• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet lkuşu sırt tüylerinde dökülme

Pasakusumm

Yeni Üye
merhaba,
Muhabbet kuşumda bir tüy problemi var.. mayıs ayında başladı sorun. Çok fazla kaşınıyor, kafasını sürtüp burun üstü tüylerini dokuyordu tekrar çıkıyordu ve böyle bi döngü olmuştu. Veterinere götürdüğümde tüy döneminde oldugunu sağlıklı olduğunu söylemişti. Sorun hala devam ediyor 1 haftadır kiki b vit. Kullanıyordum bi tık düzelme vardı..
Normalde çok hareketli hep dışarıyı isteyen toplarla oynayan çıkmak için kafeste yemler döken bi kuş. Perşembe günü biraz durgunlaştığını farkettim. Cumartesi günü evde Yaklaşık 24 saat yalnız kaldı. Geldiğimde ksfesinde kan gördüm. Sırtındaki tüyleri yolmuş mu dökülmüş mü anlayamadım.. bugün çok halsiz sürekli orayı kaşıyor ve iştahsız ben ısrarla cok az yumurta marul aspur verdim elimle beslersem yedi kendi isteğiyle 1-2 kere yemlikten yedi. Biraz spreyle su sıktım rahatlaması için. Dışarı çıkardım koltuğa uçacsktı o kadar yükselemeden geri indi. 1 saat sonra tekrar cıkardım düzeldi uçabildi..
Bir kuşçuya götürdüm. Tüye girdiğini çıkamadığını kursağında yem olduğunu 5-10! Güne toparlayacağını söyledi ve avisol b verdi gervit teminn edemedim henüz :( o bölgeyi çok kaşıyor kendide genel olarak çok kaşınıyor. Parazit olmadıgını söyledi kuşçu.çok uzun oldu kusura nakmsyın lütfen ama çok endişeliyim çok konuşkam mutlu bi kuş onu kaybetmej istemiyorum kuşlarlarls ilgilenen güvendiğim bir veterinerde yok lütfen yardımcı olabilir misiniz😞😞

Ekli dosyalar

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Ustalar daha iyi cevap verecektir fakat genelde böyle ağır tüy durumları için bt amin forte öneriliyor b vitamini kompleksi olarak. kiki b vitamini bende de var ama bt amin forte'nin çok daha çabuk tüy çıkarttığını gözlemledim. İçinde tüy oluşumu için gerekli olan aminoasitler de var.

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Ustalar daha iyi cevap verecektir fakat genelde böyle ağır tüy durumları için bt amin forte öneriliyor b vitamini kompleksi olarak. kiki b vitamini bende de var ama bt amin forte'nin çok daha çabuk tüy çıkarttığını gözlemledim. İçinde tüy oluşumu için gerekli olan aminoasitler de var.
Petshop vitaminleri daha etkisizdir, etkisini görmek zordur. Siz bt amin forte temin edin ilk olarak..

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
merhaba,
Muhabbet kuşumda bir tüy problemi var.. mayıs ayında başladı sorun. Çok fazla kaşınıyor, kafasını sürtüp burun üstü tüylerini dokuyordu tekrar çıkıyordu ve böyle bi döngü olmuştu. Veterinere götürdüğümde tüy döneminde oldugunu sağlıklı olduğunu söylemişti. Sorun hala devam ediyor 1 haftadır kiki b vit. Kullanıyordum bi tık düzelme vardı..
Normalde çok hareketli hep dışarıyı isteyen toplarla oynayan çıkmak için kafeste yemler döken bi kuş. Perşembe günü biraz durgunlaştığını farkettim. Cumartesi günü evde Yaklaşık 24 saat yalnız kaldı. Geldiğimde ksfesinde kan gördüm. Sırtındaki tüyleri yolmuş mu dökülmüş mü anlayamadım.. bugün çok halsiz sürekli orayı kaşıyor ve iştahsız ben ısrarla cok az yumurta marul aspur verdim elimle beslersem yedi kendi isteğiyle 1-2 kere yemlikten yedi. Biraz spreyle su sıktım rahatlaması için. Dışarı çıkardım koltuğa uçacsktı o kadar yükselemeden geri indi. 1 saat sonra tekrar cıkardım düzeldi uçabildi..
Bir kuşçuya götürdüm. Tüye girdiğini çıkamadığını kursağında yem olduğunu 5-10! Güne toparlayacağını söyledi ve avisol b verdi gervit teminn edemedim henüz :( o bölgeyi çok kaşıyor kendide genel olarak çok kaşınıyor. Parazit olmadıgını söyledi kuşçu.çok uzun oldu kusura nakmsyın lütfen ama çok endişeliyim çok konuşkam mutlu bi kuş onu kaybetmej istemiyorum kuşlarlarls ilgilenen güvendiğim bir veterinerde yok lütfen yardımcı olabilir misiniz😞😞
Kuşçunuz parazit olmadığını neye dayanarak söyledi? eğer test yapıp sonuçta görmediyse inanmayın. Kanatlı bir veterinere götürme imkanınız var ise dışkıdam parazit testi yapılıyor diye biliyorum yanlışım var ise hocalarım düzeltsin. Kuşunuzun ense damlası önceden yapılmamış ise kesinlikle parazit tedavisini uygulayın parazitler olmasa bile onu olası parazitlerden korur. Konumunuz İstanbul görünüyor eğer imkanınız var ise ve yakınsanız Anadolu yakasında kendisinden çok memnun olduğum kuşumu ölümden döndüren bir veteriner var. Vetumay Veteriner Kliniği, Kavaklıdere Caddesinde Yaşar hocamız, eğer götürmek isterseniz gerçekten güvenebilirsiniz.

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
merhaba,
Tüylerini yolduğu bölgeye Rif Ampül alıp sürebilirsiniz. O bölgeyi kaşımaması için bir şey tasarlansa çok iyi olur aslında minik için. Uçarken vik vik sesi veya uyurken kapı gıcırdaması benzeri sesler duyuyor musunuz?

Pasakusumm

Yeni Üye
Tüylerini yolduğu bölgeye Rif Ampül alıp sürebilirsiniz. O bölgeyi kaşımaması için bir şey tasarlansa çok iyi olur aslında minik için. Uçarken vik vik sesi veya uyurken kapı gıcırdaması benzeri sesler duyuyor musunuz?
Kuşçunuz parazit olmadığını neye dayanarak söyledi? eğer test yapıp sonuçta görmediyse inanmayın. Kanatlı bir veterinere götürme imkanınız var ise dışkıdam parazit testi yapılıyor diye biliyorum yanlışım var ise hocalarım düzeltsin. Kuşunuzun ense damlası önceden yapılmamış ise kesinlikle parazit tedavisini uygulayın parazitler olmasa bile onu olası parazitlerden korur. Konumunuz İstanbul görünüyor eğer imkanınız var ise ve yakınsanız Anadolu yakasında kendisinden çok memnun olduğum kuşumu ölümden döndüren bir veteriner var. Vetumay Veteriner Kliniği, Kavaklıdere Caddesinde Yaşar hocamız, eğer götürmek isterseniz gerçekten güvenebilirsiniz.
merhaba tabii götüemek isterim bende anadolu yakasındayım konum olarak biraz uzak ama olsun, sadece gündüz gidemem akşam da kapanmadan yetişirsem götüreyim..
Test yapmadı. Ve kuş yemiyor bugün. Yemliğe girdi kakasıyla yemleri 1-2 tane yedi ve gagasıyla sürekli eşeleyip itekledi acaba yemi beğenmiyor mu😞

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Merhaba dış parazit için ense damlası yaptınızmı hiç

Pasakusumm

Yeni Üye
Merhaba nerden alabilirim? Hayır uçarken ses çıkarmıyor. Geceleri gagasını gıcırdatıyor. Ama geldiğinden beri aralık ayından beri bende aaa gibi garip bi ses çıkarıyo baba diyo sanmıştım ilk duydugumda ama bence bi şeyi taklit ediyor se damlası sesi gibi bir şeyler yapıyor ışığı ilk kapattıgımda. Yemliğe girdi 1-2 tane alıp gagasıyla yemleri itekledi hep. Ben kafes tellerinden parmaüımla asur uzattım yedi arada da kendi yeminden verdim yedi az önce.. ne yapacağımı bilmiyorum 😞

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba,
Merhaba geçmiş olsun, parazit olasılığı yüksrk
Önce dış parazit damlası kullanın
♦Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
🔷Vilmectin
🔷Zimec
🔷Avromec
🔷Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
♦Sırt tüylerine kökler rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Ters tüyler varsa onlar düşer yenisi çıkar, endişe etmeyin lütfen

Ekli dosyalar

Pasakusumm

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, parazit olasılığı yüksrk
Önce dış parazit damlası kullanın
♦Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
🔷Vilmectin
🔷Zimec
🔷Avromec
🔷Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
♦Sırt tüylerine kökler rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Ters tüyler varsa onlar düşer yenisi çıkar, endişe etmeyin lütfen
Teşekkürler edeeim yanıtınız iiiçin. Bende uzun zamandır parazitten şüpheleniyorum çünkü böyle bir kaşınma olamaz.. hayvan sabit duramıyor resmen . Vilmectin damlayı ararken bir kuşçuya sordum var mı diye sakın damlatma, muhabbet kuşuna ağır gelir benim kuşlara damlattım sallabaş oldular dedi

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Teşekkürler edeeim yanıtınız iiiçin. Bende uzun zamandır parazitten şüpheleniyorum çünkü böyle bir kaşınma olamaz.. hayvan sabit duramıyor resmen . Vilmectin damlayı ararken bir kuşçuya sordum var mı diye sakın damlatma, muhabbet kuşuna ağır gelir benim kuşlara damlattım sallabaş oldular dedi
Hipokrat amcamın bir lafı var "hastalık yoktur hasta vardır" diye. Vilmectin parazit için sıklıkla kullanılan bir şey bildiğim kadarıyla. Siz yine de benim değil ustalarımın lafına bakın. Benimkisi çok video izlemekten dolayı gördüklerim. Geçmiş olsun tekrar.

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
O kuşçu işi bıraksın evde otursen bence. Burda hepimiz rutin kullanıyoruz. Demet ablamın anlattığı şekilde uygulayın kaşıntı olsun olmasın rutin kullanılması gerekiyor. Mutlaka temin edip uygulayın 1 damla daha fazla değil

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
merhaba tabii götüemek isterim bende anadolu yakasındayım konum olarak biraz uzak ama olsun, sadece gündüz gidemem akşam da kapanmadan yetişirsem götüreyim..
Test yapmadı. Ve kuş yemiyor bugün. Yemliğe girdi kakasıyla yemleri 1-2 tane yedi ve gagasıyla sürekli eşeleyip itekledi acaba yemi beğenmiyor mu😞
Kanatlı uzmanı 19.30 a kadar orda oluyor telefon ile iletişim kurarsanız beklerler sizi.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sallabaş mı olmuş kuşlar, parazit beyne ilerler ve kuşların sinir sistemini çökertir
Maşallah kuşçuya ne güzel tecrübe etmiş😡dengesiz adam
♦Vilmectin 1 damla ensesine damlatın 10 gün sonra tekrar uygulayın 6 ay korur

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Merhabalar, götürme imkanınız oldu mu veterinere, nasıl oldu minnak.

Pasakusumm

Yeni Üye
Sallabaş mı olmuş kuşlar, parazit beyne ilerler ve kuşların sinir sistemini çökertir
Maşallah kuşçuya ne güzel tecrübe etmiş😡dengesiz adam
♦Vilmectin 1 damla ensesine damlatın 10 gün sonra tekrar uygulayın 6 ay korur
Merhaba, bit akar vs gözükmüyor derisinde falan olmamış olsa bile uyhulamamın sakıncası olur mu

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Merhaba, bit akar vs gözükmüyor derisinde falan olmamış olsa bile uyhulamamın sakıncası olur mu
akarlar hava kesesine yerleşebilir, iç paraziti var ise göremezsiniz. Ense damlası normalde kedi köpeklerimize nasıl uyguluyorsak kuşlarada aynı şekilde süzenli korumak için dozlar yaptırmalıyız. Ense damlası yaptırmanız miniği eğer parazite sahipse temizler değil isede olası parazit hastalığından korur. Kuşlarda hava kesesi akarlarını bulaştıktan sonra temizlemek zor oluyor. Yaklaşık bir senedir uğraşıyoruz bizde. Geç olmadan damlayı damlattırın, çokça geçmiş olsun nasıl oldu?

Üst Alt