• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşunda popoda şişlik ve kırmızı göz çevresi halkası

ecanturkay

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Popo kısmında şişlik titreme göz çevresinde kızarıklık
Hastalık Belirti Tarihi
22 Eyl 2023
Muhabbet kuşumun popo kısmında şişlik mevcut, kuyruğu ve kanatları aşağı bakıyor. Bu durum 1 haftadır var. 2 gün önce ise sabah saatlerinden göz çevresinde kızarıklık olmaya başladı ve hafif titremeler mevcut hızlı nefes alıp veriyor. Kuş oldukça neşesiz ve sabit duruyor. 2 gündür ara sıra sulu dışkılama yapmaya da başladı. Gagasinin alt kısmındaki tüyler dökülmüş gibi gözüküyor. Ben hamile olduğunu düşünüp kuluçka evi aldım ama onun içine hiç girmedi. Kuşta bir hastalık mı var yoksa hamile mi ? Yardımcı olabilir misiniz. Yaninda bir de erkek kuş var.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba, poposunun altında ki şişlik yumuşak mi sert mi ?

ecanturkay

Yeni Üye
Poposunda şişlik haricinde bu göz çevresi neden kırmızı ve titremesi halsizligi olma sebebi ne olabilir

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Dün veteriner götürdüm ve ne yumuşak ne de sert olduğunu söyledi, yumurtadan suphelenmedi gibi. Röntgen çekelim dedi ancak röntgen de belli olmayabilir diyince bende çektirmedim.
Kuşa ek takviye olarak ne veriyorsunuz ? Entrobac gervit elinizde var mı ? Kafeste grit kum kalamar kemiği mineral blok mevcutmu ?

Resimden gördüğüm kadarıyla açık yem kullanıyorsunuz öyle yemleri kesinlikle tavsiye etmiyoruz kuşların sağlığı için zararlı.
Ve kuşta yağlanma var gibi duruyor bu durumda da kuşun poposunda yumuşak sertlik, titreme nefes alıp vermede zorluk halsizlik görülebilir
Kuşu hassas tartı ile kilosuna bakma şansınız var mi

ecanturkay

Yeni Üye
Kuşa ek takviye olarak ne veriyorsunuz ? Entrobac gervit elinizde var mı ? Kafeste grit kum kalamar kemiği mineral blok mevcutmu ?

Resimden gördüğüm kadarıyla açık yem kullanıyorsunuz öyle yemleri kesinlikle tavsiye etmiyoruz kuşların sağlığı için zararlı.
Ve kuşta yağlanma var gibi duruyor bu durumda da kuşun poposunda yumuşak sertlik, titreme nefes alıp vermede zorluk halsizlik görülebilir
Kuşu hassas tartı ile kilosuna bakma şansınız var mi
Kalamar kemiği ve mineral blok mevcut bu zamana kadar hep kapalı yem almıştık. Bir kereye mahsus açık yem aldik. Yemlerin içine daldari ufeleyip karıştırarak veriyoruz. Ama veteriner onu onermedi sade yem verecegiz duzenelene kadar. Bugün başka bir veteriner hekime götürdüm kuşun usuttugunu söyledi kızarıklıgı ve titremeyi ona bağladı antibiyotik + probiyotik ilacı verdi ilk 3 gün antibiyotik sonrasında ise 4 gun probiyotik kullanacağız. Şişkinlik için ise yağ bezesi olabileceğini veya iç parazit olabileceğini söyledi. İlaçları kullanıp editlerim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşumun popo kısmında şişlik mevcut, kuyruğu ve kanatları aşağı bakıyor. Bu durum 1 haftadır var. 2 gün önce ise sabah saatlerinden göz çevresinde kızarıklık olmaya başladı ve hafif titremeler mevcut hızlı nefes alıp veriyor. Kuş oldukça neşesiz ve sabit duruyor. 2 gündür ara sıra sulu dışkılama yapmaya da başladı. Gagasinin alt kısmındaki tüyler dökülmüş gibi gözüküyor. Ben hamile olduğunu düşünüp kuluçka evi aldım ama onun içine hiç girmedi. Kuşta bir hastalık mı var yoksa hamile mi ? Yardımcı olabilir misiniz. Yaninda bir de erkek kuş var.
Merhaba bana yumurta sıkışması izlenimi verdi nedense. Yumurta sıkışmasında kuşta halsizlik mevcut oluyor. Eğer öyleyse siz yapabilir misiniz bilmiyorum ama o yumurtanın çıkarılması gerekiyor. Zararı olmaz ağıza bir iki damla zeytinyağı damlatınız aynı şekilde tüyleri aralayıp popoya da damlatın.

ecanturkay

Yeni Üye
Merhaba bana yumurta sıkışması izlenimi verdi nedense. Yumurta sıkışmasında kuşta halsizlik mevcut oluyor. Eğer öyleyse siz yapabilir misiniz bilmiyorum ama o yumurtanın çıkarılması gerekiyor. Zararı olmaz ağıza bir iki damla zeytinyağı damlatınız aynı şekilde tüyleri aralayıp popoya da damlatın.
Yumurta olsaydı veteriner bilirdi diye biliyorum. Dediğim gibi usuttugunu söyledi gözündeki kızarıklık için popodaki şişkinlik için ise iç parazit veya yağ bezesi dedi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Röntgen de ne olduğu ortaya çıkar diye düşünüyorum. Kuşunuzun yandan kuyrukta gözükecek şekilde streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da rica edelim. Temiz beyaz peçeteye yada kağıda olsun lütfen. Ama ben hala yumurta sıkışmasından şüpheliyim.

ecanturkay

Yeni Üye
Röntgen de ne olduğu ortaya çıkar diye düşünüyorum. Kuşunuzun yandan kuyrukta gözükecek şekilde streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da rica edelim. Temiz beyaz peçeteye yada kağıda olsun lütfen. Ama ben hala yumurta sıkışmasından şüpheliyim.
Streamable Video dışkısı sulu ve yeşil renkte gözlerindeki kırmızılık ise geçmiş durumda antibiyotik takviyesi ile birlikte daha iyi şuan bu video 2 gün öncesine ait. Kuyruk titremesi şişkinlik kuyruk düşüklüğü hepsi devam ediyor.Ekli dosyayı görüntüle 52802

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik in içeriği nedir biliyor musunuz. Poponun şişlik olan kısmının fotoğrafını net şekilde çekip atabilir misiniz. Kanat düşüklüğü kuyruk titremesi popo da şişlik yumurta olduğu işareti veriyor. Üstüne halsizlikte mevcut. Gittiğiniz kanatlı uzmanı miydi peki. Çünkü çok defa röntgen çektirmiş biri olarak röntgen de her şey gözüküyor diye biliyorum. Yine de hocalarımızda bir yorumlasınlar.