• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun karnında şişlik var

fluffyy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Karında şişlik
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ara 2023
1-2 ay önce muhabbet kuşumun göbeğini sağ tarafında bir şişlik fark ettim. Kuşum hafif kilolu olduğu için üstünde çok durmadım ama hala geçmeyince endişelenmeye başladım. Veterinere götürmek de istemiyorum stres olup zarar görmesin diye. Sizce bu şişlik tümör olabilir mi yoksa yağ bezesi filan mı? Lütfen yardımcı olur musunuz20231227_231002.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
1-2 ay önce muhabbet kuşumun göbeğini sağ tarafında bir şişlik fark ettim. Kuşum hafif kilolu olduğu için üstünde çok durmadım ama hala geçmeyince endişelenmeye başladım. Veterinere götürmek de istemiyorum stres olup zarar görmesin diye. Sizce bu şişlik tümör olabilir mi yoksa yağ bezesi filan mı? Lütfen yardımcı olur musunuzEkli dosyayı görüntüle 57996
Merhaba hoş geldiniz forumumuza😊
Evet orada şişlik bariz bir şekilde görülüyor, kursağın alt kısmında, lipom olabilir, kitle de olabilir🤲yumuşak mı, sert mi, birde tüyü üfleyip fotoğraf çekebilir misiniz
Yemede sıkıntı var mı?
Peçete üzerine de dışkılarını paylaşır mısınız
@Şehmus BAKIR hocam bilgi verecektir

Doğacı

Eski Forumcu
Kesinlikle normal bir görüntüsü yok onu söyleyebiliriz. Kontrol edin hatta fotoğrafını çekebilirseniz buraya atın bakalım. O kısmı inceleyin ve buraya tarif edin detaylı. Kuşun kaç gr olduğunu da belirtiniz. Beslenme programını da yazınız.
Ayrıca gerektiği zaman kanatlı uzmanına gitmek gerekir kuş stres olur diye kaçınmak doğru bir davranış değildir. İmkan varsa kanatlı hekimine muayene ettirin röntgen çektirin

fluffyy

Yeni Üye
Merhaba hoş geldiniz forumumuza😊
Evet orada şişlik bariz bir şekilde görülüyor, kursağın alt kısmında, lipom olabilir, kitle de olabilir🤲yumuşak mı, sert mi, birde tüyü üfleyip fotoğraf çekebilir misiniz
Yemede sıkıntı var mı?
Peçete üzerine de dışkılarını paylaşır mısınız
@Şehmus BAKIR hocam bilgi verecektir
Tüylerini açıp oranın fotoğrafını çekmeye çalıştım ama olmadı. Dokunduğumda yumuşak gibiydi. Yemede ya da dışkıda herhangi bir sorun yok.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tüylerini açıp oranın fotoğrafını çekmeye çalıştım ama olmadı. Dokunduğumda yumuşak gibiydi. Yemede ya da dışkıda herhangi bir sorun yok.
Görmeden kimse birşey diyemez üzgünüm, @Doğacı hocamızın söylediği gibi rontgen çekilmeli. Hafif nemlendirseniz tüylerini görünür belki

fluffyy

Yeni Üye
Kesinlikle normal bir görüntüsü yok onu söyleyebiliriz. Kontrol edin hatta fotoğrafını çekebilirseniz buraya atın bakalım. O kısmı inceleyin ve buraya tarif edin detaylı. Kuşun kaç gr olduğunu da belirtiniz. Beslenme programını da yazınız.
Ayrıca gerektiği zaman kanatlı uzmanına gitmek gerekir kuş stres olur diye kaçınmak doğru bir davranış değildir. İmkan varsa kanatlı hekimine muayene ettirin röntgen çektirin
Kuşun kendi kafesinde yemi var orada yiyor, arada ona kendi yediğimiz yemeklerden de veriyoruz. Birazdan atacağım detaylı incelemeyi. Sizce yeme probleminden yani kilodan mı kaynaklanıyor?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşun kendi kafesinde yemi var orada yiyor, arada ona kendi yediğimiz yemeklerden de veriyoruz. Birazdan atacağım detaylı incelemeyi. Sizce yeme probleminden yani kilodan mı kaynaklanıyor?
Kendi yediklerinden vermeyin, hergün ömrünü kısaltıyorsunuz🥹🥹🥹

Doğacı

Eski Forumcu
Detay verirseniz yardımcı olmuş olursunuz. Yem açık mı kapalı paket mi,eğer kapalı paketse hangi marka? Ballı kraker veriyor musunuz? Dal darı veriyor musunuz veriyor iseniz ne aralıklarla ne kadar? Takviye olarak bir şeyler veriyor musunuz? Örneğin haşlanmış yumurta,vitamin, probiyotik,kalamar kemiği vs? Grit kuş kumu kullanılıyor mu ?Evetse hangi markalar?Kuş çok yemek yiyor mu? Ekmek veriyor musunuz? Kendi yediklerimizden veriyoruz derken hangi yiyecekler?
Tuzlu, unlu,sütlü,şekerli ürünler veriliyor mu?
Kilosu kaç? Düzenli olarak uçuyor mu?

Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını da paylaşın

Doğacı

Eski Forumcu

fluffyy

Yeni Üye
Detay verirseniz yardımcı olmuş olursunuz. Yem açık mı kapalı paket mi,eğer kapalı paketse hangi marka? Ballı kraker veriyor musunuz? Dal darı veriyor musunuz veriyor iseniz ne aralıklarla ne kadar? Takviye olarak bir şeyler veriyor musunuz? Örneğin haşlanmış yumurta,vitamin, probiyotik,kalamar kemiği vs? Grit kuş kumu kullanılıyor mu ?Evetse hangi markalar?Kuş çok yemek yiyor mu? Ekmek veriyor musunuz? Kendi yediklerimizden veriyoruz derken hangi yiyecekler?
Tuzlu, unlu,sütlü,şekerli ürünler veriliyor mu?
Kilosu kaç? Düzenli olarak uçuyor mu?

Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını da paylaşın
Kapalı paket: nutritious formix, ballı kraker, dal darı, ekmek ya da takviye vermiyoruz. Kuş kumu kullanmıyoruz. Kilosu 45 gram,Screenshot_20240113_222525_Gallery.jpg düzenli uçuyor.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

fluffyy

Yeni Üye
Video gönderemedim ama fotoğrafı gönderdim lütfen siz de bakabilir misiniz @Doğacı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dokunduğunuz zaman yumuşak ise yağ bezesidir. Rengide ona benziyor.
Kuşunuz çok kiloluda değil ama yağ bezeside etkilidir bu kiloda.

Kaliteli bir yem ve takviyelerini de kullanın. :)

Üst Alt