• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumuz zor nefes alıyor, çok halsiz

Efsa10

Yeni Üye
4 yaşındaki muhabbet kuşumuz 10 gündür zor nefes alıyor sürekli ağzı açık, veteriner bir antibiyotik verdi kullanmaya çalışıyoruz ama su içmiyor çok zor veriyoruz ilacı, yem yemede sorun yok ancak çok zayıfladı, ne yapabiliriz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba siz yine yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyin. Solunum da sıkıntı ne derecede. 10 gün öncesine kadar hiçbir şeyi yok muydu. Ve hangi antibiyotiği verdi isim olarak.

Efsa10

Yeni Üye
1 aydır değişik kapı gıcırtısına benzer bir ses çıkarıyordu, konuşmayı ve ötmeyi bırakmıştı keyfi yoktu o zaman da götürdüm veterinere vitamin ve probiyotik vermişti suyuna karıştırıp veriyordum ama 10 gün önce falan nefes sıkıntısı çıktı, son gittiğimizde baytrildi sanırım bize şırınga ile verdi veteriner arkadaşımız 5 gündür kullanmaya çalışıyoruz, yem kırıyor ama, su içmiyor, video yüklemeye çalışayım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Baytril ağır bir antibiyotiktir. Kuşu önce hazırlamanız lazım bu ilaca. Yani öncesi birkaç gün probiyotik desteği sağlayıp bir günde multivitamin verip ondan sonra tedavi uygulanır. Kullanmanıza rağmen ilerleme olmadıysa ilacı kesin. Kusma var mı peki. Birde röntgeni çekildi mi yavrunuzun.

Efsa10

Yeni Üye
Kusması yok, probiyotik vermeye devam mı etmeliyim antibiyotik 5 günlük vermişti zaten bugün bitti yarın tekrar götürmeyi düşünüyordum 10 güne tamamlarız geçmezse demişti, röntgen çekilmedi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet yarınla birlikte üç gün üst üste suyu tazeleyerek probiyotik verin. Bu arada veterinere gittiğinizde ense damlası yaptırın muhakkak. Hava kesesi akarları da etkileyebilir solunumu.

Üst Alt