• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumuzun kuyruğuna ne oldu?

1905sss

Yeni Üye
Bizim muhabbet aylar önce uzun bir süre hastaydı. Sizlerin desteği ve yardımı ile çok uğraşarak toparlamıştık. Bir hafta önce biraz suluydu yine dışkısı.

Bir iki gündür halsizdi. Dün baktığımdadışkıdan büyük bir poposuna topak yapışmış ve rahatsız oluyor gibiydi.

Elime alıp ılık suygla mimink yıkayarak temizledik. Kuruttuk hafifçe.

Şimdide iki gündür kuyruğunda bir gariplik oldu. Bir zarar vermediğimizi düşünüyoruz. Çok debelendi ama yumuşakça tutup, zarif davrandık.

Sanki kuyruk içe doğru kırılıyor. Hareket etmekte çok zorlanıyor. Bir diğer tüneğe bile çok zor, elli kere kanat çırparak gidiyor.

Acaba popo kısmında mı sorun oldu da böyle yapıyor yoksa kuyrukta mı sorun?

Yardımlarınızı rica ediyorum dostlar.

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar hocam, ben denge kurmakta zorlandığını düşünüyorum biliyorsunuz ki kuşlarımız bir yeri tam kavrayamazsa bu kuyruk düşürme olayı oluyor, bir tünekten diğer tüneğe zor geçişinde buna bağlıyorum

1905sss

Yeni Üye
Değerli dostlar sanıyorum işinize yarayabilecek bir bilgiyi atladım. Tüneğinde durduğu zaman gagası ile kafesi tutuyor ilk defa gördüm 7-8 yıldır.

Sanki dengesini sağlayamıyor düşmesin diye gagası ile kafesin telini tutuyor

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gel deyince nasıl da geliyor 😅 ben bir sorun göremedim benim kus da yapıyor

Bahar Y.

Müdavim
Değerli dostlar sanıyorum işinize yarayabilecek bir bilgiyi atladım. Tüneğinde durduğu zaman gagası ile kafesi tutuyor ilk defa gördüm 7-8 yıldır.

Sanki dengesini sağlayamıyor düşmesin diye gagası ile kafesin telini tutuyor
Muhtemelen dediğim gibi sinirsel bir durum oluşmuş, diğer üstadlarında yorumlarına göre kesinleştirirsiniz :)

1905sss

Yeni Üye
@Taha @Şehmus BAKIR @Bahar Y.

Çok teşekkürler. Ev de Nekton Multivitamin ve Sera multivitamin var. Ara ara veriyorum.

K vitamini özel arayayım mı bu vitaminler olur mu? Bir de multivitamin bu durumda ne sıklıkta vereyim değerli dostlar?

Teşekkürler,

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nekton A ve K vardı diye hatırlıyorum bir araştırın

1905sss

Yeni Üye
Değerli dostlar,

Sorun sanki ayaklarında. 8 senedir hiç böyle görmedik.

Bir ayağını kullanamamaya başladı. O yüzden dengesini bulamıyor. Ayak kaskatı sanki. Kafesin içinde kendi kendi bir şeyde olmadı.

İki ayağında da sanki renk değişimi ve pütürler var. ben miyanlı gözlemliyorum acaba? İştahı gayet yerinde bütün gün ne versek yiyor maşallah.

Ayağında ne olabilir bir fikriniz var mı?

1905sss

Yeni Üye
@Taha @Şehmus BAKIR @Ronay Ayk.

Veterinerimize uğradım biraz önce. Durumu anlattım. Muayene için getirmeye gerek yok dedi. Kısmı felç büyük ihtimal ile dedi.

5 gün vitaform ver bakalım ne olacak dedi.

Sizlerin görüşünüzü almak istiyorum değerli dostlar.

1905sss

Yeni Üye
Değerli dostlar, herkes yoğun, herkesin koşturmacası var farkındayım.

Veterinerin vitaform tavsiyesine başlayayım mı başka bir tavsiyeniz var mı paylaşabilirseniz ona göre daha geç kalmadan tedaviye başlamak istiyorum.

Şimdiden çok teşekkürler

Ek olarak dışkı resimlerinide eklemek istiyorum. Geceden Sabaha darı döküldü üzerine. Gece darı taktım onu Yedikçe döküldü Kusura bakmayın lütfen.

Selamlar Saygılar

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusunuza felç diyen veteriner neden b vitamini ni emilimini azaltan bir ilaç verdi bu durumlarda kuşa gerekli olan vitamin kompleksi b vitamindir zaten

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa yapacağınız röntgen çektirmek ve elle besleme yapmanız gerekiyor 👍 nerede ikamet ediyorsunuz? Özelden numara vereyjm oraya video atın abim ben yarın kanatlı uzmanımiza yollyim onunda görüşlerini alayım

1905sss

Yeni Üye
8 senedir bize dostluk yapan maviş isimli muhabbet kuşumuzu biraz önce oğlumun yardımı ile apartmanın bahçesine gömdük.

Yarım saat önce durumu nasıl diye baktığımda düşmüş ve kıpırdamıyordu. Yine de bir şüphe ile dokundum belki kıpırdar diye. Soğuktu elime aldığımda.

Gözleri açıktı, acaba kapanır mı diye dokundum ama kapanmadı. Ağlattı hepimizi. Bugün baktığımda kötü gözüküyordu. Allahım sen bu hayvana çektirme dedim. Akşam böyle buldum.

Bizlere bu mücadelemizde desteğini esirgemeyen hepinize teşekkür borç bilirim. Hakkınızı helal edin.

EnesGenç

Eski Forumcu
Öncelikle basıniz sagolsun. Siz gerekeni yaptınız ondan sonra Allah'a kalmış. O böyle nasip etmiş. Eminim sizle çok guzle geçirmiştir 8 yılını.

Bahar Y.

Müdavim
8 senedir bize dostluk yapan maviş isimli muhabbet kuşumuzu biraz önce oğlumun yardımı ile apartmanın bahçesine gömdük.

Yarım saat önce durumu nasıl diye baktığımda düşmüş ve kıpırdamıyordu. Yine de bir şüphe ile dokundum belki kıpırdar diye. Soğuktu elime aldığımda.

Gözleri açıktı, acaba kapanır mı diye dokundum ama kapanmadı. Ağlattı hepimizi. Bugün baktığımda kötü gözüküyordu. Allahım sen bu hayvana çektirme dedim. Akşam böyle buldum.

Bizlere bu mücadelemizde desteğini esirgemeyen hepinize teşekkür borç bilirim. Hakkınızı helal edin.
O kadar üzüldüm ki... Çok güçlü bir kuştu 8 sene ona gözünüz gibi baktığınızda eminim, başınız sağ olsun 😔

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Başınız sağolsun bir cana gerektiği gibi baktığınızı düşünüyorum malesef ki hayatın kuralları bu şekilde bu hayvanlara can veren rabbimde kısıtlı ömür vermiş elden gelen bu yaşlılık dolayısıyla ilaçlarıda kaldırmazdı bünyesi kuş yaşı 8 ama insanda 80 e tekabül ediyor. Dilerim yeni bir cana daha yuvanızı açarsınız hocam geçmiş olsun 🙏🏻😔🌹

Üst Alt