• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun kursağı şiş

kuşkuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursak şişmesi yorgunluk halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ağu 2025
Kullanılan İlaç
Mikostatin
Merhaba kuşum 2 haftadır ben farkında olmadan böcekli iplikçikli yem yemiş son 1 haftadır salyalı kokulu kusuyordu dışkısında yem vardı. Kursak mantarıdır dedim 3 gündür mikostatin veriyorum kusması durdu yem yemesi iyi ama az su içiyor kursağı balon gibi ve halsiz çok az dışkılıyor nesi var nasıl kursak şişliğini indiririm? Mikostatini sabah akşam 2 damla ağzına ve 50 ml suluğa 2 damla şeklinde veriyorum lütfen çözüm bulur musunuz :(

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Kafanıza göre ilaç vermeyin. Mikostatin dediğiniz beşeri ilaç, verilmeden önce takviyelerle bağışıklık güçlendirilmeli. Streamble.com üzerinden videosunu yükleyin, güncel dışkılarını peçete üzerinde paylaşın.

kuşkuş

Yeni Üye
Dışkısı koyu yeşil biraz sulu beyazı normal takviye hep veriyordum zaten haftada 3 kere o yüzden bu kadar dayandı yoksa ölürdü

kuşkuş

Yeni Üye
Dışkısına şimdi baktım normal kuş dışkısı ama az dışkılıyor kabız gibi ıkınıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kursaga dokununca balon gibi mi?kusmugu kokuyor mu? antibiyotik vermeden önce onu ilaca hazırlamak lazım yani probiyotik desteği verin ve tatlı olan hiçbir şey vermeyin daha fazla besler mantarları ayrıca fazla ilaç bağışıklığıni düşürecek o zaman tedavisi daha kötüye gidecek

kuşkuş

Yeni Üye
Kursaga dokununca balon gibi mi?kusmugu kokuyor mu? antibiyotik vermeden önce onu ilaca hazırlamak lazım yani probiyotik desteği verin ve tatlı olan hiçbir şey vermeyin daha fazla besler mantarları ayrıca fazla ilaç bağışıklığıni düşürecek o zaman tedavisi daha kötüye gidecek
Kursağı balon değilde sert. Kusmuyor artık en son dün sabah kustu kokuyordu. Tatlı vermiyorum sadece dal darı yiyor probiyotik vereceğim hastalığı ne peki iyileşir mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

kuşkuş

Yeni Üye
Kumu hep vardı hep yiyor ona rağmen şiş hastalığın ilk dönemlerinde yem yerine bu seferde aşırı kum yiyordu şırınga ile suyu veriyorum
Kum verdiniz mi hiç hayatı boyunca? Entrobac temin edip veriniz

Suyu şırınga ile damla damla içerebilirsiniz eğer kendi icmiyorsa

Üst Alt