• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunda sıvı ve beyaz dışkılama

NehirB.

Yeni Üye
Öncelikle herkese iyi günler. 10 aylık bir dişi muhabbet kuşum var. Bu zamana kadar hiç eşi olmadı ama 2 hafta önce karnının altına doğru bir şişlik gözlemledim. Aynı durumu başka bir kuşumuzda da yaşadığımız için yumurta oluşturduğunu düşündüm. Bu 2 haftalık süreçte kuşumda normalden daha küçük dışkılama ve ara ara durgunluk gözlemledim. Bu sabah ise güne normal başlamasına rağmen ardından birden bire çok durgunlaştı. Sürekli uyuyor, yem yemiyor, ötmüyor. Birde dışkısı direk sıvı ve beyaza döndü hiç yeşil bir parça yok. Size son iki günlük dışkılarını ve bugün rahatsızlandıktan sonraki dışkısını paylaşacağım ama son dışkılarının rengi beyaz olduğu için pek belli olmayabilir. Ayrıca şimdide kusmaya başladı. Sizce durumu nedir? Ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz yem yemiyor. Açlık dışkısı yapmış. Şişlik hala var mı?

NehirB.

Yeni Üye
Sorunuz için teşekkür ederim kusura bakmayın çok geç dönebildim. Kuşumu son anda bulduğum bir veterinere götürdüm ve şişliğin sebebinin karın bölgesinde aşırı yağlanma sebebi ile olduğunu gördük çekilen röntgende. Bu bilgiler ile ilaç tedavisine ve sebze diyetine başlayacağız. İnşallah en kısa sürede sağlıklı haline kavuşur.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sorunuz için teşekkür ederim kusura bakmayın çok geç dönebildim. Kuşumu son anda bulduğum bir veterinere götürdüm ve şişliğin sebebinin karın bölgesinde aşırı yağlanma sebebi ile olduğunu gördük çekilen röntgende. Bu bilgiler ile ilaç tedavisine ve sebze diyetine başlayacağız. İnşallah en kısa sürede sağlıklı haline kavuşur.
Çok iyi yapmışsınız. Benim de tahminim yağlanmaydı 👍 Evet sebze, bol egzersiz iyi gelir 🙂 Diyet yem tavsiye etti mi veteriner 🙂

NehirB.

Yeni Üye
Yok herhangi bir yem tavsiyesinde bulunmadı. Sizin bir öneriniz var mıdır?

Üst Alt