• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşumun kuyruk sallama sorunu

nurcan70

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kuyruk sallama, arada bir hapşırma ağız açma kapama ve kulaklarından birinde iltihap sorunu
Hastalık Belirti Tarihi
1 May 2021
Kullanılan İlaç
levadoks
merhaba arkadaşlar muhabbet kuşumun kuyruk sallama, arada bir hapşırma ağız açma kapama ve kulaklarından birinde iltihap sorunu vardı. Solunum problemiyle ilgili olduğunu düşünüp (internetten video izledim bulunduğum şehirde kuştan anlayan vet yok) öneri üzerine yaklaşık 2 ay kadar önce levadoks verdim ağız açma kapama azaldı iltihap kalmadı ancak kuyruk sallama ve ara ara da olsa hapşırma geçmiyor önceleri bilmiyordum onu aldığım ilk günden beri kuyruk sallama var meğer solunumla ilgiliymiş diğer kuşta öyle bir durum olmayınca fark etim. Ayrıca şu sıralar çok uyuyor diğeri hareketli, şu an ne yapılailir. Cereyanda da bırakmıyorum havalar sıcak gittiği için onların camı açık ben açmıyorum çarpılmasınlar diye. Duş almaya alıştıramadım bir türlü o sebeple ben su sıkıyorum. ne yapmalıyım?

nurcan70

Yeni Üye
evet kullanıyorum probiacti bird haftada 3 gün yarı dolu suluğa 0.5Cc

nurcan70

Yeni Üye
bu videodaki kuş benim değil video ekleyemediğim için benzer belirti olduğundan attım

nurcan70

Yeni Üye
şu an fık fık diye ses cıkartıyor yem yemiyor yemete zorlanıyor uyuyor sürekli

nurcan70

Yeni Üye
yemiyor dal darı verdim elle nasıl besleyeceğim

nurcan70

Yeni Üye
yemi kıracak hali yok 3 gün öncesine kadar iyiydi dünden beri böyle gündüzleri takip edemiyorum yalnızca akşam ve hafta sonları

nurcan70

Yeni Üye
tam yumurta verecektim ocağa koydum siz cevap vermişsiniz çok teşekkür ederim. yumurta haşlanırken darıyı kendim soyuyorum içine atacağım balıkesirde kuştan anlayan vet olsa bir dk durmayacağım ama yok

nurcan70

Yeni Üye
çok teşekkür ederim tek çare burası kaldı

nurcan70

Yeni Üye
haşlanmış yumurtayı yedi bir an saldırdı ara ara yiyor demek ki yemi kıramıyormuş cünkü yem aldığında fık fık sesi cıkıyor zorlanıyor hayvan dün çarliston biber verdiğimde öyle bir iştahlı yemişti ki ilk defa görmüş gibi meğer işte yem kırmaya hali yokmuş

nurcan70

Yeni Üye
suyuna multivitamin kattım biraz da ondan içti uyumaya devam ediyor

nurcan70

Yeni Üye
VETHAS AKADEMİ VETERİNER KLİNİĞİ'ne götürdüm toz halinde antibiyotik verdi enfeksiyon oluşmuş sıcaklarla birlikte artmış yaklaşık on gün kullanacağım iyi olacağını söyledi bakalım

nurcan70

Yeni Üye
antibiyotik ismini söylemedi küçük bir tüpte toz halinde verdi ve antibiyotik kullanımı sona erdikten 2-3 gün sonra probiyotik verebilirsin dedi.
elimdeki ilaçları multivitamini ve probiacti birdi götürdüm (avisol-b avidiareyi işe yaramaz dedi) benim multivitamin(gervit) ve probiyotiğimi beğendi ve levadoks bulunsun iyi bir ilaç dedi

nurcan70

Yeni Üye

nurcan70

Yeni Üye
hiçbir şey yemiyor yine yumurta ve patates karıştırıp versem olmaz mı? elle besleme aparatına baltım ama benim onu soluk borusuna kaçırmadan vermem imkansız elle besleme maması alıp ağzına sürsek olmaz mı

nurcan70

Yeni Üye
yumurta ve patatesi de yemiyor süreli aynı sesi çıkarıyor doktor 2-3 güne kafes tabanına inerse kurtulamaz demişti korkarım öyle olmaya doğru gidiyor çok üzgünüm

nurcan70

Yeni Üye
veterinere yazdım öğelden sonraya kadar bekleyeceğim dnüş yapmazsa petshopta bilen varsa elle besleme aparatıyla mamayla beslettireceğim kendim soluk borusuna kaçırmaktan koruyorum ben anca ağzına sürerim