- Hastalık Belirtileri
- Şişlik, kabarma, sürekli uyuma
- Hastalık Belirti Tarihi
- 15 Ocak 2025
- Kullanılan İlaç
- B vit. Kompleksi, enrofloksasin, mikostatin
Merhaba, yaklaşık 6 yaşında 5 yıldır benimle olan bir muhabbet kuşum var. 2 hafta öncesine kadar yanına yaklaşılınca kafeste çırpınmaya başlıyordu dolayısıyla kafesinden hiç çıkmıyordu bu son 2 haftaya kadar. Bir bir buçuk ay kadar önce bir şişlik oluşmaya başladı başta kilo aldığını düşündük. Ancak gün içinde sürekli kabarık bir şekilde uyumaya başladı. Yanına yaklaşılmasına tepki vermedi ve avucuma gelmeye başladı hatta avucumdan gitmek istemiyor. Her gün mutlaka kafes temizliğini yapıyorum yani sürekli gözlemim altındaydı ve bu yıla kadar hiç kusmadı, dışkısı bile çok nadir değişiklik gösterirdi. 3 ay kadar önce kafasını sallayarak yem kustu bir kere sonrasında yine normal düzenimizde devam ettik. Son 3 haftada ara ara kusmaya başladı 2 gün hiç kusmadığı oluyor ama kusacak gibi hareket yapıyor hatta kusmamak için geri yutuyor sanırım. Yem kusmuyor beyaz ve krem renkli bir sıvı kusuyor. Birkaç veterinere gittik çoğu fakülteye gidin dedi. Bir veteriner sadece fiziksel muayene ile kursak mantarı olduğunu söyledi. 7 gün B vit. kompleksi, enrofloksasin ve mikostatin kullandık bir gelişme yok. Tedaviyi bu salı sonlandırdık. Başka veterinerler aramaya devam ediyorum ancak tahlil yapmadıklarını söylüyorlar. Bir de buraya yazmak istedim. Önerebileceğiniz bir tedavi var mı? Konya' da tavsiye edebileceğiniz bir veteriner varsa oraya da götürmek isterim. Forumdan gördüğüm kadarıyla her ihtimale karşı zeolit tozu siparişi de vereceğim yine.
Fotoğraflarını ekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Fotoğraflarını ekliyorum, şimdiden teşekkürler.