• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunun gözündeki şişlik

dodogitar

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tek göz çevresinde tüy döküntüsü ve şişlik
Hastalık Belirti Tarihi
16 Tem 2023
Kullanılan İlaç
Terramycin göz merhemi
Merhaba,

İki-üç hafta önce kuşumun sağ gözünün uç tarafına doğru tüyleri dökülmüştü. Daha sonra o bölge hafif kızarıp şişmeye başladı. Araştırdım petshopa gittim terramiycn göz merhemi kullanabileceğimi söylendi. 5 gündür günde 1 defa merhem sürüyorum ama şişik az daha büyüdü. Alanyada ikamet ediyorum anlayan doğru düzgün ne petshop buldum nede veteriner.

ilk resim 16 Temmuz da çekildi yeni tüy dökülmeye başlamıştı.
İkinci resim20 Temmuz
Üçüncü resim 30 Temmuz
Dördüncü resim 6 Ağustos bugün.

Kuşun hareketliliğinde sıkıntı yok, krem sürdükten sonra bir süre elimde tutmaya çalışıyorum sağ sola kaşımak için sürmesin diye. Krem sürünen bölgeyi her yere sürtmeye çalışıyor.

Dışkısında bir sıkıntı yok altını devamlı beyaz kağıt koyarak kontrol ediyorum. Kafesinin temizliğinede özen gösteriyorum. Suyuna haftada bir vitamin koyuyorum.

Edit: 3. ve 4. resimdeki şişliğin ucu beyaz görünmesinin sebebi kremi yeni sürmüş olmamdır. İrin toplamış gibi görünmesi de bu yüzdendir.

Son düzenleme:

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Göz nezlesi gibi geldi bana gentagut göz damlası işe yarar bence

dodogitar

Yeni Üye
Göz nezlesi gibi geldi bana gentagut göz damlası işe yarar bence
Gentagut göz damlasında ' Enfeksiyon sorunları ileri seviyeye taşındığı takdirde riskli olabilir. Bu sebep ile de damlanın doğru dönemde kullanılması önerilir. ' bilgisi geçiyor. Açıkcası kullanma kosunda tedirgin durumdayım. Doğru dönemde kullanılmaması herhangi bir risk teşkil edebilirmi. Kuşun şu anki durumu ileri seviyemi onuda bilmiyorum. Tecrubeli arkadaşlar bu konu hakkındaki düşüncelerini paylaşırlarsa çok sevninirim.

Doğacı

Eski Forumcu
Kanatlı uzmanı veteriner hekime götürebilir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gentagut göz damlasında ' Enfeksiyon sorunları ileri seviyeye taşındığı takdirde riskli olabilir. Bu sebep ile de damlanın doğru dönemde kullanılması önerilir. ' bilgisi geçiyor. Açıkcası kullanma kosunda tedirgin durumdayım. Doğru dönemde kullanılmaması herhangi bir risk teşkil edebilirmi. Kuşun şu anki durumu ileri seviyemi onuda bilmiyorum. Tecrubeli arkadaşlar bu konu hakkındaki düşüncelerini paylaşırlarsa çok sevninirim.
Göz nezlesinde yada enfeksiyon kapmalarında gentagut yada tobrased göz damlası fayda sağlıyor. Zamanında bende kullanmıştım bir problem yaşamadım 😊 tobrased yada gentagut günde iki kez olmak üzere kuşunuzun gözüne damlatın bir hafta boyunca. Terramicyn de geceleri sürün kulak çubuğu yardımıyla. Ben fayda sağlayacağını düşünüyorum. Eğer herhangi bir ilerleme olmazsa kanatlı uzmana götürürsünüz.

Doğacı

Eski Forumcu
Alandaya ikamet ediyorum. Aradığım veterinerler kuştan anlamadıklarını söylüyorlar, gittiğim petshoplar kuş üretimi yapan birini bulun daha faydalı olur diyor.
Kanatlı uzmanı veteriner hekim tavsiyelerine baktım,Antalya için Antalya hayvan hastanesi önerilmiş iyi denmiş,Şehmus bey önermiş. Eğer götürecekseniz aklınızda bulunsun kardeşim

dodogitar

Yeni Üye
Kanatlı uzmanı veteriner hekim tavsiyelerine baktım,Antalya için Antalya hayvan hastanesi önerilmiş iyi denmiş,Şehmus bey önermiş. Eğer götürecekseniz aklınızda bulunsun kardeşim
Antalya bana 150 km uzaklıkta, olmadı telefon ile görüşeyim belki yardımcı olurlar. Bir petshopa fotoğrafları göndermiştim visine kullanın cevabını dönmüş.

dodogitar

Yeni Üye
Yeniden merhaba,
Yaklaşık bir haftadır kuşumun rahatsızlığı ile ilgili genta göz damlası ve terramycin krem kullanıyorum ama iyileşme olmadı aksine şişlik daha da büyüdü. Gözü kapanmaya yakın, fotoğrafta da görüldüğü gibi iyice büyüdü şişlik.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yeniden merhaba,
Yaklaşık bir haftadır kuşumun rahatsızlığı ile ilgili genta göz damlası ve terramycin krem kullanıyorum ama iyileşme olmadı aksine şişlik daha da büyüdü. Gözü kapanmaya yakın, fotoğrafta da görüldüğü gibi iyice büyüdü şişlik.
Normalde göz nezlesinde yada kızarıklık gibi durumlarda bu ilaçlar fayda sağlıyor fakat sizde etki etmemiş şuan yapabileceğiniz başka bir şey yok kanatlı uzman görmeli 🙏🏻

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Yeniden merhaba,
Merhaba, maalesef göz nezlesi gibi bir şey değil bu. Orada bir apse var, alınması lazım. Bunu siz yapamazsınız. Patlatırsanız iltihaplar göz içine girer ayrıca kuş göz civarındaki işlemden çok korkacağı ve canı acıyacağı için kalp krizi geçirebilir. Bu halde bırakmanız da çok tenlikeli. İşinin ehli bir uzmanın kuşu uyutarak işlemi yapması lazım. İzmir de çok iyi iki kuş veterineri var. Bence onlarla iletişime geçin, kabul ederlerse, pet nakil gibi bir araçla kuşun izmirde tedavi edilmesini sağlayın derim. Bu kuşun operasyonunu kuş üreticileri ya da normal veterinerler yapamaz.

İZMİR
İzmir Kuş Veteriner Kliniği
Burak Uçar
1898 sokak No:3/A Bayraklı /İZMİR
0552 685 79 08

İZMİR
ÖZ-VET Kuş Veteriner Kliniği
Ali Toygar Aytar
M.Kemal Cad. 194Sk. No:48 Bornova-İzmir
0232 388 17 70-64