• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumun poposundan kemik çıktı

memomule

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumun videosunu ekliyorum, poposundaki beyaz şey acaba ishal veya kabız oldugundan dolayı biriken kaka mı lütfen yardımcı olun yoksa kemik midir? ben anlamadım video nasıl paylaşabilirim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Birikmiş dışkı gibi gözüküyor nemli bir peçete ile temizleyin orayı 🙏

memomule

Yeni Üye
Burçak Hanım teşekkür ederim bi fotoraf daha yüklüyorum. Çünkü sert baya o sebeple kemik olabilir mi diye düşündük, kuru peçeteyle almaya çalıştık ama huysuzlanıyor kuşumuz

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Burçak Hanım teşekkür ederim bi fotoraf daha yüklüyorum. Çünkü sert baya o sebeple kemik olabilir mi diye düşündük, kuru peçeteyle almaya çalıştık ama huysuzlanıyor kuşumuz
Merhaba, dışkı kuruyunca kemik görüntüsü vermiş, ishal sürekli yapışmış
Bakteri olabilir
Zeolit tozu kullanmalısınız
Ilık suyla çıkar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ilık suyla temizleyin kuru peçeteyle temizlenmez demet ablam gereken takviyeleri de söylemiş mutlaka kullanın 🙏

memomule

Yeni Üye
Merhaba, dışkı kuruyunca kemik görüntüsü vermiş, ishal sürekli yapışmış
Bakteri olabilir
Zeolit tozu kullanmalısınız
Ilık suyla çıkar
Hocam teşekkür ederim, peki tozu suyun içine mi koymalıyız, kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum kullanımını, ayrıyetten kuşumuzu ılık suya ayaklarını sokabilir miyiz temizlenmesi amacıyla? Sağ ayağında yaklaşık 4 gündür bir sorun var, yalpalayarak ve sürünerek yürüyor, tüneği kavrayabiliyor, tellere de tırmanabiliyor fakat yürürken düzgün yürüyemiyor, iştahında vs bir durum yok.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam teşekkür ederim, peki tozu suyun içine mi koymalıyız, kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum kullanımını, ayrıyetten kuşumuzu ılık suya ayaklarını sokabilir miyiz temizlenmesi amacıyla? Sağ ayağında yaklaşık 4 gündür bir sorun var, yalpalayarak ve sürünerek yürüyor, tüneği kavrayabiliyor, tellere de tırmanabiliyor fakat yürürken düzgün yürüyemiyor, iştahında vs bir durum yok.
Estağfurullah, Zeolit tozu sebzesine serpilir mercimek tanesi kadar, şimdi yapman gereken prinç haşlayın ve suyunu suluğa doldurun, lapasını yesin, ishali keser
Ayağı incinmiştir, eczaneden Voltaren veya dolgit krem alıp sürebilirsiniz günde 2 defa sürün ve masaj yapın
D vitamini takviyesi verin
Vitamin olarak ne veriyorsunuz
Zeolit tozu kuşlar için sadece mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Vitamin eksikliği ishal ve kemiklerde, bağışıklıkta sıkıntı yapar

Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler
Gervit-w multivitamin
Kanatlıoil d3 kemik yapısını destekler
Zeolit tozu kursak, sindirim, bağırsak bakterisini önler ve yok eder

Bunlar olmalı her zaman elinizde
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Konum İstanbul Kağıthane yakınsanız direk gidip alabilirsiniz👍

memomule

Yeni Üye
Estağfurullah, Zeolit tozu sebzesine serpilir mercimek tanesi kadar, şimdi yapman gereken prinç haşlayın ve suyunu suluğa doldurun, lapasını yesin, ishali keser
Ayağı incinmiştir, eczaneden Voltaren veya dolgit krem alıp sürebilirsiniz günde 2 defa sürün ve masaj yapın
D vitamini takviyesi verin
Vitamin olarak ne veriyorsunuz
Zeolit tozu kuşlar için sadece mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Merhaba hocam vitamin olarak goldwings b vitamini kullanıyoruz hocam vitamin olarak, ayağına acıdıgı için sanırım elletmiyor sürekli gaga atıyor hocam, zeytinyağı sürebilir miyiz peki hocam ayaklarına, birkaç kere kulak karıştırıcı pamuk ile yapmıştım, söylediğiniz vitaminleri sipariş ettim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba hocam vitamin olarak goldwings b vitamini kullanıyoruz hocam vitamin olarak, ayağına acıdıgı için sanırım elletmiyor sürekli gaga atıyor hocam, zeytinyağı sürebilir miyiz peki hocam ayaklarına, birkaç kere kulak karıştırıcı pamuk ile yapmıştım, söylediğiniz vitaminleri sipariş ettim
Olmaz zeytinyağı, daha çok dider ayağını, voltaren ağrıyı alır kas gevşeticidir, sağlık ocağına yazdırabilirsiniz, insanlarda, kas tutulmaları, sıkışmalar, ağrılı durumlarda kas gevşetici olarak kullanılır

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayak ağrısını voltaren veya dolgit alır benim vitamin tavsiyem röhnfried ürünleri ☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam işaretlediğim yerlerin ishal değil de ayak kemğinin devamı olma ihtimali var mıdır? Çünkü hayvan yürüyemiyor sürünerek hareket ediyor ama tünek üzerinde durabiliyor.
Ayağını çekin aşağı doğru, bacak kemiği ise hareket ettirir
Fotoğraf bacak değil diyor,
Ilık su ile yıkadınız mı popoyu

Ekli dosyalar

memomule

Yeni Üye
Ayağını çekin aşağı doğru, bacak kemiği ise hareket ettirir
Fotoğraf bacak değil diyor,
Ilık su ile yıkadınız mı popoyu
Hocam ayağın kırık olduğundan şüpheleniyoruz fakat kafesin içinde gagasını ve ayaklarını kullanarak tırmanabiliyor, tünekte dururken denge sıkıntısı yaşıyor birkaç saniye denge sorunu yaşıyor sonra duruyor, ayağını çekersem daha fazla zarar verir miyim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence kanatlı uzmanına götürün

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam ayağın kırık olduğundan şüpheleniyoruz fakat kafesin içinde gagasını ve ayaklarını kullanarak tırmanabiliyor, tünekte dururken denge sıkıntısı yaşıyor birkaç saniye denge sorunu yaşıyor sonra duruyor, ayağını çekersem daha fazla zarar verir miyim
Ayakların kökü karında yanlarda olur, bu popoda dışkı, yıkasanız görürsünüz bacak olmadığını😔anlatamıyorum size, lütfen yıkayın kemikleşmiş dışkı var
Bacak içinde kırık değil diyorsanız voltaren veya dolgit krem alıp sürebilirsiniz
Yok olmadı Veterinere götürün

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Anatomik olarak kemik oradan çıkması imkansız ☺ Kuyruk kemiği var kemik oradan değil diz kısmından çikar onlar kurumuş dışkı, biriktikçe dışkılar karın içine doğru birikecek o nedenle temizleyin lütfen

memomule

Yeni Üye
Anatomik olarak kemik oradan çıkması imkansız ☺ Kuyruk kemiği var kemik oradan değil diz kısmından çikar onlar kurumuş dışkı, biriktikçe dışkılar karın içine doğru birikecek o nedenle temizleyin lütfen
Merhaba hocam tekrardan, evet söylediğiniz gibi kurumuş dışkıymış dün baya bir uğraştım hayvanı da yordum belki, bugün kardeşim veterinere götürecek, fakat sabah baktım yuvasında hep yolunmuş tüyler vardı, kendisini hem uçamadığından hem de ayağında problem oldugundan stres altına soktugundan mı yoluyor acaba, karın kısmındaki beyaz tüyleri yolmaya calısıyor hep, dün akşamdan beri olmaya basladı, istanbul üniversitesi veteriner hastanesine götürücez

Üst Alt