almak yerine hoşuna gidebilecek, dikkatini dağıtacak başka bir oyuncak alın, o salıncağı çıkartın, sürekli kur kusmuğu atması hele ki onu geri yemesi -eğer yiyorsa- pek iyi değil. Gerçi benimde bir oğul var gördüğü her şeye kur kusmuğu atmaya meyilli oyuncağından tutun suluğuna kadar 😣🙃 Bazı noktalarda da artık engellenemiyorlar malesef :,) bir süre devam ediyor ve bırakıyorlar sonra tekrar başlayabiliyorlar, yeni oyuncak alabilirsiniz veya bir süre çıkartıp sonra tekrar bu sefer yerlerini değiştirerek koyabilirsiniz🤷‍♀️ :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊 kur kusması yapmış
Kuşun fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım prens mi prenses mi😊
Yanına bir eş tavsiye ederim 😊