• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

TahminEt Muhabbet kuşumun tüyleri yanmış erimiş gibi

Mervest

Yeni Üye
Merhaba 2 yaşında muhabbet kuşum var tüylerinde siyahlaşma sanki yanmış erimiş gibi bi görüntü var keyfi neşesi yerinde yeme içmede de sorun yok neden olabilir acaba bu durumu yaşayıp çözüm bulan oldu mu yaşadığım yerde veterinerler bakmıyor kuşlara bi çözüm bulamadım

Ekli dosyalar

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Ense damlası uygulamış mıydınız? Tüy yapısını desteklemek adına Röhnfried Bt amin forte öneririm, ek durumlar için dönüş yapacaklardır.

Mervest

Yeni Üye
Ense damlası uygulamış mıydınız? Tüy yapısını desteklemek adına Röhnfried Bt amin forte öneririm, ek durumlar için dönüş yapacaklardır.
Hayır kullanmadım bit falan varmı bilemedim açıkcası yanlış bir şey yapmaktan korktum alıcam ense damlası inşallah yaşadığım yerde bulurum şu anda tüy dökümünde birde

Sati

Paylaşımcı
Benimki sadece bi teori olacak, sanırım kuş tüye girmiş döküp yenileri çıkacak gibime geldi. Bendeki muhabbette de tüyleri solmuştu döküp canlılarını cıkarttı.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bazen yoğun şekilde vitamin eksikliğinden yada karaciğerden kaynaklı ihtimaller dahilinde. Bu tüy siyahlaşmanın net bir cevabı yok maalesef. Ama bildiğim kuşa bir zararı yok. Beslenme düzeniniz nasıl neler veriyorsunuz verdiğiniz takviyeler vs detaylandırır mısınız. Veterinere de gitseniz bence onun da yapacağı pek bir şey yok. Multivitamin takviyesi verir. Uçabiliyor mu keyfî yerinde mi bu soruların cevapları önemli.

Mervest

Yeni Üye
Merhaba bazen yoğun şekilde vitamin eksikliğinden yada karaciğerden kaynaklı ihtimaller dahilinde. Bu tüy siyahlaşmanın net bir cevabı yok maalesef. Ama bildiğim kuşa bir zararı yok. Beslenme düzeniniz nasıl neler veriyorsunuz verdiğiniz takviyeler vs detaylandırır mısınız. Veterinere de gitseniz bence onun da yapacağı pek bir şey yok. Multivitamin takviyesi verir. Uçabiliyor mu keyfî yerinde mi bu soruların cevapları önemli.
Yemi dışında marul maydonoz semizotu haşlanmış yumurta biber salatalık haşlanmış patates havuç ceviz gibi sebze ve meyve veriyorum onun dışında ekstra bi ilaç vitamin kullanmadım uçmasında bi sorun yok sırtında gövdesinde var bu tarz tüyler keyfi yerinde şükür konuşuyor oynuyor yem yeme su içmede de sorun yok

Mervest

Yeni Üye
Tüy
Benimki sadece bi teori olacak, sanırım kuş tüye girmiş döküp yenileri çıkacak gibime geldi. Bendeki muhabbette de tüyleri solmuştu döküp canlılarını cıkarttı.
Tüy dökümünde ama daha öncede döktü hiç böyle olmadı 2 yaşında inşallah tüy dökümünden falandır

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yemi dışında marul maydonoz semizotu haşlanmış yumurta biber salatalık haşlanmış patates havuç ceviz gibi sebze ve meyve veriyorum onun dışında ekstra bi ilaç vitamin kullanmadım uçmasında bi sorun yok sırtında gövdesinde var bu tarz tüyler keyfi yerinde şükür konuşuyor oynuyor yem yeme su içmede de sorun yok
Bundan sonra haftada iki BT amin takviyesi de verin. Temiz beyaz peçeteye dört beş tane yeni yapılmış dışkıları da görebilir miyiz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kesinlikle Aslı hocama katılıyorum yetersiz protein aldığı zaman tüy uçlarında kararma olabilir, karaciğer de sorun yağlanma varsa görevini tam yapamaz, insanlardaki gibi sentezleme yapamazsa tüylere etki eder,parazitlerde yapabilir
Geçmiş olsun

Üst Alt