• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşunun boğazına plastik kaçtı

pamuss

Yeni Üye
Muhabbet kuşum, yem paketinin plastik ambalajını kemirmiş. Boğazına küçük ambalaj parçasının takıldığını düşünüyorum. Ağzını açıp kapatıyor. Sonra da gagasını tüneğine siliyor. Su içince rahatsız oluyor. Dışkısında henüz sorun yok. Her zaman nasıl yapıyorsa öyle yapıyor hala. Boğazına bir şey takıldıysa nasıl müdahale edebilirim?

pamuss

Yeni Üye
Kısa bir video ve dışkı resmi görebilir miyiz
Şuan normal davranıyor son iki saattir o malum bogazda bir şey varmış hareketini yapmadı. Dışkısını takip ediyorum kaçan ambalaj parçasını gelecek mi diye. Davranışları vs her şey normal şuan. Sanırım malum parça boğazından ilerledi .
Sizce içerde problem olur mu
su içerkenki videosu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Onu sindirir sıkıntı olmaz ama grit kum ve probiyotik veriyor musunuz? Eger yaptığı hareket iki gün içinde düzelmez ve ilerlerse kusma başlarsa yazın yardımcı olalım 👍

Bahar Y.

Müdavim
Şimdilik önlem amaçlı kursağa su basılsa iyi olur bence

Bahar Y.

Müdavim
Şehmus abi önerirse yapın bence, benim aklıma geldi zehirlenmelerde falan yapılıyor

pamuss

Yeni Üye
Onu sindirir sıkıntı olmaz ama grit kum ve probiyotik veriyor musunuz? Eger yaptığı hareket iki gün içinde düzelmez ve ilerlerse kusma başlarsa yazın yardımcı olalım 👍
ilk iki saat yaptı sonrasında o kafa sallama ve çüğneme hareketini hiç yapmadı su içince rahatsız oluyordu şuan videodaki gibi bol bol su içiyor.
Grit kumu blok halinde var ama yüzüne bakmıyor. Probiyotik kullanmıyorum tavsiye ettiğiniz bi ürün varsa alabilirim.

pamuss

Yeni Üye
Güncelleme: sabah 3-4 kez dilini dışarı çıkardı onun dışında problemli olağan dışı bir hareketi olmadı. Dil çıkarma hareketi tüy değişiminden kaynaklanmış olabilir. Dışkıyı kontrol ettim aksamdan beri fakat parça hala görünürde yok gözümden kaçmışta olabilir bilemiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence boğazına kaçsaydi daha farklı sonuçlar doğururdu. Ve şimdiye mutlaka etkisini gösterirdi. Büyük ihtimal poşeti kemirmistir gözünüzden kaçmıştır diye düşünüyorum.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ilk iki saat yaptı sonrasında o kafa sallama ve çüğneme hareketini hiç yapmadı su içince rahatsız oluyordu şuan videodaki gibi bol bol su içiyor.
Grit kumu blok halinde var ama yüzüne bakmıyor. Probiyotik kullanmıyorum tavsiye ettiğiniz bi ürün varsa alabilirim.
Kuşunuzda çok farklı durum var mı?
Probiyotik tavsiyesi: Entrobac (Şehmus kardeşimden, mamaist.com'dan, alabilirsin)
Grit kumu her zaman gerekir... Onu al mutlaka... Sen grit kumu koy yer o ihtiyaç halinde...
Grit Kum tavsiyesi: Versele laga grit kumu (Onu da Şehmus kardeşimden, mamaist.com'dan, alabilirsin

pamuss

Yeni Üye
Kuşunuzda çok farklı durum var mı?
Probiyotik tavsiyesi: Entrobac (Şehmus kardeşimden, mamaist.com'dan, alabilirsin)
Grit kumu her zaman gerekir... Onu al mutlaka... Sen grit kumu koy yer o ihtiyaç halinde...
Grit Kum tavsiyesi: Versele laga grit kumu (Onu da Şehmus kardeşimden, mamaist.com'dan, alabilirsin
Kuşum tamamen rutininde şarkı söylüyor uçuyor bana kur yapıyor. Bol bol su içiyor yemek yiyor dışkısı normal kum tüketiyor. Sadece sabah dil çıkardı 4-5 kez tüy kaçtığında yaptığı gibi dün akşamüstünden sonraki tek olumsuz hareketi bu. Ben dışkıyı kontrol etmeye devam ediyorum parça gözükmüyor yada ben gözden kaçırdım

pamuss

Yeni Üye
Bence boğazına kaçsaydi daha farklı sonuçlar doğururdu. Ve şimdiye mutlaka etkisini gösterirdi. Büyük ihtimal poşeti kemirmistir gözünüzden kaçmıştır diye düşünüyorum.
Gözümün önünde kemiriyordu arkaya minik bir parça kaçmış olabilir .boğazına takılmıştı sanırım zaman ilerledikçe kursağına ilerledi o kafa sallama ve çiğneme hareketini sonra yapmadı hiç.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gözümün önünde kemiriyordu arkaya minik bir parça kaçmış olabilir .boğazına takılmıştı sanırım zaman ilerledikçe kursağına ilerledi o kafa sallama ve çiğneme hareketini sonra yapmadı hiç.
Siz yine takipte kalın. Farklı bir semptom gösterirse yazarsınız. Geçmiş olsun.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer yediğini dışkı olarak çıkarıyorsa iyi işaret... Dışkısını zorlanmadan çıkarıyorsa o da iyi işaret... Neşesinde bir sıkıntı yoksa o da iyi işaret... Eğer acil birşey olsaydı onu büyük ihtimal ile kusardı... Bu kadar süre içinde farklı bir durum olurdu... Şimdilik sıkıntı görmüyorum... Ama gene de sıkı takipte kalın... Dışkılarını ve hareketlerine iyi takip edin...

pamuss

Yeni Üye
Eğer yediğini dışkı olarak çıkarıyorsa iyi işaret... Dışkısını zorlanmadan çıkarıyorsa o da iyi işaret... Neşesinde bir sıkıntı yoksa o da iyi işaret... Eğer acil birşey olsaydı onu büyük ihtimal ile kusardı... Bu kadar süre içinde farklı bir durum olurdu... Şimdilik sıkıntı görmüyorum... Ama gene de sıkı takipte kalın... Dışkılarını ve hareketlerine iyi takip edin...
Evet dışkılamada sorun yok normal sıklıkla dışkılıyor. İlk boğazına kaçtığında kusmaya çalışmadı çiğneme hareketi yaptı hep ilk iki saatte suya karşı bi hassasiyet oldu su içtiğinde rahatsız oldu sonrasında o belirtilerde ortadan kalktı. Umarım dışkısıyla parçayı atmıştır ben gözümden kaçırmışımdır.
Ayrıca probiyotic ve grit kumu sipariş vereceğim az sonra. Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkürler.
Siz yine takipte kalın. Farklı bir semptom gösterirse yazarsınız. Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.