• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumuz sürekli kafesin tabanında dolanıyor

Bsrayakut

Yeni Üye
Merhabalar kuşumuz sürekli kafesin tabanında dolanıyo oradaki yemleri yiyor birde koyduğumuz havlu kağıdını yiyor sanırım bişey olur mu ?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Havlu kağıdı ya da kafes altına her ne koyuyorsanız ızgara kullanmanızı öneririm kuşun dışkısıyla temasını önlersiniz hem de kağıtları yiyememiş olur. Kuşunuzun tünekte dururken kısa videosu ve yeni yapılmış dışkısının resmini ekler misiniz?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
3 senedir bizimle
Kuşun peçete, kağıt, gazete yemesi iyi değildir. Kursakta, bağırsakta tıkanıklık yapabilir. Gazete tarzı şeylerde se mürekkep zarar verir. Altta ızgara olması lazım. En olmadı kümes teliyle, arada mesafe kalacak şekilde de kaplayabilirsiniz zemini

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dişi mi erkek mi? Dışkı fotosu ve kuşun fotosunu atar mısınız

Bsrayakut

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Bahar Y.

Müdavim
Muhtemelen kemirme iç güdüsüyle iniyor kafes tabanına, ızgara olduğu halde iniyorsa yükseltilebilir, öyle bir imkan yoksa eğer kafes tabanına herhangi bir şey koymamanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Muhtemelen kemirme iç güdüsüyle iniyor kafes tabanına, ızgara olduğu halde iniyorsa yükseltilebilir, öyle bir imkan yoksa eğer kafes tabanına herhangi bir şey koymamanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
@Bahar Y. Arkadaşımıza katılıyorum. Ayrıca mineral blok, kalamar kemiği, grit kum koyalım kafese. Bunları kemirsin. Arada yapraklı halde elma sirkeli suda 30 dk beklettiğiniz defne dalı, zeytin dalı, okaliptüs dalı, taze biberiye dalı, dut ağacı dalı verirseniz hem mutlu, hem sağlıklı olur hem de faydalı şeyler kemirir. Izgara yapamıyorsanız zemine, hiçbir şey koymayın. Belki zemine mısır granülü döşenebilir

Bsrayakut

Yeni Üye
@Bahar Y. Arkadaşımıza katılıyorum. Ayrıca mineral blok, kalamar kemiği, grit kum koyalım kafese. Bunları kemirsin. Arada yapraklı halde elma sirkeli suda 30 dk beklettiğiniz defne dalı, zeytin dalı, okaliptüs dalı, taze biberiye dalı, dut ağacı dalı verirseniz hem mutlu, hem sağlıklı olur hem de faydalı şeyler kemirir. Izgara yapamıyorsanız zemine, hiçbir şey koymayın. Belki zemine mısır granülü döşenebilir
Marul salatalık filan veriyoruz yemesi için ama kustuğundan dolayı da vermek istemiyo insan

Bsrayakut

Yeni Üye
O zaman kafes tabanına beyaz bir kağıt sererek, birikmiş dışkı örneği ile kuşun genel halini ve mümkünse kusma halini gösteren bir video yüklemenizi rica ediyorum sizden. Video için:
Ekli dosyayı görüntüle 44721
genel halinde bişey yok devamlı çiftleşme şeklinde poposunu oynatıyor bülbül gibi şakıyor videoyu paylaşmadım
Ekli dosyayı görüntüle 44757
O zaman kafes tabanına beyaz bir kağıt sererek, birikmiş dışkı örneği ile kuşun genel halini ve mümkünse kusma halini gösteren bir video yüklemenizi rica ediyorum sizden. Video için:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
genel halinde bişey yok devamlı çiftleşme şeklinde poposunu oynatıyor bülbül gibi şakıyor videoyu paylaşmadım
Ekli dosyayı görüntüle 44757
Bu dışkıyı görmüştüm. Kusma halinin ve genel halinin videosunu istemiştim sizden ama keyfi iyi dediğiniz ve dışkı da normal olduğu için, o zaman kusmanın eşleşme isteğiyle oyuncaklara, tellere karşı yapıldığını düşünmeye başladım. Verdiğiniz bilgiler bu yönde.

Bsrayakut

Yeni Üye
Bu dışkıyı görmüştüm. Kusma halinin ve genel halinin videosunu istemiştim sizden ama keyfi iyi dediğiniz ve dışkı da normal olduğu için, o zaman kusmanın eşleşme isteğiyle oyuncaklara, tellere karşı yapıldığını düşünmeye başladım. Verdiğiniz bilgiler bu yönde.
Videoyu çektim aslında genel halini ama yüklemeyemedim 🤣

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bu mesajımda resimde anlatılıyor aslında. Www.streamble.com a girip upload video yazısına tıklayıp galeriden videoyu seçin. Yüklenince copy link diyerek, buraya mesaj alanına yapıştırın

Bsrayakut

Yeni Üye
Ayy yok olmuyor linke girince dediğiniz bişey çıkmıyor

Üst Alt