• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet Kuşumuzun Göz Çevresindeki Tüyler Döküldü

Cronos10

Yeni Üye
Merhabalar, kuşumuzu yeni aldık sayılır, geldiğinden beri kaşıntısı vardı ama normal tüy çıkarma olarak değerlendirmiştik. yaklaşık 10 gündür kaşıntısı daha da arttı sanki ve kafasını gaga taşına sürtmeye başladı. 4-5 gün önce göz çevresi tüyleri seyrelmeye başlayınca gaga taşını çıkarttım. Yine yüzünü tüneğine vs. sürtüyor. Sağ gözü daha iyi durumda ama sol gözü düzelmedi. Fotoğraf ekliyorum. Ne yapabiliriz?

Yeni aldığımız için elimize gelmiyor henüz. Keyfi ve yemesi yerinde, günde 3-4 kez dışarı çıkıp uçuyor. Geri dönemiyor gerçi, biz kafesi götürünce içine giriyor. Elimizden korktuğu için krem, damla vs. sürerken nasıl yapmalıyız?

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhabalar, kuşumuzu yeni aldık sayılır, geldiğinden beri kaşıntısı vardı ama normal tüy çıkarma olarak değerlendirmiştik. yaklaşık 10 gündür kaşıntısı daha da arttı sanki ve kafasını gaga taşına sürtmeye başladı. 4-5 gün önce göz çevresi tüyleri seyrelmeye başlayınca gaga taşını çıkarttım. Yine yüzünü tüneğine vs. sürtüyor. Sağ gözü daha iyi durumda ama sol gözü düzelmedi. Fotoğraf ekliyorum. Ne yapabiliriz?

Yeni aldığımız için elimize gelmiyor henüz. Keyfi ve yemesi yerinde, günde 3-4 kez dışarı çıkıp uçuyor. Geri dönemiyor gerçi, biz kafesi götürünce içine giriyor. Elimizden korktuğu için krem, damla vs. sürerken nasıl yapmalıyız?
mamaistten @Şehmus BAKIR abiden ense damlası alın. sprey almayın cildi tahriş eder damla daha iyidir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Merhaba geçmiş olsun
Öncelikle çay demi pansumanı yapın gözlerine hafif bir bakteri olabilir, geçmezse gentagut göz damlası alın ve günde 1 defa damlatın iki gözde uygulayın 5 /7 gün
Dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin mutlaka
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur

Üst Alt