• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun yumurtlaması

Ruveydaars

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba benim dişi kuşum var 4 yaşında ilk sahibi biziz ilk eşi 1 yaşındaydı aldığımızda ne kadar eş desemde eş tutmadılar birbirlerini 4 ay sonra rahmetli oldu o kuşum. Dişi kuşum 2 buçuk yaşındaykende bi eş aldık onuda eş tutmadı sonradan bi akrabamız kuşunu veriyodu onuda aldık onuda eş tutmadı yani yanında erkek kuş var ama eşi yok şimdi sıkıntıya gelirsem benim kuşum 4 yıldır hiç yumurtlamadı ne boş ne dolu ama son 3 aydır her ay en az dört tane yumurtluyo ve yumurtalar boş yani napmam lazım yardım edermisiniz normalmi bu durum bana hiç normal gelmiyo ama hiç yumurtlamadığı içinde bilgisizim ek olarak şuan 3. Aydayız ve tekrar 3. Tura yumurtluyo kuluçkada o yüzden fotoğraf atamıyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer boş kızgınlık yumurtadıysa yapar yapmaz direk alın atın. Ve sanırım yuvalık takılı ,takmayın bu onu dürter ve sürekli yumurtlar. Kuluçka yorar bağışıklığını düşürür. Yuvayı bozun ve gerekli takviyelerini düzenli verin. Boş yumurta yapması normal bir durum. Tavuk gibi düşünün. Siz önüne geçemezsiniz doğası bu. Sadece yatmasını engelleyin.

Ruveydaars

Yeni Üye
Aldık yapmasın diye bu seferde kafesin dibine yaptı mecbur koyduk ya boş yapabildiklerini biliyorum ama hiç hayatında voş yumurtlamamıştı ve 3 aydır yumurtluyo bi akrabamın kuşu böyle öldü bende endişeleniyorum normal olarak tabi farklı durumları ama bu sebepla yapabiliceğimiz başka bişey varmı onu merak ettimd
Eğer boş kızgınlık yumurtadıysa yapar yapmaz direk alın atın. Ve sanırım yuvalık takılı ,takmayın bu onu dürter ve sürekli yumurtlar. Kuluçka yorar bağışıklığını düşürür. Yuvayı bozun ve gerekli takviyelerini düzenli verin. Boş yumurta yapması normal bir durum. Tavuk gibi düşünün. Siz önüne geçemezsiniz doğası bu. Sadece yatmasını engelleyin.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aldık yapmasın diye bu seferde kafesin dibine yaptı mecbur koyduk ya boş yapabildiklerini biliyorum ama hiç hayatında voş yumurtlamamıştı ve 3 aydır yumurtluyo bi akrabamın kuşu böyle öldü bende endişeleniyorum normal olarak tabi farklı durumları ama bu sebepla yapabiliceğimiz başka bişey varmı onu merak ettimd
Yuvalık takmanız gerekir. Alın atın. Yuvalık onu dürtüler. Asıl bu yaptığınız onu ölüme götürür. Başkasının kuşunun ölüm sebebi farklıdır. Siz onu baz alarak kendi kuşunuzu riske atıyorsunuz.

Üst Alt