• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşunun poposunda tüy dökülmesi ve şişlik

MAVİŞŞKUŞŞ

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy dökülmesi
Şişlik
İshal
Hastalık Belirti Tarihi
27 Kas 2024
Merhabalar, 4 yaşında erkek muhabbet kuşumun iki gün önceden bugüne süregelen, düzeyi aynı ilerleyen bi sorunu var. Poposundaki tüylerin açılmasıyla fark ettim. Açılmadan dolayı tam anlayamıyorum ama sanki şişlik var gibi emin değilim.Tuvaletini, güncel yaptığı halini, kendisini de mümkün olduğunca çekmeye çalıştım. Aynı zamanda tüy değişim döneminde ama her zamanki gibi tüyleri çokça dökülmedi. Yemesi, içmesi ve enerjisi yerinde ama açılma ve şişlik beni endişelendiriyor. Sizce ne yapabilirim. Mamaist.com sitesini yorumlarda gördüm inceledim probiyotik gibi güzel takviyeler gördüm oradan da önerebileceğiniz ürünler varsa sipariş vermeden önce fikirlerinizi bekliyorum. Hali hazırda evde olan takviyelerden verdim görsellerini ekleyeceğim. Bir de konu dışı sormak istediğim kuşumun gagası bebeklikten beri böyle veteriner herhangi bir sorun olmadığını mantar vs. olmadığını söylemişti bunla ilgili de bilgi verebilirseniz sevinirim. Normalde kremini sürdüğümüzde azalıyor ama sonra tekrar bu hale geliyor. Şimdiden teşekkür ederim 🌸

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar, 4 yaşında erkek muhabbet kuşumun iki gün önceden bugüne süregelen, düzeyi aynı ilerleyen bi sorunu var. Poposundaki tüylerin açılmasıyla fark ettim. Açılmadan dolayı tam anlayamıyorum ama sanki şişlik var gibi emin değilim.Tuvaletini, güncel yaptığı halini, kendisini de mümkün olduğunca çekmeye çalıştım. Aynı zamanda tüy değişim döneminde ama her zamanki gibi tüyleri çokça dökülmedi. Yemesi, içmesi ve enerjisi yerinde ama açılma ve şişlik beni endişelendiriyor. Sizce ne yapabilirim. Mamaist.com sitesini yorumlarda gördüm inceledim probiyotik gibi güzel takviyeler gördüm oradan da önerebileceğiniz ürünler varsa sipariş vermeden önce fikirlerinizi bekliyorum. Hali hazırda evde olan takviyelerden verdim görsellerini ekleyeceğim. Bir de konu dışı sormak istediğim kuşumun gagası bebeklikten beri böyle veteriner herhangi bir sorun olmadığını mantar vs. olmadığını söylemişti bunla ilgili de bilgi verebilirseniz sevinirim. Normalde kremini sürdüğümüzde azalıyor ama sonra tekrar bu hale geliyor. Şimdiden teşekkür ederim 🌸
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Kuşunuz kızgın bir dişi(prenses💓)
Gebe🤲😊
Yumurtlama üzere dışkılar büyük ve popo açılmış🤲😊
Kalamar kemigi Calsiyum deposudur mutlaka verin gaga taşı da olsun kafeste
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız kanat düşüklüğünü göreyim😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Vitaminleri değiştirin mümkünse
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Profesyoneldir daha iyi sonuç veriyor
Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w /multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler
😊

MAVİŞŞKUŞŞ

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Kuşunuz kızgın bir dişi(prenses💓)
Gebe🤲😊
Yumurtlama üzere dışkılar büyük ve popo açılmış🤲😊
Kalamar kemigi Calsiyum deposudur mutlaka verin gaga taşı da olsun kafeste
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız kanat düşüklüğünü göreyim😊🤲
Çok teşekkür ederim hoşbulduk 🌸Biz erkek diye biliyoruz yıllardır, ayrıca eşi de yok emin misiniz ben şok dört sene olmuştu 🤯 Söylediğiniz tüm takviyeleri aldım inşallah başlayacağız onlara gelince

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim hoşbulduk 🌸Biz erkek diye biliyoruz yıllardır, ayrıca eşi de yok emin misiniz ben şok dört sene olmuştu 🤯 Söylediğiniz tüm takviyeleri aldım inşallah başlayacağız onlara gelince
💓💓PRENSES %100💓💓
Video da paylaşın net söyleyim yumurta var mı🐦💓streamable.com üzerinden

MAVİŞŞKUŞŞ

Yeni Üye
Maşallah çok hareketli 💓🥰
Kafes içinde olursa size zahmet 🤲💓🥰
Kanatlar henüz düşmemiş yağ da olabilir, ama kesinlikle prenses 💓🥰🐦
3 saniye yerinde durmadığı için bu kadar çekebildim 😃 burnu normalde krem sürünce zamanla mavi oluyor sonra tekrar böyle kabarıyor veteriner de öyle söyleyince biz de erkek sanıyorduk çok şaşırdım gerçekten ben de hasta sanıyordum üzülmüştük

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
3 saniye yerinde durmadığı için bu kadar çekebildim 😃 burnu normalde krem sürünce zamanla mavi oluyor sonra tekrar böyle kabarıyor veteriner de öyle söyleyince biz de erkek sanıyorduk çok şaşırdım gerçekten ben de hasta sanıyordum üzülmüştük
Merhaba, bebeklik gençlik fotoğrafı var mı?
Veteriner nasıl erkek dedi anlayamadım, sanırım kanatlı uzmanı değildi😔
Kanatları düşmemiş, popo şiş evet, şiş olan bölgede sertlik var mı kontrol eder misiniz lütfen 😊
Lipom(yağ da olabilir)
Hormonal bir sıkıntı da olabilir, kilosu ne kadar?
Cevaplarsanız ve fotoğraf eklerseniz sevinirim 😊🐦

MAVİŞŞKUŞŞ

Yeni Üye
Merhaba, bebeklik gençlik fotoğrafı var mı?
Veteriner nasıl erkek dedi anlayamadım, sanırım kanatlı uzmanı değildi😔
Kanatları düşmemiş, popo şiş evet, şiş olan bölgede sertlik var mı kontrol eder misiniz lütfen 😊
Lipom(yağ da olabilir)
Hormonal bir sıkıntı da olabilir, kilosu ne kadar?
Cevaplarsanız ve fotoğraf eklerseniz sevinirim 😊🐦
Bebeklik fotoğraflarını ve bu sabah son durumunu attım poposundaki şişlik büyümüş görünüyor ve fazlaca tuvaleti bulaşmış ne yapmam gerek bilmiyorum yarın veterinere gideceğiz, elime almadım ama sert Bi şişlik gibi görünüyor, ağırlığı da 48 gr

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

MAVİŞŞKUŞŞ

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Demet Ablacım Yumurta Sikismasi Olabilir mi ? @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bebeklik fotoğraflarını ve bu sabah son durumunu attım poposundaki şişlik büyümüş görünüyor ve fazlaca tuvaleti bulaşmış ne yapmam gerek bilmiyorum yarın veterinere gideceğiz, elime almadım ama sert Bi şişlik gibi görünüyor, ağırlığı da 48 gr
48 biraz tombul 🤲😊ilk günden bu güzellik hanımefendiymiş🥰🐦🧿
Sizden ricam popoyu nenli bir pamuk ile temizleyin ve tertemiz bir popo fotoğrafı atın yumurta mı Lipom mu görelim

MAVİŞŞKUŞŞ

Yeni Üye
48 biraz tombul 🤲😊ilk günden bu güzellik hanımefendiymiş🥰🐦🧿
Sizden ricam popoyu nenli bir pamuk ile temizleyin ve tertemiz bir popo fotoğrafı atın yumurta mı Lipom mu görelim
İnanılmaz kızım demek garip olacak, az evvel silmeye çalıştım fakat tek başıma halledemedim akşam eşimle temizleyip atmaya çalışayım destekleriniz için teşekkür ederim ❤

MAVİŞŞKUŞŞ

Yeni Üye

Ekli dosyalar

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba İmkanınız Varsa Kanatli Uzmanı Görsün Bence. Benim Kizimda da Oldu Kendi Yapmaya Kalkarsa kötü Sonuçlar Olabilir. Benim Fikrim Bence Bir Hekim Görmeli.