• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumun neyi var acil yardım eder misiniz?

amtylmz04

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba hayırlı ramazanlar, kuşum bir iki gündür ishal, dışkısı alt kısmını yapışıyor bende o kısmı temizliyorum ve biraz iştahtan kesildi hiç yemiyor değil fakat az yiyiyor. Bende 2 gün probiyotik verdim ama ishali kesilmedi. Çok bir kötü durumu yok ama biraz durgun. Bende bugün bir güvendiğim petshop'a gittim ve durumu anlattım dışkısını gösterdim bana diare-Mix adında vitamin verdi içindekileri fotoğraf şeklinde atacağım(daha vitamine başlamadım probiyotik verdiğim için 1 gün ara verdim yarın verdiği vitamini vereceğim). Bugün kuşumu saldığımda bir şey fark ettim burnunu bir şeyler sürtüyor ve orayı kaşımaya çalışıyordu cere kısmı değişik duruyordu, devamlı gagasını açıp kapatıyor ve biraz sesi geliyor bu anlattıklarımın hepsinin fotoğrafını ve videosunu koyacağım. Hızlı bir şekilde yardım ederseniz sevinirim.

Cere kaşıma videosu (burada onu 10-15 dakika güneşlerken çektim);
Watch WhatsApp Video 2025-03-04 at 18.32.22_fdb2ea31 | Streamable
Gaga açıp kapatma videosu nefes alışına da dikkat ederseniz sevinirim;

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

amtylmz04

Yeni Üye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Diare- mix içeriğinde bir sıkıntı var mı ishal için vermeli miyim ve burnunu sürtmesinin sebebi nedir?
Solunum enfeksiyonu yüzünden siz kekik çayı yapın, geçmezse kanatlı uzmanı görmeli

amtylmz04

Yeni Üye
Solunum enfeksiyonu yüzünden siz kekik çayı yapın, geçmezse kanatlı uzmanı görmeli
burçak hanım bu sebeplerden dolayı veterinere götürdüm ve bana alttaki ilaçları verdi ilaçlar iyi mi acaba solunum ve ishal için verdi ve kuşunuz zayıf onu bebe bisküvisi ile besleyin dedi sabah öğle akşam 1 ml sizce doğru mu bana pek doğru gelmedi.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yine baytril.. Bebe bisküvisi vermeyin, elle besleme maması temin edip onunla besleyin, digestivede zeolit var ve probiyotik de var iyidir, diğer ekinezya çiçeği grip ve soğuk algınlığına iyi gelir ☺ Baytril sinir Sistemini etkileyebilir, antibiyotik bitiminde mutlaka b vitamini desteği verin 🙏🌸

amtylmz04

Yeni Üye
Yine baytril.. Bebe bisküvisi vermeyin, elle besleme maması temin edip onunla besleyin, digestivede zeolit var ve probiyotik de var iyidir, diğer ekinezya çiçeği grip ve soğuk algınlığına iyi gelir ☺ Baytril sinir Sistemini etkileyebilir, antibiyotik bitiminde mutlaka b vitamini desteği verin 🙏🌸
ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim o iki damlayı da kullanacağım bebe bisküvisi vermeyeceğim. baytril kötü mü kulanmalı mıyım kullanmamalı mıyım çok soru sordum kusura bakmayın. ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim o iki damlayı da kullanacağım bebe bisküvisi vermeyeceğim. baytril kötü mü kulanmalı mıyım kullanmamalı mıyım çok soru sordum kusura bakmayın. ☺
Ben şahsen baytrili önermem, tableti hiç önermem, sinir sistemini etkiliyor onun yerine daha iyi bir kanatlı uzmanına götürüp röntgen çektirin derim 🙏