• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunda konuşturma nasıl yapılır?

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuşlarda konuşmayı etkileyen etmenler:
1- cinsiyet= erkek>dişi ( alışması süreleri )
2- yaş= yaş ne kadar azsa okadar konuşturması daha çabuk olur.
Bir yerde okumuştum 10 yaşında muhabbet kuşu kelime öğrenmiş. Benim kusum 25 tane kelime konuşuyor.
3- konuşturma= youtubede ses kayıtları var. Ne öğretecekseniz onu söyleyin sonunada "ses kayiti " yazın çıkan videoya tıklayın. O videoyu kusunuza günde nekadar bos zamanınız varsa dinletin. Bende bu yöntemle kusumu konusturdum. Ümidinizi kesmeyin

horrorshow

Aktif Üye
Ben, hergün kafesten çıkarıp, elime gelince konuşuyorum yakından kısık sesle. O da dikkatle dinliyor ve kısa sürede öğreniyor. 10 kelime kadar konuşuyor şimdilik. Kafeste ise çok geveze :)

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Benim erkek kuş 5 aylık ve 4-5 kelime biliyor. Daha konuşması için erken diyordum ama olabiliyormuş ☺ Çok fazla tekrar etmek lazım sanırım, ben evin içinde cicikuş-maviş-annişko-cimbom diyerek dolaşıyorum aylardır ☺

furkan er

Aktif Üye
Ben, hergün kafesten çıkarıp, elime gelince konuşuyorum yakından kısık sesle. O da dikkatle dinliyor ve kısa sürede öğreniyor. 10 kelime kadar konuşuyor şimdilik. Kafeste ise çok geveze :)
peki ilk kelimesini kaç aylıkken öğrnedi ve öğrenmesi kaç ay sürdü acacaba

horrorshow

Aktif Üye
peki ilk kelimesini kaç aylıkken öğrnedi ve öğrenmesi kaç ay sürdü acacaba
Benimkisi 2 ay yabaniydi, hiç ele gelmedi. Ele gelmeye başladıktan sonra 1 ay içinde de konuşmaya başladı. Elimize geldiğinde yakından konuşursak dikkatli bir şekilde dinleyip kısa zamanda öğreniyor.

Duygubulut

Aktif Üye
Benimkisi 2 ay yabaniydi, hiç ele gelmedi. Ele gelmeye başladıktan sonra 1 ay içinde de konuşmaya başladı. Elimize geldiğinde yakından konuşursak dikkatli bir şekilde dinleyip kısa zamanda öğreniyor.
Yabani olan kuşunuzu nasıl alıştırdınız acaba

EnesGenç

Eski Forumcu
İlk aldığımda yavruydu bir hafta kafesten hiç çıkaramadım. Bu sürede adını söyledim durdum . Sonra çıkarınca 2hafta babacık kelimesi kayıtları açtım şimdi 30 kelime konuşuyor

horrorshow

Aktif Üye
Yabani olan kuşunuzu nasıl alıştırdınız acaba
Öncelikle kafes içi eğitim vermek gerekli. Kafes içinde ele gelmeye alıştırmak, elden yem/dal darı yedirmek önemli bir adım. Kafes içinde alışan kuş, kafes dışında bir süre daha yabani davranabiliyor ama sabırlı olmak gerek. T tünek kafes dışı eğitimde çok işe yarıyor, tavsiye ederim.