• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunda Avakado zehirlenmesi

Arakhni

Yeni Üye
Merhaba,

Kuşum Limon ve Boncuk pazar günü kahvaltı yaparken biraz tabağımdaki avakadodan yediler. Çok yemediler, izin vermedim. Normalde tabağımdan asla yedirmem ve mutlaka yedirdiğim şeylere internetten öncesinde bakarım. O gün nedense izin vermiş bulundum ve bakmayı akıl edemedim. :( Öğleden sonra bir iki günlüğüne ne yazık ki evde olamadım. ( onları yollarda çok zorladıkları için götüremedim ) Geldiğimde Limon kuşumda halsizlik ve ishal farkettim. Bir de sürekli gözlerini kapatıyor. Uyku hali hakim, aşağıda duruyordu. Ben gelince aşağı hiç inmedi. Elimle şırınga ile su içirmeye çalıştım okuduklarımdan. Boncuk da hiç bir şey yok çok şükür, ki Boncuk ondan çok yemiştir. Konuşkan ve mutlu şu an o. Ama Limon öyle değil. Nane falan koydum, azıcık yedi. Ne yapmam lazım. Şu an Veterinere götürebilcek maddi olarak imkanım yok ne yazık ki. Lütfen bana yardımcı olabilcek bir tavsiyeniz var mı? Avakadodan mı yoksa 2 günlük yalnızlığın etkisi mi? Şu an inanılmaz üzgünüm. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba acil bir kanatlı uzmanına götürünüz nerede ikamet ediyorsunuz? İlk müdahaleniz ağizdan şırınga ile su basıp kursağına hafifçe baskı yaparak kusturun ama mutlaka uzmana götürün evde yapacağınız başka birşey yok

Arakhni

Yeni Üye
Merhaba, @Şehmus BAKIR hocam çok teşekkür ederim cevapladığınız için. İzmir Urla'dayım. Bu taraflarda bildiğim kadarıyla kuşlara bakan bir veteriner yok. Bugün yediğinin 3. günü oluyor. Düzelir mi peki sizce... Çok çok üzgünüm şu an. Elime aldığımda güçsüz. Su verirken bir şey olacak diye korkuyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Forumda kanatlı uzmanı tavsiyesi ile ilgili konu var çok vaktim yok arkadaşlarım bulup size bildirecektir. Acil götürün hocam müdahele gerekiyor

Arakhni

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, araştıracağım hemen.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Görüntü olarak beklediğim den daha iyi görünüyor. Ama dışkılar hala aynı şekilde mi. Çünkü formunda ve olması gereken gibi değil. Avokado biliyorsunuz ki kuşlara zehirlenmeye sebebiyet veriyor. Şırınganın ucundaki iğneyi çıkartıp ara ara kursağa su basın yine de. Yediğinin üçüncü günü demişsiniz başka bir rahatsızlığı olabilir mi yavrunuzun. Elinizde probiyotik varsa suluğuna probiyotik koyun. Urla da kanatlı uzman yoksa size en yakın İzmir'e gelmek zorundasınız. Gözleminiz altında olsun.🌸

Arakhni

Yeni Üye
İnanın bilmiyordum Avakado'nun bu derece zararlı olduğunu. 🥺Normalde vereceğim her şeyde komtrol eder, öyle veriridim. Eşi yaklaştığında eskisi gibi sinirli ses çikariyor.:) Dinlendiği zamanlar genelde öyle yapar. Eşi onu öperken cevap veriyor. Ben de ondan dolayı biraz daha iyi olabileceğini umuyorum🙏🏻 Ama yine olarak gözlerini kapıyor, dinlenme halinde. Bize mi küstü acaba. İnşallah geçici bir durumdur. Dışkı durumu biraz daha iyi gibi. Suludan normale dönüyor sanki. Veterinere danışıp kullandığım bir bağışık güçlendirici var sadece. Öneribileceğiniz bir şey var mı, alabilirim. ☘

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zehirlenme vakalarında ilk 24 saat çok önemli. Üçüncü günü olmuş o yüzden başka bir rahatsızlığı olabilir mi dedim. Elinizde ki takviyeyi verebilirsiniz. Bitince multivitamin gervit ve probiyotik entrobac alırsanız daha iyi olur. Söylediklerim elinizdeki üründen daha kalitelidir. Yine de gözleminiz altında olsun. 🙏🏻