Çimen.2ii
Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istedim. Çimen şuan 2.5 - 3 aylık civarında ERKEK bir muhabbet kuşu kuşlar tüye belli bir aya geldiği zaman mı girer sağlıklı tüye girme dönemi nedir ? Yani strese girdiği zaman veya farklı bir etken olduğu zaman tüye girdiğini duymuştum tabi bu ne kadar doğru bilmiyorum sizlerden de duymak istiyorum. Ne zaman tüye girerler belli bir aydamı bunu merak ediyorum. Çimen ne zaman tüye girer veya ne zaman girmesi lazım? Şuan da düzenli olarak Gerwit-w ve Dizym256 kullanıyorum hafta da 2 gün sarı dal darı veriyorum yeminin içine Goldwings kum karıştırıyorum hiç eksik etmiyorum. Bu yaptıklarımı devam ettiriyim mi veya bunlar tüye girmesine engel mi ? Kuşun tüye girmesi kötü bir şey mi veya girmeli mi ? Biraz uzun oldu heralde çok şey sordum kusuruma bakmayın herşey o canları daha uzun daha sağlıklı yaşatabilmek için şimdiden desteğiniz ve ilginiz için teşekkür ederim. Ismini hatırladıklarımı etiketliyorum etiketliyemediklerimden af diliyorum. Hayırlı günler @Furknmurat58 @Şehmus BAKIR @Şimal Kuş @Tuğrul Bey