• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun parmaklarına basamıyor

Erdem Kaya

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum bir anda sağ ayağına basamamaya başladı ilk başta kırım olabilir mi diye bir kontrol ettim ancak kırık değildi sanırım. Ayağında gözle görülebilir herhangi bir problem görmedim baldırını az buçuk hareket ettirebiliyor ancak parmaklarıyla kavrayamıyor ne yapabilirim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanına götürüp röntgen çektirin lütfen iç organa bağlı da olabilir, kırık da

Erdem Kaya

Yeni Üye
Kanatlı uzmanına götürüp röntgen çektirin lütfen iç organa bağlı da olabilir, kırık da
Fotoğrafları atmadan 1 2 saat önce veterinere götürdüm yaşadığım yerde maalesef kuşlardan anlayan veteriner yok bi tane amatör denilebilecek bir kuş veterineri vardı ona götürdüm röntgen çekti kırık yok dedi d vitamini ilacı verdi. Lokumum uçabiliyor inişlerde de sorunu yok ama ayağını hep kaldırıyor bir yere sıkıştırmış olabilir diye düşüyorum 3 adet kuşum var şimdilik ayırdım forumda gezerken hirudoid krem tavsiye etmişti bi yazar onu da aldım vitaminle sorun olmaz umarım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Fotoğrafları atmadan 1 2 saat önce veterinere götürdüm yaşadığım yerde maalesef kuşlardan anlayan veteriner yok bi tane amatör denilebilecek bir kuş veterineri vardı ona götürdüm röntgen çekti kırık yok dedi d vitamini ilacı verdi. Lokumum uçabiliyor inişlerde de sorunu yok ama ayağını hep kaldırıyor bir yere sıkıştırmış olabilir diye düşüyorum 3 adet kuşum var şimdilik ayırdım forumda gezerken hirudoid krem tavsiye etmişti bi yazar onu da aldım vitaminle sorun olmaz umarım.
Röntgen varsa elinizde atabilir mısınız 🙏

Erdem Kaya

Yeni Üye
Hiç dikkat etmemiştim ancak poposunun üzerinde sanırım bacağının bi eklem kemiği var üfleyince orası acayip morarmış kırık gibi geldi bana.

Erdem Kaya

Yeni Üye
İstanbula götürmeyi planlıyorum bildiğiniz önerdiğiniz veteriner hekim var mı.

nimety

Yeni Üye
Merhaba ilk resimde kusu.u görüyorsunuz ayaginda birsey yok 2 resim 19 haziran birden ayağına basmamaya başladı 3 resim 7 temmuz ayagi böyle şişti çok yete götürdüm anlamdım kanatlı kuşlarla ilgilenen bir veteriner bulamadım kusum öldü bir veteriner kanser dedi ama kuruma hastaligindand şüphelerim ben vita.inler verildi ise yaramadı.. ihmal etmeyin net teşhis konsun.masallah çok tatlı kusunuz var

Ekli dosyayı görüntüle 78298Ekli dosyayı görüntüle 78299Ekli dosyayı görüntüle 78300
20240619_143045.jpg20240706_130028.jpg1720258537047_cdkplr_2_0.jpg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayak altında ödem veya bumblefoot var götürdünüz mü kanatlı uzmanına

Erdem Kaya

Yeni Üye
O kısmın fotoğraf yada videosunu bir şekilde eklemeye çalışın İstanbul da Vetform Gözde hocayı tavsiye ederim.
Gebzeden marmarayla gideceğim için kağıthane malesef ters kalıyor bildiğiniz başka yer yoksa götürmeyi deneyebilirim, morartının fotoğrafını abim gelince çekip yükleyeceğim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Gebzeden marmarayla gideceğim için kağıthane malesef ters kalıyor bildiğiniz başka yer yoksa götürmeyi deneyebilirim, morartının fotoğrafını abim gelince çekip yükleyeceğim.
Tüylü bölgenin içinde mi morartı, avcılar ters mi kalıyor avcılardaki hayvan hastanesine götürün

Erdem Kaya

Yeni Üye
Görüntü güzel çekemedim tüyde kaldığı için kuşumu da çok yormak ve incitmekte istemedim ayrıca ışıktan pek belli olmuyor ama net bir şekilde gözle görülebiliyor öbür tarafta yoktu bu morartı elimle yokladığımda orda bi kemik vardı ama bana kemik çok zayıf geldi diğer taraftan.
İstanbula gebzeden marmarayla gideceğim istanbulu da pek iyi bildiğim söylenemez vetform sanırım kağıthanede marmaraydan mümkün olduğunca az vesayet yapmak istiyorum istanbulu bilmediğim için. Sayın Burçak söylediğiniz avcılar hayvan hastanesi üniversite hastanesi mi.
1000018872.jpg1000018873.jpg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Görüntü güzel çekemedim tüyde kaldığı için kuşumu da çok yormak ve incitmekte istemedim ayrıca ışıktan pek belli olmuyor ama net bir şekilde gözle görülebiliyor öbür tarafta yoktu bu morartı elimle yokladığımda orda bi kemik vardı ama bana kemik çok zayıf geldi diğer taraftan.
İstanbula gebzeden marmarayla gideceğim istanbulu da pek iyi bildiğim söylenemez vetform sanırım kağıthanede marmaraydan mümkün olduğunca az vesayet yapmak istiyorum istanbulu bilmediğim için. Sayın Burçak söylediğiniz avcılar hayvan hastanesi üniversite hastanesi mi.
Ekli dosyayı görüntüle 78344Ekli dosyayı görüntüle 78345
Cerrahpaşa olan evet üniversite hastanesi bir de universal var o özel 😊 Bahsettiğiniz kemik femur kemiği orası da kırık olabilir tabiki

Üst Alt