• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbetin kuşu ayak yarası

minekyl

Yeni Üye
Öncelikle merhaba. Muhabbet kuşumun ayağının altında yara oluştu. Aşırı kaşınıp tüylerinide yoldu. Kaşıntısı hala devam ediyor. Bulunduğum şehirde birçok veterinere götürdüm ama hiçbir sonuç alamadım. Hatta yara gittikçe büyüdü daha sonra parmakları yukarı doğru kalktı. Parmaklarını aşağı doğru kıvıramıyor, hareket ettiremiyor, tüneyemiyorda. Tuneklerini çıkardım.10 gündür tabanda duruyo. Yara için batikon ve teramisin kullaniyorum. Yara küçülmeye başladı fakat parmaklarındaki sorun hala devam ediyor. Gittiğim tüm veterinerler yaradan Dolayı olduğunu, iyileşince parmaklarınında düzeleceğini söyledi ama bir gelişme göremedim. Birde sizlerin fikir ve önerilerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler

minekyl

Yeni Üye
Bu bölgeyi batikonla temizleyin ama tavsiyem şu veterinere götürün bir boyunluk taksın rica edin yara. Açıksa bandajlamak gerekir ama kabuk bağladı diyorsunuz.Ayak şişmiş ödem yapmış furacin alın eczaneden sürün günde bir kez baticonla temizledikten sonra , boyunluk şart tek tünek koyun salmayın yemleri yakına asın direk ulaşsın zamanla yara iyileşirse ödem geçer düzelir ama zamana ve tedaviye ihtiyacı var.Birde cere biraz terramycin sürün ceresi baya kabarmış.
Yarayı batikonla temizleyip Terramycin sürüyorum. Küçülmeye başladı. Furacin daha mı iyi gelir? Boyunluk taktırırım. İnanın 4-5 veterine götürdüm tek yaptıkları antibiyotik vermek oldu. Tünekleri çıkardım çünkü parmaklarından dolayı tüneği kavrayamıyo. Çok soru sordum kusura bakmayın ama ceresinin kabarması neden olur?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu kaşınma ile ilgili kanatlı uzmanı hocamız ile araştırmalar yapmaya başladık bu aralar bu şekilde çok vaka var, nedenini bulmaya çalışıyoruz.ronayin dediklerini harfiylen uygulayın özellikle boyunluk tavsiyemizdir.. kuşunuza bu aralar sprey kullandınız mı? Veya kasinmadan önce bir ilaç, katkı?

minekyl

Yeni Üye
Bu kaşınma ile ilgili kanatlı uzmanı hocamız ile araştırmalar yapmaya başladık bu aralar bu şekilde çok vaka var, nedenini bulmaya çalışıyoruz.ronayin dediklerini harfiylen uygulayın özellikle boyunluk tavsiyemizdir.. kuşunuza bu aralar sprey kullandınız mı? Veya kasinmadan önce bir ilaç, katkı?
İlk götürdüğüm veteriner mantar olduğunu söyledi. Tekfin adında bir hap verdi. 10a bölüp içme suyuyla vermemi söyledi. Uyguladım. Kaşıntısı eskiye göre azalmıştı ama ayağında hiç bir gelişme olmadı. Bu yüzden başka bir veterinere götürdüm. Oda mantar olmadığını söyledi. Antibiyotik ve vitamin verdi. Ayrıca kaşınması için kuyruğuna bir damla damlattı gagasıyla vücuduna yayar dedi ama yine geçmedi kaşıntısı. Bir hafta sonra tekrar götürdüm. Ayağına iyileşmiş dedi. Fotoğraftada görüldüğü gibi iyileştiğini düşünmedim. Terramycin ve batikona başladım. Bir haftadır sabah akşam sürüyorum. Bunun dışında sprey falan kullanmadım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir hapı 10 a nasıl boldunuz :rolleyes:her neyse bu yara ayak tabanında olduğundan biraz geç iyileşir ronayin dediği gibi sarılması daha uygun olurdu iltihap oluştuysada öncesinde kullandığınız antibiyotik fayda etmiştir.boyunluk konusuna gelirsek de furicyn kremi sürdükten sonra ayağına küçük bir sargı yapıp ve boyunlugu takarsanız en fazla bir haftada iyileşme olur..kremi günlük kullanmaniz gerekir.durumu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz seviniriz geçmiş olsun

Gamze.

Yeni Üye
Kuşum 1haftadır ayağı böyle Terramycin kullandik ama hic bir fayda etmedi yardimci olabilir misiniz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kanatlı uzmanına götürün terramycinle olacak iş değil o kuşun ayakları çürüyor ip vs dolanmismi bakın

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tünek kullanmayın varsa tülü çıkarın yere yem ve su koyun

Gamze.

Yeni Üye
Tünekleri cikardik yemleri de yere koyduk suyla beraber simdi eczaneden batticon ve furacin aldik sürdük. Peki ayaklari neden böyle olmus olabilir arastirdik kesin bir sey yazmiyor

Son düzenleme: