• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşumun karnında şişlik ve kararma var

emre0ncel

Yeni Üye
herkese iyi günler, muhabbet kuşum 4 yaşında erkek iri bir kuş (60)gr yaklaşık 1 yıl önce tüy dökümünden sonra tüyleri düzgün çıkmamaya başladı ve uçmayı bıraktı yaşadığım şehir Yalova'dada nereyi arasam kuşlarla ilgilenmedikleri için öyle kaldı kuşum 2 haftadır ishal halsiz ve konuşması durgun 2 gün önce karnında resimde görünen büyüklüğü iyi çıkmamış o yüzden maviyle işaretledim bir şişlik vardı sonra incelerken fark ettiğimde karnında derisi kararmış ve sarılaşmış tekrardan veteriner arayışına gittim bir yer buldum ama doktor daha çok tüy sorunlarıyla ilgilendi ve antibiyotik verdi 5 gün antibiyotik kullanıcak sonrsaındada kontrole gidicek ben karnındaki şişliğin ur olduğunu düşünüyorum ve internette ur kalemi tedavileri gördüm 1 haftada düşürüyor uru bu tedaviye kendim girmeli miyim? derisinde kararma nedir? ve o ur mu? yardım ederseniz çok sevinirim8b5086c1-4118-4f77-a706-fa0de14da970.jpeg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzın kilosu doğruysa olması gereken kilosunun 1,5 katı kiloya sahip. Yani morbit obez. Aşırı yağlanma. Yeminde aspur varsa çıkarın, sadece ak darı ve sebze ağarlıklı diyet uygulayın. Uçmaması, konulmasında buna bağlı bir sonuç maalese. Yormayacak şekilde kuşunuzu uçurup egzersiz yaptırmalısınız. Tabii uçuş tüylerinde sorun yoksa. Eğer uçamıyorsada yürüterek egzersiz yaptırın.Kuşun Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız.

emre0ncel

Yeni Üye
Kuşunuzın kilosu doğruysa olması gereken kilosunun 1,5 katı kiloya sahip. Yani morbit obez. Aşırı yağlanma. Yeminde aspur varsa çıkarın, sadece ak darı ve sebze ağarlıklı diyet uygulayın. Uçmaması, konulmasında buna bağlı bir sonuç maalese. Yormayacak şekilde kuşunuzu uçurup egzersiz yaptırmalısınız. Tabii uçuş tüylerinde sorun yoksa. Eğer uçamıyorsada yürüterek egzersiz yaptırın.Kuşun Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız.
öncelikle cevap için teşekkürler kuşum bebekkende diğer kuşların nerdeyse 2 katıydı kuşlardan anlayan bir misafirim özel bir tür olduğundan bahsetmişti 30-40 kelime bilen bir kuş, uçma yetisini kaybettiğinden beri her çıkarışımız parmağımıza tutunurken yukarı aşağı yapıp kanat çırpmasını sağlıyoruz zaten 2 hafta öncesine kadar çok hareketli bir kuştu. video yarın öğlen ekleyebilirim. birde şuan zaten ishal olduğu için farklı yiyecekler vermeye çekinmiştim yeşillik olarak ne versem sıkıntı yaratmaz?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
öncelikle cevap için teşekkürler kuşum bebekkende diğer kuşların nerdeyse 2 katıydı kuşlardan anlayan bir misafirim özel bir tür olduğundan bahsetmişti 30-40 kelime bilen bir kuş, uçma yetisini kaybettiğinden beri her çıkarışımız parmağımıza tutunurken yukarı aşağı yapıp kanat çırpmasını sağlıyoruz zaten 2 hafta öncesine kadar çok hareketli bir kuştu. video yarın öğlen ekleyebilirim. birde şuan zaten ishal olduğu için farklı yiyecekler vermeye çekinmiştim yeşillik olarak ne versem sıkıntı yaratmaz?
Şuan ishali varsa değişik birşeyler vermeyin. Temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz. Ona göre yönlendirme yapalım. Anlatımızdan dolayı şu süreçte entrobac probiyotik vermeniz uygun olur.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kilosu maalesef cinsiyle alakalı değil. Yerli bir kuş. Olması gereken kilosu Max 40 gr. İç organlarda yağlanma olduğu için nefes alışıda sıkıntılı. Gittiğiniz vet kanatlı uzmanı mı? Beslenmesi nasıl? İyi bir kanatlı uzmanına götürülmesi uygun olur.

emre0ncel

Yeni Üye
Kilosu maalesef cinsiyle alakalı değil. Yerli bir kuş. Olması gereken kilosu Max 40 gr. İç organlarda yağlanma olduğu için nefes alışıda sıkıntılı. Gittiğiniz vet kanatlı uzmanı mı? Beslenmesi nasıl? İyi bir kanatlı uzmanına götürülmesi uygun olur.
götürdüğüm veteriner genelde kedi köpek bakan bir yer yalovada olduğum için çok imkan yok maalesef hatta çoğunluk ben bakamam diyip gönderiyor beslenmesi konusunda bonnie marka yem yiyor başka marka koyduğumuzda aç kalmayı tercih ediyor onun dışında iştahlı, daldarı çok sever ödül olarak birer birer verirdik ishal olduğu için vermeyi kestim genelde ekstra sadece salatalık ve elma yediririm

Üst Alt