• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşun kanadı çıkmıyor

Kadiroaou

Yeni Üye
Merhaba, kuşumun kanatları çıksa da 1 hafta içinde kopartıyordu, sürekli böyleydi. son 5 aydırsa ne kanadı ne kuyruğu hiç çıkmıyor ne yapmalıyım?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Merhaba foruma hoş geldiniz.
Gecmis olsun kusunuz hangi tür bir kuş? Net olarak resmini ve videosunu buradan paylaşınız. Ek olarak dışkı resmi de görelim çok kısıtlı bilgi vermişsiniz daha detayli olabilirse yardimci olmaya çalışırız.

Mert.

Eski Forumcu
Dışkı sağlıksız görünüyor kopardigina eminmisiniz b vitamini takviyesi yapiyormusunuz gervit probiyotik kullaniyormusunuz ve iştahı nasıl. Kuşun

Kadiroaou

Yeni Üye
Dışkı sağlıksız görünüyor kopardigina eminmisiniz b vitamini takviyesi yapiyormusunuz gervit probiyotik kullaniyormusunuz ve iştahı nasıl. Kuşun
iştahı, dünyayı versen yer. avissol adında a-e-d-c olan bir vitamin kullanıyorum ama kanatlarında sorun olduğu için almamıştım öylesine bir vitamin.kanatları büyüyo ,ucuyo 1 hafta sonra kendi koparıyodu artık çıkmıyo aylardır böyle

Mert.

Eski Forumcu
iştahı, dünyayı versen yer. avissol adında a-e-d-c olan bir vitamin kullanıyorum ama kanatlarında sorun olduğu için almamıştım öylesine bir vitamin.kanatları büyüyo ,ucuyo 1 hafta sonra kendi koparıyodu artık çıkmıyo aylardır böyle
Avisol çok etkili değil önermem süre bt amin forte b vitamini olarak multivitamin gervit ve enrobact probiyotik bağışıklık düşmesin diye öneririm kanatların açık halde resmini gorebilirmiyiz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Koparmasinin bir çok sebebi olabilir stres amaçlı yapıyor olabilir. Kaşıntıyla birlikte kopariyorsa dış parazit şüphesi olabilir. Yada kuşunuzda tüy rahatsızlığı var. Siz önlem amaçlı dış parazit ilacı alıp uygulayabilirsiniz. Bunun yanında tüy gelişimi için nekton biotin takviyesi alın. Aynı zamanda haftada bir probiyotik entrobac. Bunları uygulayın bakalım. Ama tabi hocalarimizin başka farklı yorumları da olabilir 🖐🏻

Mert.

Eski Forumcu
Koparmasinin bir çok sebebi olabilir stres amaçlı yapıyor olabilir. Kaşıntıyla birlikte kopariyorsa dış parazit şüphesi olabilir. Yada kuşunuzda tüy rahatsızlığı var. Siz önlem amaçlı dış parazit ilacı alıp uygulayabilirsiniz. Bunun yanında tüy gelişimi için nekton biotin takviyesi alın. Aynı zamanda haftada bir probiyotik entrobac. Bunları uygulayın bakalım. Ama tabi hocalarimizin başka farklı yorumları da olabilir 🖐🏻
Aslı hocam kanatlı uzmanına gitse bir tamamen cekap yapılsa daha iyi olmazmi dışkıda çünkü sıkıntı var gibi

Kadiroaou

Yeni Üye
ne yazıkki tutması çok zor olursa çekebilirsem yollarım kanat resmini.tam olarak hangi ilaçları almalıyım ? farklı farklı isimler söylediniz kafam karışıyor

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Söyledikleri ilaç değil takviye bt amin forte = b vitamini tüylerin sağlıklı çıkması için
Gerwit = tüm vitaminler gibi düşünebilirsiniz ama b vitamini sizde şart 2 sinide almak lazım
Entrobac= probiyotik sindirim düzenler bağışıklığı güçlendirir.
3'ünü de almanızı söylemişler.

Ayrıca tüy koparmasıdır için iç dış parziti olabilir denmiş onun içinde nilverm ve vilmectin öneriyorlar ama benim veterinerim karşı biraz bu 2 ilaca 😅
Nekton ise yine tüy gelişimi için

Kadiroaou

Yeni Üye
yem konusunda tercihim ne olmalı.marketten kutulu yem alıyorum

Kadiroaou

Yeni Üye
Söyledikleri ilaç değil takviye bt amin forte = b vitamini tüylerin sağlıklı çıkması için
Gerwit = tüm vitaminler gibi düşünebilirsiniz ama b vitamini sizde şart 2 sinide almak lazım
Entrobac= probiyotik sindirim düzenler bağışıklığı güçlendirir.
3'ünü de almanızı söylemişler.

Ayrıca tüy koparmasıdır için iç dış parziti olabilir denmiş onun içinde nilverm ve vilmectin öneriyorlar ama benim veterinerim karşı biraz bu 2 ilaca 😅
Nekton ise yine tüy gelişimi için
bu ilaçların hepsini birden suya ilavemi ediyoruz ayrı ayrı mı kullanıyoruz

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
bu ilaçların hepsini birden suya ilavemi ediyoruz ayrı ayrı mı kullanıyoruz
Şöyle ki gerwit entrobac ve bt amin forte zaten bulmalı elinizde. Bunları bir anda asla atmıyoruz suyuna farklı günler de kullanıyoruz. Tabi tedavi amaçlı şuan daha fazla kullanmanız lazım o yüzden yanlış bir şey söylemek istemiyorum hocalarımız görünce cevaplayacaktir

Kadiroaou

Yeni Üye
bişey daha merak ediyorum.kuşum kafesin üstünde yatıyo bildiğiniz up uzun uzanıyo , çok komiğime gidiyo :) ama gece olunca kafesine koyduğumda uzanıcak yeri olmadığı için tünekte uykuya dalıp kendini serbest bıraktığında aşşa düşüyo .gece böyle bi kaç defa aşşa düşüyo.yuvalık aldım ama içine girmiyo.kafesin tabanınada inmiyo sadece tünekte duruyo.rahat bir uyku cekmesi için yatabileceği nasıl bir yönetem bulabilirim.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
bişey daha merak ediyorum.kuşum kafesin üstünde yatıyo bildiğiniz up uzun uzanıyo , çok komiğime gidiyo :) ama gece olunca kafesine koyduğumda uzanıcak yeri olmadığı için tünekte uykuya dalıp kendini serbest bıraktığında aşşa düşüyo .gece böyle bi kaç defa aşşa düşüyo.yuvalık aldım ama içine girmiyo.kafesin tabanınada inmiyo sadece tünekte duruyo.rahat bir uyku cekmesi için yatabileceği nasıl bir yönetem bulabilirim.
İnternetten kuş için hamaklara bir bakın. Ama en normali tünekte veya salıncakta uyuması. Benim kuş salıncakta uyur hep.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hem pofuduk pelüş yataklar oluyor hemde kalın daldan kesilmiş daire zemin şeklinde tünekler oluyor. Onlar ilk aklıma gelenler belki işinize yarayabilir.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ayrıca yeni gelmişsiniz foruma. Hoşgeldiniz. :)

Üst Alt