• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun ne sorunu var videolu

SercanODBS

Yeni Üye
merhaba kuşum dün geceden beri ses çıkarmaya başladı kursak mantarı sandım ama pek tecrubem ve bilgim olmadıgı için size danışmak istedim gayet sağlıklıkdı bi anda böyle oldu devamlı o sesleri cıkartıyo bazende kusmaya benzer hareketler yapıyor ama daha kusmadı video linkini bırakıyorum hastalık ve tedavi hakkında bilgi verebilir misiniz yanlış tedavi yöntemlerini denemek istemiyorum.

SercanODBS

Yeni Üye
daha önce hiç böyle yapmamıştı ne yapabilirim nasıl yardımcı olabilirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ortamınız sıcak mı . Ceryanda kalmış olabilir mi? Genelde bu gareketi sıcaktan yada stresten yaparlar. Yemesi nasıl?

SercanODBS

Yeni Üye
şuan için sıcak stres olacak bir şey yaşamadı fakat dün geceden beri aynı sabah ben işe giderken bile böyle ses çıkartıyordu hareketli gözüküyor fakat zorunda kalmadıkça uçmuyor yem yiyor ama sonra peşpeşe hapşurur yada kusar gibi hareket yapıyor dışkısını da yaptıgını görmedim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba bu açlık dışkısına benziyor yemesi nasıl acaba. Renkli zemin değilde beyaz kağıda yada peçeteye tek değil birkaç birikmiş dışkı fotosu ekler misiniz. Kuşunuzda ileri derecede solunum problemi görünüyor. Kursak mantarına bağlı bir solunum problemi de olabilir. Nerede ikamet ediyorsunuz röntgen çekilip kuşunuzun tedaviye ihtiyacı var.

SercanODBS

Yeni Üye
Kuşun dışkısı iyi değil. Entrobac probiyotik kullanın.
Şehmus Bakır bey mamaist sitesinde satıyor.

Kursak mantarından bahsetmişsiniz,kusuyor mu kusuyorsa ekşi kötü koku ve salya var mı? Devamlı ishal oluyor mu?
kusma hareketi yapıyor ama daha kustuguna rastlamadım suan icin o sesi cıkartıp kanatlarını hafif kaldırıyor gibi üşüttü mü başka bi problemi mi var anlamış değilim nefes alırken devamlı bu sesi cıkarıyor dün geceden beri işten geldikten sonra da devamlı kafesin demirine gagasını koyup duruyor beni görunce kafesten cıkmak isteyip hareketleniyor cıkartıyorum zorda kalmadıkça uçmuyor anlamış değilim şuan sıcaklıgı odama göre daha iyi olan bi yere koyup altına temiz a4 kağıdı koydum dışkısına daha rahat bakabilmek için

SercanODBS

Yeni Üye
Merhaba bu açlık dışkısına benziyor yemesi nasıl acaba. Renkli zemin değilde beyaz kağıda yada peçeteye tek değil birkaç birikmiş dışkı fotosu ekler misiniz. Kuşunuzda ileri derecede solunum problemi görünüyor. Kursak mantarına bağlı bir solunum problemi de olabilir. Nerede ikamet ediyorsunuz röntgen çekilip kuşunuzun tedaviye ihtiyacı var.
WhatsApp Image 2023-08-30 at 21.52.22.jpeg
ufak ufak atıştırdğını gördüm fakat normalde daldarı koydugumda yarım saat içinde çoğunu yerdi şuan için pek niyetlenmedi

Doğacı

Eski Forumcu
Entrobac probiyotik kullanıyor musunuz

Doğacı

Eski Forumcu
multi vitamin kullanıyordum onu da bayağı oldu kullanmıyorum artık yararlı ise entrobac hemen alıp kullanabilirim
Entrobac probiyotik,gervit multivitamin,grit kuş kumu,kalamar kemiği,doğal gaga taşı,kapalı kaliteli yem kullanın.
Probiyotik sindirim sistemini düzenler. Sürekli ishal varsa ,değişken normal olmayan dışkılar oluyorsa 3 gün art arda sularını tazeleyerek entrobac probiyotik kullanın

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşunuzun kaç gr olduğunu hassas terazi ile ölçün buraya yazın,ayrıca kuş kusuyor mu kusmuyor mu buraya yazın,kusuyorsa kokulu ekşi kötü koku,salya var mı gözlemleyin.
Dışkısı kontrolü yapın.

Doğacı

Eski Forumcu
Şehmus beyden kuş sağlık ürünlerini sipariş edebilirsiniz mamaist sitesi var. Solunum problemi varsa gereken ürünü alır kullanırsınız

SercanODBS

Yeni Üye
bilgilendirmeleriniz için teşekkürler şuan biraz rahatladı sanırım nefes aldığında çıkardığı ses kesildi dinlenmesi için rahat bir yere koydum şuan için sadece yem yememiş onunda takibindeyim

Doğacı

Eski Forumcu
bilgilendirmeleriniz için teşekkürler şuan biraz rahatladı sanırım nefes aldığında çıkardığı ses kesildi dinlenmesi için rahat bir yere koydum şuan için sadece yem yememiş onunda takibindeyim
Yemezse kursaktan besleme yapılması gerekilir aklınızda olsun,yoksa açlıktan ölür

Üst Alt