• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunun burnu akıyor.

Sagi

Paylaşımcı
Bir muhabbet kuşum vardı. Bir tane daha sahiplendim fakat daha yeni fark etmiş olmakla birlikte kuş hapşuruyor ve burnu akıyor. Bir de benim zaten olan muhabbet kuşumla yakın temas da ettiler. Napmalıyım?
Neden burnu akıyor ne hastasıdır onu bile bilemiyorum.

sirius

Paylaşımcı
streamble.com üzerinden kuşunuzun videosunu ve peçete üzerinde dışkısını atar mısınız. Yeni aldığınız kuşu karantinada tuttunuz mu bir hafta?

Sagi

Paylaşımcı
streamble.com üzerinden kuşunuzun videosunu ve peçete üzerinde dışkısını atar mısınız. Yeni aldığınız kuşu karantinada tuttunuz mu bir hafta?
Niyetim öyleydi ama yeni kuş sırf diğer kuşumun sesini duyduğu için kafesden çıkmak istiyordu ordan oraya atlıyordu yem yemiyordu ve ben de herhangi bir sağlık sorunu görmeyince 4gün sonrası dışarda buluşturdum. Videosunu ve dıskı resmini yarın atacağım şu an uyuyorlar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Niyetim öyleydi ama yeni kuş sırf diğer kuşumun sesini duyduğu için kafesden çıkmak istiyordu ordan oraya atlıyordu yem yemiyordu ve ben de herhangi bir sağlık sorunu görmeyince 4gün sonrası dışarda buluşturdum. Videosunu ve dıskı resmini yarın atacağım şu an uyuyorlar
Ayırın kuşları, bakteri geçer, burnu tıkalı demiştiniz😔

Sagi

Paylaşımcı
Hapşırmıyor çok fazla. O yüzden çekemedim çekersem atarım.bu sabah vakti resmi yeni uyandiginda.

Ekli dosyalar

Sagi

Paylaşımcı
Böyle hapşuruyor tabi ki sadece bir kere değil ama ben bunu tek çekebildum .hapşurduğunda burnundan bir şey çıkıyor hatta yüzüme de geldi. Burnunda da akıntı var.dün de bugün de sabah bir şey belli olmuyor ama tam bu saatlerede 17:00 uyumaya geçerken belli oluyor. Hapşuruyor ve burnu akıyor bu saatlerde.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Böyle hapşuruyor tabi ki sadece bir kere değil ama ben bunu tek çekebildum .hapşurduğunda burnundan bir şey çıkıyor hatta yüzüme de geldi. Burnunda da akıntı var.dün de bugün de sabah bir şey belli olmuyor ama tam bu saatlerede 17:00 uyumaya geçerken belli oluyor. Hapşuruyor ve burnu akıyor bu saatlerde.
Evinizde grip kimse var mı bu çocuk grip olmuş, sıcak tutun, burnunun deliklerine kulak pamuğu ile kekik çayı sürün

Sagi

Paylaşımcı
Evinizde grip kimse var mı bu çocuk grip olmuş, sıcak tutun, burnunun deliklerine kulak pamuğu ile kekik çayı sürün
Evde grip kimse yok. Ne zaman hastalığı geçer tahminen?, kulak pamuğu ile kekik çayı ,bunu her gün mü yapacağım? Ve ekstra olarak yapabileceğim, verebileceğim bir şey var mı bu kuş için?
Bir de çok kirli banyo yaptırsam mı ya da grip diye yaptırmayayım mı?
Şimdiden teşekkür ederim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evde grip kimse yok. Ne zaman hastalığı geçer tahminen?, kulak pamuğu ile kekik çayı ,bunu her gün mü yapacağım? Ve ekstra olarak yapabileceğim, verebileceğim bir şey var mı bu kuş için?
Şimdiden teşekkür ederim
Evet her gün yap, ek olarak multivitamin verebilirsin ablacım banyo da şimdi yaptırma ☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şimdiden teşekkür ederim
Geldiği yerin bakterisi farklıdır, sizin evin farklı, ısı farklı, üşümüş olabilir, bağışıklık düşük olabilir, bakteri kaynaklı olabilir
Kekik haftada 2 uygun
Sıcak tutun
Erken birleştiler, iki kuşada yapın kekiği, yıkamayın
3 gün üst üste entrobac verin
Geçmiş olsun
Rica ederim

Sagi

Paylaşımcı
Geldiği yerin bakterisi farklıdır, sizin evin farklı, ısı farklı, üşümüş olabilir, bağışıklık düşük olabilir, bakteri kaynaklı olabilir
Kekik haftada 2 uygun
Sıcak tutun
Erken birleştiler, iki kuşada yapın kekiği, yıkamayın
3 gün üst üste entrobac verin
Geçmiş olsun
Rica ederim
Hasta olmayan kuşa da mı entrobac üç gün üst üste? Ama o tüy döneminde olduğu için haftada iki BT amin Forte veriyorum ağır olmaz mı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hasta olmayan kuşa da mı entrobac üç gün üst üste? Ama o tüy döneminde olduğu için haftada iki BT amin Forte veriyorum ağır olmaz mı
Hasta olacaktır, üst solunum yolu enfeksiyonu en çabuk yayılan havadan partiküllerle, sporlarla bulaş yapan bakteridir, bağışıklık üst seviye olmalıdır, isterseniz vermeyin siz bilirsiniz

Üst Alt