• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabet kuşlarım yemlikten yem yemiyor

Suna kalan

Aktif Üye
Merkaba benim iki tane yaklaşım 1 veya 1 buçuk yaslarinda muhabbet kuşlarım var ve belli bir suredi yemliklerinde yani sadece bir yemliklerindeki yemi içinden çıkarıyorlar yemlik delik falan değil yemlerini begenmedikleri hakkında bir yede birşey okumuş ablam yemlerini değiştirdik ama gene çıkarmışlar yemligin dibinde bir ikitane citlenmis yem oluyordu hap neden bu şekilde yapıyorlar söylermisiniz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşlarınız dişi mi acaba? Benim dişi kuşum yuvalık merakından dolayı yapıyordu bunu. Ayağıyla bütün yemleri çıkarıyordu yemlikten. Belki sizinkilerde öyledir.

Suna kalan

Aktif Üye
Merhaba. Kuşlarınız dişi mi acaba? Benim dişi kuşum yuvalık merakından dolayı yapıyordu bunu. Ayağıyla bütün yemleri çıkarıyordu yemlikten. Belki sizinkilerde öyledir.
Biri erkek biri dışı ben yumurliyacsguni düşünüyordum zaten bende bu şekilde düşündüm zaten acaba yrmligeni yumurtlicak diye şimdi yuvalık koyduk önceden ciftlesmislerdi bir çok kez ama böyle birşeye kassilamadim hiç

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Biri erkek biri dışı ben yumurliyacsguni düşünüyordum zaten bende bu şekilde düşündüm zaten acaba yrmligeni yumurtlicak diye şimdi yuvalık koyduk önceden ciftlesmislerdi bir çok kez ama böyle birşeye kassilamadim hiç
Büyük ihtimalle dişi yapıyordur o zaman. Yemliğin üzeri kapalı mı? Yuvalığı keşfedene kadar yapar onu yine. Kapalı olduğu için yuva sanıyorlar sanırım. O yüzden üst kapağını alınca sorun çözüldü bende. Sonra yuvaya girdi zaten. :)

Suna kalan

Aktif Üye
Ozmn yemligin kapağını çıkaralım bı de öyle deneyelim madem teşekkür ederim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar yerde yemeye alismislardir belki. Yemligin içine girmek için yemleri dokuyir olabilirlerde. Zamanla düzelir biraz israf olur ama

Suna kalan

Aktif Üye
Kuşlar yerde yemeye alismislardir belki. Yemligin içine girmek için yemleri dokuyir olabilirlerde. Zamanla düzelir biraz israf olur ama
Yok oule değil yaklaşık bir iki yıldır yemlikten yiyorlar şu anda öyle birşey yapmadılar ilginiz için teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bravo kardeşim iyi bir gözlemleme 😊👍 Kübra ve Tuğrul kardeşimle aynı fikirdeyim yuvalık takın