Samed
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Uzun kanat tüylerinin dökülmesi/sökülmesi
Merhabalar, yaklaşık 6 aylık erkek bir muhabbet kuşum var ve geçen aylarda sanırım tüy dökümü yaşadı. Yulaf, yumurta maması ve multivitamin ile destekledim gayet iyi bir şekilde atlattı fakat geçirdiği bu dönemde iki adet uzun kuyruk tüyünü kendisi uğraşarak yerinden çıkarttı. Bu uzun tüyler üzerinde herhangi bir kan veya iltihap belirtisi gözlemleyemedim görsellerini sizlerle de paylaşacağım. Ardından gelen 20 gün içerisinde yine yaptığım destekle iki uzun kuyruk tüyü yerine geldi fakat tam olarak düzgün değillerdi ve bir süre sonra tekrardan kendisi uğraşarak bu tüyleri yerinden söktü. Şuan 3. kez kuyruk tüyleri uzamış vaziyette fakat yine tam olarak düzgün görünmüyorlar tekrar koparmasından korkuyorum açıkçası ve ayrıca güncel olan 20 gün içerisinde uzun kanat tüylerini de kafes içerisinde buldum. Ufak bir kaşınma söz konusu ama sürekli olarak kaşındığını gözlemlemedim. Şuan uçamıyor fakat neşesi gayet yerinde, konuşuyor ve benimle her zamanki gibi oynuyor. Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuşumdur. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim
Bu tüyler geçen aylarda çıkarttı ilk kuyruk tüyleri.
Ekli dosyayı görüntüle 3198
Bu görseldeki tüy yeni çıkarttığı kanat tüyü
Ekli dosyayı görüntüle 3201
Son olarak da güncel tüy durumunu gösteren görseller, görüldüğü gibi kuyruk tüylerinin uçları düzgün durmuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 3202
Ekli dosyayı görüntüle 3207
Bu tüyler geçen aylarda çıkarttı ilk kuyruk tüyleri.
Ekli dosyayı görüntüle 3198
Bu görseldeki tüy yeni çıkarttığı kanat tüyü
Ekli dosyayı görüntüle 3201
Son olarak da güncel tüy durumunu gösteren görseller, görüldüğü gibi kuyruk tüylerinin uçları düzgün durmuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 3202
Ekli dosyayı görüntüle 3207