• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşunda kuruma varsa nasıl tedavi edilmeli?

ege's

Yeni Üye
Herkese merhaba.
Tatilde anneannemlere geldim ve bir muhabbet kuşları var. Fakat bu sefer hiç eskisi gibi değil hep halsiz. Uçmuyor, ötmüyor, uyukluyor. Sürekli tüyleri de kabarık. Normalde kilolu bir kuştu ama elime alınca zayıfladığını da fark ettim. Göğsüne dokununca sivrileştiğini hissedince hemen kuruma olduğunu düşündüm fakat emin olmadan bir şey yapmak istemedim. Burası küçük bir yer olduğu için kuşlarla ilgilenecek bir veteriner olduğunu da sanmıyorum. Şimdilik suyuna elma sirkesi damlattım ama ne yapacağımı şaşırdım nasıl tedavi edebilirim acaba??

Ekli dosyayı görüntüle 29412

Ekli dosyayı görüntüle 29411

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuruma hastalık değildir bir hastalı sonucu kuşun zayıflamasıdır. Kuşa sade su verin. Hava akımında kalmış mı kuş? Kuşa yem takviye ne veriyorlar. Kuş kendi yem yiyor mu kusması var mı

ege's

Yeni Üye
Kuruma hastalık değildir bir hastalı sonucu kuşun zayıflamasıdır. Kuşa sade su verin. Hava akımında kalmış mı kuş? Kuşa yem takviye ne veriyorlar. Kuş kendi yem yiyor mu kusması var mı
Kendisi çok az yem yemiş, kusma yok. Akımda kalmış mı bilmiyorum ama son 3-4 gündür bu haldeymiş.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Elle besleme yapın önceliğiniz bu olsun. Hırıltı ağız açıp kapama kuyrukta sekme var mı

ege's

Yeni Üye
Elle besleme yapın önceliğiniz bu olsun. Hırıltı ağız açıp kapama kuyrukta sekme var mı
Tamamdır çok teşekkür ederim. Hırıltı ve kuyrukta sekme yok. Ağzında bir şey gevelermiş gibi bir hareket yapıyor ara ara

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kilo kontrolü yapılarak günlük takviye besleme yaparak kurumanin ilerlemesinj durdurabilirsiniz ama Tuğçenin de belirttigi gibi hastalığın sebebini bularak ilaç gerekiyorsa ilaç tedavisi yapılması için kanatlı uzmanına götürmek en mantıklısi çünkü tahlil gerektiren durumlar

ege's

Yeni Üye
Kilo kontrolü yapılarak günlük takviye besleme yaparak kurumanin ilerlemesinj durdurabilirsiniz ama Tuğçenin de belirttigi gibi hastalığın sebebini bularak ilaç gerekiyorsa ilaç tedavisi yapılması için kanatlı uzmanına götürmek en mantıklısi çünkü tahlil gerektiren durumlar
Peki çok teşekkür ederim