• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunda kusma hareketi

Aylin B

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Benim iki tane muhabbet kuşum var. Bir hafta önce falan bi arkadaşım yurt dışına çıkacağı için kendi iki muhabbet kuşunu bana emanet etti. Geldiklerinden beri neşeleri gayet yerinde yeni ortama gelmelerine rağmen çok garipsemediler. Dişi kuş zaten insana alışık sürekli elimizde, omzumuzda duruyor ama hiç ötmüyor yine de iştahı yemesi içmesi gayet yerinde ve hareketli. Foruma yazma sebebim ise erkek kuş. Çok yabani, insana hiç alışık değil ilk geldiğinde uçamıyordu bile yeni yeni uçmaya bir yerlere konmaya alıştı. Neşesi yerinde, çok hareketli, sürekli ötüyor. Ama her yemek yediğinde öksürük gibi garip vik vik sesleri çıkarıyor hapşırma sesi değil de öksürük gibi sanki boğazına bir şey takılmış yutamiyor. Ayrıca sürekli olarak kusma hareketi yapıyor. Kur yapmadığında da yapıyor bu hareketi ve geldiğinden beri her gün devam ediyor. Dışkılarında da bir sıkıntı yok ama o yüzden hemen bir hastalık belirtisi olarak görmek istemiyorum. Bir kuşumu kursak mantarından kaybettiğim için travma oluştu o yüzden endişelendim. Bilgili kişiler hemen cevap verirse çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden

Hey2011

Paylaşımcı
Bazen öğütmek için bunu yaparlar diye biliyorum. Kafesinizde kuş kumu yoksa alın. Eğer varsa ve bu hareket uzun süre devam ederse uzmanlara sormak lazım.

Üst Alt