• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunu şampuan ile yıkamak ?

üzeyir

Yeni Üye
2 tane muhabbet kuşum vardı yanlışlıkla bebek şampuanı yerine bebek yağıyla yıkadım hemen farkedip az bi şampuanla başı hariç ýıkadım kuşlarımdan biri bi sonraki gün öldü acaba bu yüzdenmidir diğeride tüyleri bi değışik onunda ölmesini istemiyorum napabilirim lütfen acil yardım edin

Doğacı

Eski Forumcu
2 tane muhabbet kuşum vardı yanlışlıkla bebek şampuanı yerine bebek yağıyla yıkadım hemen farkedip az bi şampuanla başı hariç ýıkadım kuşlarımdan biri bi sonraki gün öldü acaba bu yüzdenmidir diğeride tüyleri bi değışik onunda ölmesini istemiyorum napabilirim lütfen acil yardım edin
Ne şampuanı kullandınız?
Normalde kuşlarda şampuan kullanılmaz

Doğacı

Eski Forumcu
Fazlaca bebek yağı kullandı ise cildi olumsuz etkilemiş,derisinin içine nüfuz etmiş veyahut ağzından içeri girip zehirlenmiş olabilir,neden öldüğünü bilemeyiz test yapılması gerekir.

Kuşu bebek yağından arındırın,şampuan kullanmayın. Gerçekten çooook fazla yağ varsa eğer azıcık Dalin bebe şampuanı ile ılık suda yıkarsınız veyahut dalinli ılık su ile mendil yoluyla temizlersiniz can yakmadan. Ağzına,burnuna,kulağına su kaçmamalı.

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Bu konudan hariç olarak şunu diyeceğim,kuşları yıkamak istediğiniz zaman siz müdahale olmayın sadece katkısız suyu ayarlayın,içinde şampuan olmasın. Kendileri yıkansın

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlarınızı kendiniz yıkamayın. Kendilerine bir kapta yada banyolukta su koyun ihtiyaç duyarlarsa yıkanırlar. Yada fıs fıs yapın. Hele hele yıkadınız şampuan asla kullanmayın.

Şimdi yanlışlıkla demişsiniz. İki kuşuda mı yanlışlıkla bebek yağıyla yıkadınız. Birinde yaptınız diğerinde nasıl yaptınız bu hatayı. Çok üzüldüm .

Muhtemelen bu yüzden öldü. Diğer kuşu arındırmak için sadece bebek pudrası kullanın. Yıkayarak çıkması mümkün değil.

Mümkünse kuşun videosunı görebilir miyiz?

üzeyir

Yeni Üye
Bizde geç farkettik bebek yağı olduğunu o da bizim cahilliğimiz. Bu şekilde birazcık pudraladım inşallah düzelir

Ekli dosyalar

üzeyir

Yeni Üye
Kuşlarınızı kendiniz yıkamayın. Kendilerine bir kapta yada banyolukta su koyun ihtiyaç duyarlarsa yıkanırlar. Yada fıs fıs yapın. Hele hele yıkadınız şampuan asla kullanmayın.

Şimdi yanlışlıkla demişsiniz. İki kuşuda mı yanlışlıkla bebek yağıyla yıkadınız. Birinde yaptınız diğerinde nasıl yaptınız bu hatayı. Çok üzüldüm .

Muhtemelen bu yüzden öldü. Diğer kuşu arındırmak için sadece bebek pudrası kullanın. Yıkayarak çıkması mümkün değil.

Mümkünse kuşun videosunı görebilir miyiz?
Video atamıyorum izinverilen dosya biçimi değil diyo

Doğacı

Eski Forumcu
Hayvan yağdan rahatsız olmuştur. Zarar vermeyecek şekilde yağdan arınması gerekiyor.

üzeyir

Yeni Üye
Hayvan yağdan rahatsız olmuştur. Zarar vermeyecek şekilde yağdan arınması gerekiyor.
Nasıl yapabilirim bilginiz varmı biraz bebek pudrası ektim altına ve kanat altlarına akşam ıslak bebek mendiliyle biraz silerim zarar vermeyecek şekilde

Emre A.

Tutkulu
Herkese hayvan satılmamasını gösteren nitelikte bir konu olmuş.

ByAreS

Aktif Üye
Ne şampuanı ne yağı arkadaşlar kuşları sade temiz bir su koyun kendisi yıkanır zaten kuşlara zarar verirsiniz bu şekilde siz suyu koyun o kendi o suyu bulur ve yıkanır.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nasıl yapabilirim bilginiz varmı biraz bebek pudrası ektim altına ve kanat altlarına akşam ıslak bebek mendiliyle biraz silerim zarar vermeyecek şekilde
Yok ıslak mendille silmeyin. Ondada kimyasal var. Yapılabilecek başka birşey yok maalesef. Zamanla toparlanacaktır. Evet hem içinde bulunduğu durum hemde eşini kaybetmesi travma sebebi olmuş kuşta. Zamanla atlatacaktır. İsterseniz yanına yeni bir arkadaş alın ona iyi gelecektir.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Neden böyle bir şey yaptınız ki yazık değil mi o kuşlara ? Siz bilmiyor musunuz hiç bir kuşu kesinlikle şampuanla yikanmamasi gerektigini ? Önce bir araştırma yapsaydiniz keşke ayrıca muhabbet kuşu banyolarında hiç bir şekilde müdahale edilmez onlar petshopta banyo kapları var onları alıp içine sade berrak bir su koyup önüne koyuyorsunuz, kuşun kendisi banyo ederse eder etmezsede müdahale edilmez bu konuda çok büyük hata yapmışsınız şampuan ve bebek yağı kuşun cildi için son derece zararlı onu tutup zehirlenmiste olabilir, bu kuşunuzuda diğer kuş gibi kaybetmek istemiyorsanız acilen kanatlı hayvanlara bakan veteriner hekime götürmelisiniz