• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbetim huzursuz ve kaçıyor

Beyza Can

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, muhabbet kuşum üç gündür garip davranıyor. Her sesten ya da hareketimden çok korkuyor, gece uyumakta zorlanıyor (aynı yerde olmasına rağmen üç gündür uyumadan önce hep korkuyor teline atlıyor ve çok ince sesler cikariyor). Tüy dökme zamanı mı bilmiyorum ama bir aydır dökülüyor az az ama bir haftadır bu da çoğaldı biraz. Dal dariyi çok seviyor vitakraft yem veriyorum ama yemi biraz az yemeye başladı daha çok dari yiyor, dariyi azaltmayı denedim ama yemi de çok yemediği için dariyi cok veriyorum mecburen. Resimde de attigim gibi köseye kacip biraz kendini izliyor sonra oraya saklanip uyuyor.Bide üç gündür yanından ayrılacağım için çok korkuyor sanki ayağa kalktığımi gördüğünde hemen ötmeye başlıyor ve yanına tekrar gelene kadar ötüyor.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Salıyor musunuz? Saldığınızda kuşunuzun dışarıdaki davranışları nasıl?

Beyza Can

Aktif Üye
Salıyor musunuz? Saldığınızda kuşunuzun dışarıdaki davranışları nasıl?
Evet evde olduğum sürece istediği kadar dışarıda durmasına izin veriyorum ama dediğim gibi birkaç gündür en ufak sesten bile korkuyor disardayken perdeye kaçıyor korkunca, sakın olduğunda da çerçevede kendini görebileceği bir köşeye kaçıp orda uyuyor

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuşta dış görünüş ve dışkı olarak bir sorun görünmüyor. Yanına arkadaş alabilirsiniz iyi gelecektir. Kuşunuz tüyde olduğundan belki biraz davranışları değişmiştir.

Beyza Can

Aktif Üye
Kuşta dış görünüş ve dışkı olarak bir sorun görünmüyor. Yanına arkadaş alabilirsiniz iyi gelecektir. Kuşunuz tüyde olduğundan belki biraz davranışları değişmiştir.
Tüy süreci ne kadar sürüyor peki ve bu süreçte dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gerwit, entrobac ve mamaist 👍